اختصاصی حکایت گیلان | ابوالفضل رضائی: کتاب پیشرو به قلم مقصود فراستخواه که حاصل گفتگوها و مقالات متعدد ایشان درباره وضعیت اجتماعی، سیاسی و فرهنگی جامعه ایران و مصایب و موانع توسعه آن را با وسواسی علمی و با عینکی باریکبین تهیه و تدوین و از سوی انتشارات آگاه روانه بازار کتاب شده است.
برای آنهایی که دغدغه ایران دارند و هر روزه مصایب و مشکلات آن را میبینند و میگویند و مینویسند و گوش شنوایی از سوی سیاستگذاران اصلی قدرت شنیده نمیشود و یا کم شنیده شده کاری بس دشوار مینماید که همچنان با همان روحیه پرسشگری و مداومتی بی نظیر بتوانند بگویند، بنویسند و بخواهند که گفتهها شنیده شود اما راه همان گفتگوست و هنر گفتگوهای همه گیر در گروههای دانشگاهی، تاثیرگذار بر جامعه، نخبگان محلی و ملی است که ما را به دریافت بهتری از شناختها و زمینههای یک گام همگانی برای نیل به توسعه پایدار و تعاملات بین سطوح مختلف جامعه و حاکمیت خواهد بود
بنابراین در کتاب پیشرو اغلب چالشهای کنونی ایران، از زوایای گوناگون مورد پردازش و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است که بیشک برای دانشجویان جامعه شناسی و علوم اجتماعی، علاقمندان به ایران و مدیران دغدغهمند در همهی سطوح؛ آموزنده و جذاب خواهد بود که با قلمی شیوا به سراغ بحرانهای جامعهای که در آن زیست میکنیم از منظر علمی چاره اندیشی و تأمل پردازی کنیم :
انواع شکافهای نسلی، جنسیتی، شکاف سنت و تجدد، شکاف مرکز و پیرامون، فساد نهادینه شده، بحرانهای زیست بومی، شدت و ضعف قطبی شدهی سیاسی و اجتماعی و نابرابریهای مزمن اقتصادی، همه مانع همبستگی اخلاقی و توسعه پایداری است.
صفات جمعیتی و محتوای جامعهی ما به کلی دگرگون شده است؛ اما شکل ارادهاش قدیمی است. محتوای زندگی شهری با ساختارهای روستایی و سنتی اداره میشود. نتیجهاش تبدیل یک ملت به روحی سرگردان است. مردمی که میل به موفقیت دارند، موفق نمی شوند، امیدشان در نومیدی است. عاقلان زیادند اما عقلانیت اجتماعی کار نمی کند. همهی این ها نشان میدهد که ما در بحران زندگی میکنیم، این از شاخصهای تحرک اجتماعی رو به رشد پیداست؛ اما عجیب این که، به رغم مصائب، زندگی در این سرزمین جاری است. نخبگان بزرگ درمانده اند و...
#هر_جمعه_یک_کتاب
#معرفی_کتاب