شنبه, 17 آذر 1403
شنبه, 17 آذر 1403

حسن محمدیاری نماینده تالش، رضوانشهر و ماسال در پایان گزارش خود به مجلس دو خواسته را برای نیکزاد رییس جلسه مطرح کرده و گفته است: درخواست ما این است که اولا درختان ساقط شده برای ترمیم ساختمان‌ها در اختیار مردم گذاشته شود . دوما صداوسیما از مردم تالش با قدمت 4 هزار ساله باید عذرخواهی کند.

اختصاصی حکایت گیلان | طاها عبدالهی _ حسن محمدیاری نماینده تالش، رضوانشهر و ماسال حوالی ظهر یکشنبه 5 دی در جلسه 157 ام دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی پشت تریبون رفته است.

وی طی سخنانی با اشاره به موضوع تندباد هفته گذشته غرب گیلان اظهار کرده است: تندباد و طوفان با سرعت 130 کیلومتری، حدود دو هزار ساختمان را تخریب کرده است.
این نماینده مجلس با ارایه کلیپ فرمانداری تالش به اتاق فرمان که هنگام سخنان وی پخش می‌شده گفته است: صداوسیما در این حادثه که دل همه را به درد آورده هیچ انعکاسی نداشته است و من به این موضع معترض هستم.
مردم ما در طولانی ترین شب سال (چله – یلدا) زیر باران و برف بودند و متاسفانه علیرغم این حوادث ناگوار رسانه ملی هیچ گونه توجهی نداشته است.
حسن محمدیاری در پایان گزارش خود به مجلس خود دو خواسته را برای نیکزاد رییس جلسه مطرح کرده و گفته است: درخواست ما این است که اولا درختان ساقط شده در اختیار مردم گذاشته شود برای ترمیم ساختمان‌ها. دوما صداوسیما از مردم تالش با قدمت 4 هزار ساله باید عذرخواهی کند.
این سخنان در میان هوادارن وی به صورت کلیپ دست به دست می‌شود و آن را نشانه توجه نماینده به امور حوزه انتخابیه می‌دانند. اما جدای از حس غروری که این روزها به عنوان تریبون روشن تالش در خانه ملت شکل گرفته نکات ریز و درشت این سخنان نیز خودنمایی می‌کنند.

هواشناسی به سبک آقای نماینده

نماینده تالش از تندبادی با سرعت 130 کیلومتر سخن گفته در حالی که هواشناسی از سرعت 108 کیلومتری باد در جلگه خبر داده بود و سرعت 130 کیلومتری مربوط به ایستگاه اسبه هونی در منطقه کوهستانی مسیر اسالم به خالخال است.
وی همچنین گفته است که مردم در شب یلدا درگیر باران و برف بودند. بررسی های میدانی و گزارش هواشناسی چیز دیگری می‌گوید و مردم در شب یلدا با تبعات باد دست به گریبان بودند. بارش باران حدودا 2 روز پس از بادگرم آغاز شده است و بسیاری از مردم در همین فرصت توانستند تعمیرات اولیه و اضطراری را با همکاری یکدیگر به پایان برسانند. بارش برف و باران چندان نیز طی روزهای پنجشنبه و جمعه گزارش شده است.


کلیپ فرمانداری تالش در مجلس

همچنین این نماینده در حالی که برای تندباد و خسارت هایش به کلیپ تصاویر فرمانداری تالش استناد کرده است و از دو شهرستان ماسال و رضوانشهر خبری نیست.
صداوسیما عذرخواهی کند

وی از صداوسیما بابت عدم پوشش خبری این طوفان انتقاد می‌کند و از صدوسیما می‌خواهد از مردم تالش با چهار هزار سال قدمت عذرخواهی کند.
همین کلیپ سه دقیقه و اندی که در مجلس نیز پخش شده در دو بخش جداگانه، تصاویری از تیتراژ خبری صداوسیمای گیلان و گفتگوی عباس صابر معاون امور هماهنگی عمرانی استانداری را در خود جای داده است. هر چند که شبکه های ملی نیز موضوع باد غرب گیلان را چندان مورد توجه قرار نداده‌ اند.



پیشینه تالش به روایت نماینده

نماینده گیلانی مرزهای پیشینه مردم منطقه را تا چهار هزار سال به عقب برده است. این در حالی است که براساس چیزی که در پژوهش‌های میراث فرهنگی ثابت شده این پیشینه از انتهای عصر برنز و ابتدای عصر آهن در منطقه به حدود سه هزار و 500 سال پیش می‌رسد.


واگذاری درختان ساقط شده به مردم

حسن محمدیاری یک خواسته نامتعارف و مغایر با قانون را نیز مطرح کرده است. واگذاری درختان ساقط شده به مردم برای ترمیم ساختمان‌ها قوانین و ضوابط مربوط به برداشت چوب و قطع درخت را به چالشی بزرگ فرا می‌خواند.
طبق قانون این درختان متعلق به سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور هستند و باید با کارشناسی و تعیین میزان نوع چوب و متراژ در یک مزایده عمومی فروخته شود.

کدام مردم چوب دریافت کنند؟

البته آقای نماینده نیز سازوکاری برای واگذاری چوب درختان ساقط شده به مردم مشخص نکرده و معلوم نیست که چه کسانی، چگونه، چه زمانی و تحت چه شرایطی می‌توانند از چوب درختان ساقط شده بهره برداری کنند.

چوب خیس و مردم

چنانچه این واگذاری نیز به صورت کاملا فرضی صورت بگیرد راهکار نماینده تالش چندان منطقی به نظر نمی‌رسد. چوب درختان افتاده با اینکه اکنون در ابتدای زمستان هستیم هنوز خیس است. چوب باید پیش از استفاده خشک سازی شود تا دچار ترک خوردگی نشود. فرآیندی که بازسازی یک ساختمان را تا حدود 20 روز به تاخیر می‌اندازد.
کاوشی در منطقه نشان می‌دهد درختان ساقط شده در روستای تره طول بخش مرکزی تالش (مسیر تالش به آستارا) همگی از نوع صنوبر شالک و در بخش اسالم (مسیر اسالم به پره سر رضوانشهر) بیشتر کاج تدا هستند.

چوب کاغذساری و سربندی بام

گونه سوزنی برگ تدا یا همان «کاج تدا» با الیاف بلند خود برای صنایع کاغذسازی بکار برده می‌شود و برای نجاری مناسب نیست. کاج تدا در بازار موجود نیست و این نوع چوب بیشتر در مزایده های چوب قیمت گذاری می‌شود. استادکار و نجارهای منطقه نیز از خواص آن مطلع نیستند.

الوار پرکاربرد نراد
پرس و جو از خریداران چوب و الوار نشان می‌دهد که آنها برای سربندی سقف و بام های چوبی از گونه نراد، ساسنا و یولکا (الوار کاج) استفاده می‌کنند. هر یک مترمکعب الوار نراد در بازار 10 میلیون و 600 هزار تا 12 میلیون تومان است و این مقدار چوب برای 60 تا 70 متر سربندی بکار برده می‌شود. آنها این نوع چوب وارداتی از روسیه را به دلیل مقاومت بالا در برابر کرم خوردگی و چسبندگی برای سربندی بام مناسب می‌دانند.

صنوبر و نجاری
همچنین بررسی گونه چوبی صنوبر شالک نیز نشان می‌دهد که در منطقه برای سربندی بام خانه ها کاربردی ندارد. بنابر گفته استادکاران و فروشندگان صنوبر شالک محکم نیست و در مقابل فشار زود ترک می‌خورد و دچار کرم خوردگی نیز می‌شود.
این نوع چوب ارزان تر از نراد است و با توجه به مرغوبیت بین 5 تا 8 میلون تومان خرید و فروش می‌شود. مصرف چوب این گونه درختی نیز بیشتر در مصارف صنعتی و تهیه پالت چوبی است.

چوب جنگلی گران قیمت
چوب هر مترمکعب گونه های جنگلی از جمله توسکای قشلاقی، ون، افرا، بلوط و گردو نیز از 12 میلیون تا 50 تومان برآورد می‌شود. قیمت بالا و مقاومت پایین در مقابل کرم خوردگی سبب شده تا این نوع چوب ها طی بازه زمانی 20 سال گذشته از فهرست خرید مردم خارج شوند. چوب جنگلی برای ساخت مبل، میز وصندلی، تخت خواب، کمد، ساز موسیقی، اشیای تزیینی چوبی و ... به کار برده می‌شود.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان