سه شنبه, 28 فروردین 1403
سه شنبه, 28 فروردین 1403
کاهش چشمگیر فروش کالاهای اساسی در بازار؛

قیمت مرغ و تخم مرغ کاهش پیدا کرد | مردم بی خیال خرید نان باگت شدند!

۱۴۰۱/۰۲/۲۵ ۱۴:۵۶ چاپ

به گزارش حکایت گیلان | با وجود اعلام نرخ مصوب چند کالای اساسی به دلیل عدم خرید، شاهد کاهش چشمگیر قیمت چندین کالای اساسی بودیم. امری که اگر مورد حمایت دولت قرار نگیرد منجر به رکود و تعطیلی گسترده در بازار کسب و کارهای خرد خواهد شد. 

 مدیرعامل میادین میوه و تره بار شهرداری تهران گفت: به دلیل تامین مناسب و خریدهای مردم در چند روز گذشته، هم اکنون قیمت عمده مرغ بین ۴۱ هزار تا ۴۴ هزار تومان متغیر است.

مهدی یوسفخانی، رئیس اتحادیه فروشندگان مرغ و ماهی نیز  در گفت‌وگو با  ایلنا، با اشاره به کاهش نرخ مرغ در بازار، گفت: مرغ گوشتی تا صبح روز گذشته با نرخ مصوب 59 هزار و 800 تومان عرضه می‌شد اما بعد از ظهر دیروز نرخ آن به زیر نرخ مصوب رسید و حدود 5 هزار تومان کاهش پیدا کرد.

به گفته این فعال اقتصادی؛ قیمت مرغ امروز نیز همچنان روند کاهشی به خود گرفت و حدود 10 هزار تومان کاهش نرخ را تجربه کرد.

وی علت عدم استقبال از خرید مرغ را به کاهش توان خرید مردم نسبت داد و افزود: قیمت مصوب بیشتر از توان و قدرت خرید مصرف‌کنندگان است از این‌رو میزان خرید و تقاضا کاهش پیدا کرد.

یوسفخانی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود قیمت مرغ فردا نیز روند کاهشی خود را دنبال کند و این روند کاهشی همچنان ادامه خواهد داشت تا در نهایت روی یک نرخ ثابت بماند.

رئیس اتحادیه فروشندگان مرغ و ماهی با بیان اینکه نهاده‌ها با نرخ دولتی تا پایان اردیبهشت به تولیدکنندگان داده خواهد شد، افزود: وزارت کشاورزی به عنوان متولی اعطای نهاده‌ها تا پایان این ماه با ارز دولتی، نهاده‌ها را در اختیار تولیدکنندگان قرار خواهد داد و از ماه‌های بعد به صورت تدریجی این نهاده‌ها قطع خواهد شد.

وی با اشاره به تاثیر پویش‌های نه به خرید کالاهای اساسی گران، گفت: نخریدن کالایی که بیش از حد گران شده است باید به یک فرهنگ تبدیل شود چراکه با این گرانی‌ها تولیدکنندگان می‌خواهند سودهای چند صد برابری نصیب خود کنند و آگاهی مردم در این زمینه باید بالا برود و با نخریدن یک کالای گران باعث متعادل کردن قیمت‌ها در بازار شوند.

قیمت تخم‌مرغ بالاتر از توان مردم است

ناصر نبی‌پور رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار هم در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به کاهشی شدن قیمت تخم‌مرغ در بازار، گفت: روند کاهشی شدن قیمت تخم‌مرغ از دیروز آغاز شد و قیمت تخم‌مرغ به کیلویی 30 تومان هم رسید.

وی با بیان اینکه با گرم شدن هوا روزانه 200 تا 250 تن مازاد تولید داریم، خاطر نشان کرد: دولت نرخ یک کیلو مرغ درب مرغداری‌ها را کیلویی 39 هزار و 800 تومان اعلام می‌کرد طبیعی است که نرخ آن در بازار به کیلویی 70 تا 80 هزار تومان برسد؛ این افزایش نرخ بالاتر از توان خرید مصرف‌کنندگان است از این‌رو میزان تقاضا برای خرید کاهش پیدا کرد.

این فعال اقتصادی با اشاره به ادامه‌دار بودن روند کاهشی قیمت تخم‌مرغ تا شهریور سال جاری، گفت: بسیاری از تولیدکنندگان خرد توان تامین هزینه‌ها را ندارند از این‌رو مرغ‌های خود را به کشتارگاه‌ها می‌فروشند.

نبی‌پور با بیان اینکه ذرت با نرخ کیلویی 12 هزار تومان در بازار موجود نیست، خاطر نشان کرد: دولت نرخ ذرت در بازار آزاد را کیلویی 12 هزار تومان اعلام کرد این در حالیست که ذرت در بازار کیلویی 13 هزار تومان بفروش می‌رسد.

به گفته وی؛ نرخ تخم‌مرغ صادراتی در منطقه‌های مرزی کیلویی 27 هزار تومان است اما در بازار داخلی کیلویی 30 هزار است پس در نتیجه صادرات توجیه اقتصادی ندارد مگر اینکه دولت مانند ترکیه برای صادرکنندگان مشوق‌های در نظر بگیرد.

رئیس اتحادیه نان‌های حجیم: مردم بی خیال خرید نان باگت شدند!
رئیس اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه حجیم گفت: اگر سیاست اصلاح نظام یارانه‌ای همزمان برای نان‌های سنتی نیز اعمال می‌شد اینگونه واحد‌های تولیدکننده نان‌های حجیم با مشکل مواجه نمی‌شدند.

محمدجواد کرمی با اشاره به دوگانگی سیاست‌ها در حوزه نان، گفت: تولیدکنندگان نان‌های فانتزی موافق آزادسازی نرخ آرد صنف و صنعت هستند؛ اما منتقد نحوه اجرای این طرح هستند چرا که آزادسازی آرد باید در همه حوزه‌های نان اعم از سنتی و صنعتی صورت می‌گرفت و محدود به نانوایان فانتزی نمی‌شد.

وی با بیان اینکه مردم توانایی خرید جنس گران در حوزه نان را ندارند، افزود: اگر سیاست اصلاح نظام یارانه‌ای همزمان برای نان‌های سنتی نیز اعمال می‌شد اینگونه واحد‌های تولیدکننده نان‌های حجیم با مشکل مواجه نمی‌شدند.

این فعال صنفی افت فروش نان‌های فانتزی را ۶۰ تا ۷۰ درصد دانست و افزود: هدف از اجرای این طرح مبارزه با رانت عنوان شده است این در حالیست که در عمل با اجرای آن امکان ایجاد رانت‌ها را تقویت شده است چراکه مردم به سمت خرید نان‌هایی می‌روند که یارانه به آن‌ها تخصیص داده می‌شود.

کرمی ادامه داد: برنامه پنجم و ششم توسعه به ما می‌گوید که باید به سمتی برویم که ۴۰ درصد نان‌های تولیدی حجیم و صنعتی شود، اما در عمل با اجرای این طرح پخت نان سالم را از چرخه تولید خارج می‌کنیم.

به گفته وی؛ برای ایجاد رقابت سالم بین نانوایان سنتی و فانتزی باید شرایط اعطای یارانه مساوی شود؛ و در یک رقابت سالم قرار بگیرند اجرای این طرح باعث شده است که تعدادی از واحد‌های خرد تعطیل و تعداد قابل توجهی از کارگران در این حرفه بیکار شوند.

رئیس اتحادیه نان‌های حجیم و نیمه حجیم تصریح کرد: نانوایان فانتزی در ابتدای سال باوجود افزایش نرخ هزینه‌های جانبی برنامه‌ای برای ارتقا نرخ نان نداشتند چراکه همواره رقیب قدرتمندی به نام نانوایان سنتی را در کنار خود احساس می‌کردند به همین دلیل با همان نرخ نان را عرضه کردیم.

این فعال صنفی با اشاره به افزایش ۱۰ برابری نرخ یک کیسه آرد، گفت: نرخ یک کیسه آرد از ۶۷ هزار تومان به کیسه‌ای ۶۴۰ هزار تومان رسیده پس طبیعی است که شاهد افزایش ۲ برابری نرخ نان فانتزی باشیم.

کرمی با اشاره به کاهش سرمایه در گردش نانوایان فانتزی، گفت: یک واحد صنفی پیش از آزادسازی نرخ آرد صنف و صنعت ۱۰۰ کیسه آرد را ۷ میلیون تومان خریداری می‌کرد، اما هم اکنون باید همین حجم آرد را ۷۰ میلیون تومان خریداری کند. پیش از اجرای این طرح باید معایب آن را می‌دیدند سپس آن را عملیاتی می‌کردند؛ اجرای یک شبه این طرح باعث شد که ستون صنف ما شکننده شود.

وی در پایان بیان کرد: طرح پرداخت یارانه به حلقه آخر قابل تقدیر است، اما باید با تدبیر عملیاتی می‌شد و تمام حلقه‌های تولید در یک ردیف دیده می‌شدند.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان