سه شنبه, 20 آذر 1403
سه شنبه, 20 آذر 1403

اختصاصی حکایت گیلان | جوان ۲۳ ساله اهل زنجان که همراه با دو نفر از دوستان خود به آبشار بارزاوو(لاتون) آستارا رفته بود قربانی بی احتیاطی شد.

این طبیعتگرد آماتور، روز پنجشنبه ۱۶ دی، از پای بلندترین آبشار ایران به دلیل سرخوردگی روی سنگ‌های لیز، درون دره ۷۰ متری افتاد و جان سپرد.
پیکر وی صبح روز جمعه ۱۷ دی پیدا شد و جستجوگران با تلاش فراوان، پیکر وی را بیرون کشیدند.
آبشار بارزاوو را در ایران بیشتر بنام لاتون می‌شناسند که نام ییلاق کناری آن است.

روایت هلال احمر
اما نحوه روایت از جستجوی پیکر جان باخته توسط سیاوش غلامی مدیرعامل هلال گیلان با چیزی که مردم و طبیعتگردان بومی می‌گویند متفاوت است.
وی از اعلام خبری مفقودی در ساعت ۱۵ و ۴۰ دقیقه و جستجوی جان باخته توسط ۳ تیم امدادی هلال احمر شهرستانهای آستارا و تالش با پشتیبانی ۳ دستگاه خودرو شامل ۲ دستگاه آمبولانس و یک دستگاه شاسی بلند سخن گفته است.
غلامی در ادامه افزوده است: مردم محلی و هییت کوهنوردی آستارا هم در این عملیات جستجو مشارکت داشته اند و پیکر ساعت ۸ و ۳۰ دقیقه صبح جمعه ۱۷ دی پیدا شده و سپس به نیروی انتظامی تحویل شده است.

مردم چه می‌گویند؟
اما مردم حکایت دیگری از ماجرا می‌گویند که مصاحبه پرطمطراق سیاوش غلامی درباره تماس با فوریت‌های هلال احمر را با چالشی جدی مواجه می‌کند.
یکی از کسانی که روز حادثه در روستای خلف سو و نزدیک به آبشار بوده می‌گوید: مردم محلی اولین کسانی بودند که با ابزارهای ابتدایی، پیکر جوان جان باخته را جستجو می‌کردند و مسیر دشوار دسترسی به پایین دره این آبشار را می‌دانند.
ساعت‌ها پس از آغاز جستجو تیم‌های هلال احمر حوالی غروب به محل رسیدند. تیم محلی کوهنوردان بخش لوندویل آستارا هم به دلیل آشنایی با مسیر به کمک امدادگران رفتند.
وی درباره شیوه کشف پیکر افزود: سرانجام روز جمعه مردم و کوهنوردان محلی پیکر بی جان این جوان را یافتند و نیروهای هلال احمر را مطلع کردند. امدادگران با طناب و وسایلی که من اسمشان را نمی‌دانم پیکر را بالا کشیدند. هر چند اگر امدادگران هم نبودند مردم می‌توانستند با پیمایش داخل دره جسد وی منتقل کنند.

این دومین سقوط بود
شاهد ماجرا درباره سابقه سقوط افراد از پای آبشار به داخل دره گفت: پیش از این هم وقتی جوانتر بودم یک نفر دیگر سقوط کرده بود که خانواده اش چند روزی اینجا بودند. همان موقع همراه مردم، به دنبال جسد بودیم. وقتی پیکرش را پیدا کردیم به خانواده تحویلش دادیم.
این شخص درباره سیم خاردارهای نزدیک آبشار هم حرف زیاد دارد و در این باره اظهار می‌کند:
دادستان وقت دستور استفاده از سیم خاردار و تابلوی هشدار سقوط را صادر کرد تا حادثه مشابهی تکرار نشود ولی باز هم حادثه تکرار شد.

بخاطر یک عکس
وی که رفتار بازدیدکنندگان را چندان خوشایند نمی‌داند در این مورد می‌گوید: متاسفانه بسیاری از افرادی که اینجا می آیند ماجراجویی می‌کنند و زیر آبشار به آن طرف می‌روند. سنگ‌های زیر آبشار خیلی لیز هستند ولی خیلی ها برای تهیه عکس و فیلم جانشان را کف دستشان می‌گیرند.
برعکس همه اینها صخره نوردانی هم هستند که گاهی به اینجا می‌آیند و دیواره آبشار را با رعایت احتیاط می‌پیمایند.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان