اختصاصی حکایت گیلان | محمدهادی مرادی: 30 اثر تابلو نقاشی با تکنیک رنگ روغن و آبرنگ از مجموعه آثار فرهود فیضده، نقاش جوان رشتی، تحت عنوان «سردترین، آبی» در گالری کلهر واقع در بلوار شهید انصاری رشت از 9 الی 14 بهمن ماه به نمایش درآمده است. ساعات بازدید از نمایشگاه برای عموم با رعایت پروتکلهای بهداشتی 16 الی ۲0 اعلام شده است.
فرهود فیضده متولد 1377 در شهرستان رشت است. او که دوره قبلی نمایشگاه نقاشی خود را در آبان ماه برگزار کرده بود، از شاگردان استاد محمد ابراهیم نوروزی در آموزشگاه هنرهای تجسمی سروش میباشد. فیضده دربارهی مجموعه آثار به نمایش درآمده در این نمایشگاه به حکایت گیلان میگوید: «عنوان نمایشگاه، سردترین آبی میباشد که نامش برگرفته از آثار موجود در این نمایشگاه میباشد. این نقاشیها که گلچینی از آخرین آثار خلق شده طی چندین ماه اخیر است، با تکنیک رنگ روغن و با الهام گرفتن از طبیعت استان گیلان کشیده شده است.
فیضده سخنان خود را با اشاره به اوضاع و احوال هنر و استقبال از نمایشگاهها در گیلان ادامه میدهد: «جدای از همهگیری ویروس کرونا، استقبال از نمایشگاهها و رویدادهای فرهنگی هنری بسیار کم شده است و هنرمندان نیز فعالیتهای کمتری انجام میدهند. وی با اشاره به بازگشایی مجدد تالار مرکزی، ابراز امیدواری کرد که هرچه زودتر این بستر برای هنرمندان گیلانی فراهم شود تا بتوانند به راحتی آثارشان را درآنجا ارائه کنند تا همگی با کمک یکدیگر بتوانیم روحیه مردم را که با بیماری کرونا و شرایط سخت معیشتی دست به گریبان هستند، حفظ کنیم.
لازم به ذکر است، نمایشگاه حاضر پنجمین نمایشگاه انفرادی فرهود فیضده میباشد؛ وی پیش از این در آبان ماه سال جاری در گالری ایماژ و در سالهای 1394،97،98 نیز موفق به برگزاری نمایشگاه انفرادی در مجتمع خاتم النبیا(ص) رشت شده بود.
محمود کلهر،مدیریت گالری کلهر، پیرامون استقبال مردم رشت از رویدادهای فرهنگی، هنری میگوید: «استان گیلان به استانی که دوستدار فرهنگ و هنر بود، شهرت داشت و از قدیم به سبب ارتباط با روسیه، لقب دروازه اروپا را به گیلان نسبت میدادند. به همین سبب، مردم گیلان و به خصوص رشت، مردمانی روشنفکر بودند که متاسفانه امروزه عموم مردم بیشتر سرگرم پوشاک و خوراک شدهاند و آنطور که باید و شاید به رویدادها و مسائل فرهنگ و هنر بها نمیدهند و استقبال از چنین نمایشگاههایی، بیشتر از سوی مخاطبهای خاص صورت میگیرد.
کلهر سخنان خود را اینطور ادامه داد: « البته مردم نیز در کنار مقابله با کرونا، با گرانیها و سختیهای معیشتی نیز گرفتار هستند و اشتیاق و حوصله کافی را برای حضور و حمایت از هنرمندان و آثارشان ندارند.» وی در ادامه افزود: « متاسفانه دولتمردان و مسئولین مربوطه مقوله فرهنگ و هنر را جدی نمیگیرند. هر جامعهای برای ارتقا سطح سواد و تثبیت هویت خودش نیاز دارد که به فرهنگ و هنر بها دهد ولی متاسفانه در جامعه ما فرهنگ و هنر جدی گرفته نمیشود؛ گویی وجود موسیقی، نقاشی، سینما و... تفاوتی ندارد.»