جمعه, 10 فروردین 1403
جمعه, 10 فروردین 1403

به گزارش حکایت گیلان |28 اردیبهشت تالار مرکزی رشت میزبان مراسم بزرگداشت استاد احمد سمیعی گیلانی، نویسنده، مترجم و پژوهشگر گیلانی بود. 
این مراسم با حضور احمد سمیعی، علاقه‌مندان، پژوهشگران و مقامات استانی برگزار شد. غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، مهمان ویژه این مراسم بود که به‌صورت آنلاین در این مراسم شرکت به عمل آورد. 

استاد احمد سمیعی گیلانی 102 ساله در این مراسم ریشه بسیاری از مشکلات کشور را فرهنگی دانست و گفت: در طول عمرم برای اعتلای فرهنگ از هیچ تلاشی کوتاهی نکردم.
وی ضمن تأکید بر علم آموزی و دانش افروزی جوانان افزود: ارتقاء دانش حقایق را نمایان می سازد.
غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی کشور هم که از طریق ارتباط تصویری در این مراسم حضور داشت تألیف کتاب برای شناساندن استاد سمیعی را ضروری عنوان کرد و گفت: بررسی دوران تحصیل، گرایشات سیاسی، مشاغل و مسئولیت‌ها، فعالیت‌های علمی و بستر پرورشی وی می‌تواند از جمله فصل‌های کتاب زندگینامه استاد سمیعی باشد.
وی اضافه کرد: نثر سمیعی در عین سادگی، فاخر و با محتوا است و در حوزه ترجمه نیز هنرهای زیادی دارد.
دکتر حداد عادل با اشاره به شخصیت اخلاقی استاد سمیعی، تصریح کرد: استاد سمیعی بی کینه، خیرخواه، پرکار، مقید به قانون و مهربان است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان هم با اشاره به شخصیت استاد احمد سمیعی پدر ویراستاری نوین ایران گفت: ایشان بزرگ مردی است که از بنای فرهنگی، ادبی و هنری استان گیلان حفظ و حراست می‌کند.
رضا ثقتی بزرگداشت استاد احمد سمیعی را رونمایی از غنای علمی، ادبی و تاریخ معاصر استان گیلان و شکوه و اقتدار گیل‌مردان و گیل‌زنانی دانست که همیشه در اطلس هنر گیلان خوش درخشیدند.
وی با اشاره به روحیه خستگی‌ناپذیر و تلاش‌های مجاهدانه استاد احمد سمیعی در عرصه فرهنگ و هنر تصریح کرد: مردی که همچنان در فکر دانشجویان خویش و علم‌آموزی است و می‌توان گفت که ایشان تبلور اراده "ما می‌توانیم" و تبلور اراده گیلانیانِ غیور در عرصه‌های مهم علمی فرهنگی است.
"استاد احمد سمیعی گیلانی" متولد 11 بهمن 1299 و پدر ویراستاری نوین ایران و یکی از مفاخر برجسته خطه سرسبز گیلان و ایران اسلامی است و بر زبان‌های فرانسه و انگلیسی مسلط است که آشنایی وسیعی با جریانات ادبی ایران و جهان دارد.
او مولف 32 کتاب و صدها مقاله است.
احمد سمیعی گیلانی تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در رشت گذراند و در رشته زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران لیسانس و از دانشکده ادبیات آن دانشگاه، در رشته زبان‌ شناسی همگانی، فوق‌لیسانس گرفت.
وی دو سال با سازمان لغت‌نامه دهخدا همکاری می‌کرد و در مؤسسه انتشارات فرانکلین و سپس در سازمان ویرایش و تولید فنی دانشگاه آزاد به ‌ویراستاری اشتغال داشت و در همین دوران مدتی در دانشگاه تهران و دانشگاه تربیت معلم و همچنین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به تدریس پرداخت.
در سال‌های پس از انقلاب در بنگاه ترجمه و نشر کتاب، مرکز انتشارات علمی و فرهنگی، مؤسسۀ مطالعات و تحقیقات فرهنگی، انتشارات سروش، مرکز نشر دانشگاهی و بنیاد دائرة‌المعارف به ویراستاری مشغول بود و همچنین در بسیاری از دانشگاه‌های استان گیلان و دانشگاه تربیت مدرس تهران و قم، آیین نگارش و ادبیات فارسی تدریس کرد.
کتاب ویرایش و نگارش او بیش از 20 سال است که هر سال بازنشر می‌شود و منبع اصلی تدریس ویرایش در دانشگاه‌های ایران است.
سمیعی مترجم و نویسنده‌ای صاحب‌نام است و در سال 1370 به عضویت پیوسته‌ فرهنگستان زبان و ادب فارسی درآمد و وی مشاور علمی پژوهشگاه علوم انسانی، سردبیر نامه فرهنگستان‌، فصل‌نامه فرهنگستان زبان و ادب فارسی و مدیر گروه ادبیات معاصر فرهنگستان زبان و ادب فارسی است.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان