حکایت گیلان | کمیل فتاحی_ قابل توجه منابع طبیعی و جنگلبانی استان؛ این روزها در لابلای اخبار و رخدادهای سیاسی و اقتصادی کشور که همگی در راه کاستن از سنگینی بار مشکلات معیشت مردم، کماکان مردم را به صبر و چشم انتظاری بهبود اوضاع در آینده ای که معلوم نیست چه وقت خواهد بود دعوت می کنند، خبر مهمی از تالش به گوش می رسد که نشانگر دست های پشت پرده و سوءاستفاده و تصاحب منابع طبیعی استان گیلان است.
خبر نگران کننده ای که در بیخبری رسانه های بومی و در غفلت مسئولان استانی، یکی از زیرساخت های مهم جنگلی و گیاهی استان را به آتش حراج سپرده و این ثروت ملی را مفت چنگ لابی های سرمایه دار و ظاهرا بی نام و نشان ساخته است.
نهالستان پیلمبرا در پره سر تالش،در کنار نهالستان صفرا بسته و نهالستان لاکان، یکی از ۳ نهالستان اصلی و بزرگ گیلان با قدمت ۵۰ سال که اواخر دهه ۴۰ در زمینی به وسعت صدها هکتار در تالش احداث شده و نه تنها مخزن مهم کاشت بذر انواع درختان هیرکانی است، بلکه زمینه ی تحقیق و پژوهش بر روی گونه های گیاهی گیلان را فراهم می کند و بعنوان مکانی ملی برای فعالیت علمی دوستداران طبیعت استفاده می شود.
حال اما از منابع مطلع و دلسوز در سطح استان شنیده شده لابی های قدرتمند و مسئولان ناهوشیار قصد دارند بدون برگزاری مراحل قانونی و مزایده عمومی، این نهالستان را به فرد یا افراد خاصی اجاره بدهند.
پرسش اصلی از مدیرکل جنگلبانی استان این است که آیا شما از صحت یا کذب بودن این خبر مطلع اید و یا از مراحل واگذاری این نهالستان خبر دارید؟
اگر قرار باشد این ثروت ملی به بخش خصوصی اجاره داده شود، چرا بصورت شفاف و قانونی آگهی منتشر نمی کنید تا همه علاقه مندان دعوت شوند و در موقعیتی عادلانه و برابر در مزایده شرکت کرده و هر کدام که موفق به فراهم آوردن ملزومات قانونی شد، برای مدتی معلوم مدیریت نهالستان را برعهده بگیرد.
باید صادقانه به مردم تالش و فعالان و دلسوزان محیط زیست استان گفته شود که نهالستان به چه اشخاصی، به چه قیمتی و برای چه مدتی اجاره داده شده و قرار است چگونه از ظرفیت های آن بهره برداری شود، تا مبادا مانند نهالستان نوشهر استان مازندران، بعدها معلوم گردد پشت پرده چه خبر بوده و اجاره به بخش خصوصی باعث شده سازمان پس از پایان مدت اجاره نتواند مستاجر را بلند کند و کار به شکایت و زندان و آبروریزی بیانجامد! و اینکه روزی به خودمان بیاییم و بفهمیم افراد مجهول الهویه خاک نهالستان را مانند همین مثال نوشهر که خاکی غنی و عالی است کامیون کامیون حفاری کرده و به بیرون استان بفروشند و بجز نابودی منابع ملی پولش را هم به جیب بزنند!
اینک از فعالان محیط زیست استان می خواهیم این مساله را جدی بگیرند و چنانکه در ابتدای یادداشت اشاره شد، هرچند مشکلات و دغدغه های روزمره مردم باعث شده اقشار مختلف بیش از نهالستان و مسائل و مشکلات محیط زیستی، نگران مخارج زندگی خودشان باشند، ولی نباید از یاد برد آنچه در این مطلب مطرح شد، اهمیت بخشی از میراث آیندگان و حفاظت از آن را یادآور می شود که وظیفه امروز من شماست.
منتظر پاسخ مسئولان مربوطه و رد یا شفافسازی در اینباره هستیم.