جمعه, 16 آذر 1403
جمعه, 16 آذر 1403

به گزارش حکایت گیلان | دانشمندان هزار ژن را کشف کرده اند که در یک جنسیت نسبت به جنس دیگر فعال‌تر هستند و این امر باعث می‌شود مردان از نظر جنسی قاطع‌تر و با اعتماد به نفس‌تر به نظر برسند و زنان از نظر مادری نقش محافظت کننده را برعهده داشته باشند.

در این بررسی، بخش‌هایی از مغز موش که در برنامه ریزی رتبه بندی، دوستیابی، جفت گیری و احساس نفرت نقش دارند مورد بررسی قرار گرفتند.

برخی از ژن‌ها که عوامل خطرزا برای اختلالات مغزی قلمداد می‌شوند در یکی از جنس‌ها شایع‌تر بودند از حمله اختلال اوتیسم که در مردان چهار برابر بیش از زنان شایع است. کارشناسان می‌گویند این تفاوت‌ها احتمالا در مغز زنان و مردان بازتاب پیدا می‌کنند.

در این بررسی مشخص شد که موش‌های نر به سرعت جنسیت یک غریبه را تشخیص دادند و اگر مزاحم نر دیگری را در نزدیکی جنس ماده می‌دیدند بلافاصله به آن حمله می‌کردند. هم چنین، موش‌های ماده قلمروی مادری خود را حفظ کردند و به سوی هر آن چه فرزندان شان را تهدید می‌کرد حمله می‌کردند. بررسی نشان داد موش‌های ماده بیش از موش‌های نر تمایل دارند از فرزندان شان محافظت کنند.

این پژوهش توسط پژوهشگران استنفورد صورت گرفته است. آنان چهار ناحیه مختلف مغز در موش‌های نر و ماده را بررسی کردند تا تفاوت ژن‌ها را بین دو جنس بررسی کنند. با استفاده از این ژن‌ها به عنوان نقاط ورودی، گروه‌های خاصی از سلول‌های مغز شناسایی شدند که رفتار‌های جنسی خاص را تنظیم می‌کنند.

شواهد به صورت آشکار نشان می‌دهند که مغز صرفا یک لوح خالی نیست که تنها منتظر باشد تا توسط تاثیرات محیطی شکل بگیرد.

هم چنین، دانشمندان ژن‌های مرتبط با بیماری آلزایمر و مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) را شناسایی کردند که هر دو بیش تر، زنان را در مقایسه با مردان مبتلا می‌سازند و در بین موش‌های ماده فعال‌تر بودند.

منبع:فرارو

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان