به گزارش حکایت گیلان | یوسف مغروری با تاکید بر اینکه از ابتدا مخالف طرح تبدیل پارک آفرینش به پارک بانوان بوده است، اظهار داشت: به استناد ماده یک و دو فصل اول قانون توزیع عادلانه آب، دیوار احداثی بر روی دهانه پل پارک آفرینش که بخشی از مقدمات اجرای پارک بانوان بود، باید تخریب شود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر بجنورد با اشاره به جلوگیری از احداث دیوار بر روی پل قسمت انتهایی پارک، تصریح کرد: با این اقدام کلیت طرح زیر سوال خواهد رفت.
وی با تاکید بر پاسخگویی شهردار و تمامی عوامل خاطی خاطر نشان کرد: طرحهای غیر کارشناسی و متعاقب آن برخی تعصبات غیرمنطقی علاوه بر تضعیف جایگاه مدیریت شهری هزینههای سنگینی را بر نظام تحمیل میکند.
مغروری با اشاره به دیگر طرحهای غیر کارشناسی، گفت: استخر روباز بانوان در پارک بش قارداش نیز دیگر نمونه این تصمیمات است.
در حالی در دولت رئیسی دیوارکشی زنانه و مردانه در پارکها اجراشده است که پیشتر و در جریان رقابتهای انتخاباتی، برخی از رقبای وی، اینگونه مرزبندیها را در صورت به قدرت رسیدن او پیشبینی کرده بودند. در جریان تبلیغات انتخاباتی برخی از رقبای رئیسی گفته بودند اگر رئیسی به قدرت برسد، در خیابانها و پیادهروها بین زنان و مردان دیوار میکشد.
در آن زمان رئیسی در جواب این سخنان گفته بود: «مىگویند مىخواهند در خیابانها دیوار بکشند؛ چرا عقل مردم را دستکم مىگیرید؟ ما دیوارى بین چپاولگران و حقوق مردم خواهیم کشید.»
با توجه به دیوارکشی چند وقت اخیر در پارکهای تهران و برخی از شهرها، به نظر میرسد پیشبینی حسن روحانی، رئیسجمهور پیشین در مورد دیوارکشی جنسیتی در فضاهای عمومی درست از آب درآمده، البته دیوارکشی از پارکها شروعشده است، شاید در آینده نهچندان دور به خیابانها نیز کشیده شود.
اقدامات در راستای زنانه مردانه کردن پارکها، اقدامات طالبان در کشور همسایه را تداعی میکند. حدود دو هفته پیش طالبان نیز پارکهای کابل را زنانه و مردانه کردند. وزارت امر معروف طالبان اعلام کرد که زنان و مردان اجازه گشتوگذار یکجا در پارکهای کابل را ندارند و روزهای تفریحی مردان و زنان را مشخص کرد. این وزارت گفته بود که روزهای یکشنبه، دوشنبه و سهشنبه زنان و روزهای چهارشنبه، پنجشنبه، جمعه و شنبه مردان میتوانند به پارکهای تفریحی بروند.
جامعه دیوارکشی را نمیپذیرد
یک فعال سیاسی و اجتماعی با منفی خواندن تبعات اینگونه تصمیمها (زنانه و مردانه کردن فضای عمومی) به «همدلی» گفت: «در حال حاضر در جامعه ما تعریف ارتباط بین زن و مرد کاملاً متفاوت شده است، جامعه ما به آن معنا دیگر جامعه سنتی نیست که بهراحتی این مسائل را بپذیرد.
در خانوادهها حتی خانوادههای مذهبی الان جایگاه پسر و دختر و زن و مرد کاملاً تغییر کرده است و تعادل بسیار بیشتری برقرارشده است؛ بنابراین اینچنین پذیرشی دیگر در جامعه وجود ندارد، البته نمیتوانیم انکار کنیم که در جامعه بخشی هستند که اینچنین تفکری دارند، نظرشان هم محترم است، اما آنها نمیتوانند نظرشان را بر کل جامعه ایران که یک همزیستی، همکاری و همراهی بین زن و مرد را پذیرفتهاند، تحمیل کنند. نمونه این همزیستی و همکاری در همهجا از فضای خانواده گرفته تا محل کار، ورزشگاه، رسانه و... دیده میشود.»