پنجشنبه, 22 آذر 1403
پنجشنبه, 22 آذر 1403
درباره معارفه مدیرکل جدید ارشاد گیلان؛

مدیر فرهنگی باشید نه مامور سخت گیری!

۱۴۰۰/۰۹/۱۷ ۱۹:۵۳ چاپ

اختصاصی حکایت گیلان |سامان بدر: امروز مراسم تودیع و معارفه مدیرکل ارشاد استان گیلان برگزار شد و رضا ثقتی به طور رسمی جانشین فیروز فاضلی شد. دکتر فاضلی  چند سال پیش در مراسم تودیع ثقتی در اداره ارشاد شهرستان رشت به او گفته بود « ،ایشان باید اینقدر در جلسات تودیع و معارفه شرکت کنند که پس از مدتی برایشان عادی شود» البته معارفه بعدی ثقتی حدود هفت سال طول کشید و آن معارفه  هم تودیع فاضلی بود که شاید دیگر مدیریت دیگری را تجربه نکند و به دانشگاه برگردد. ولی این بدین معنا نیست که از حالا تا همیشه باید منتظر امثال رضا ثقتی ها در اداره ارشاد باشیم. 

امروز که فاضلی رفت بسیاری از کارمندان علیه او انتقاداتی را مطرح کردند که خب شایسته نبود و مشخص نبود این افراد پیش از این کجا بودند. بدون شک نمی توان گفت فردی چون فاضلی هیچ کاری از خود برجای نگذاشته است. مدیرکل پیشین فردی باسواد ، علمی و شوخ طبع بود. روحیه محافظه کارانه اش باعث شد که جسارت لازم را نداشته باشد و البته مدیران فرهنگی در دولت روحانی کمابیش همین روحیه را حفظ کردند و برخلاف دولت اصلاحات نتوانستند منجر به تغییرات زیربنایی مناسبی در ساختار فرهنگی جامعه شوند. شرایط بد اقتصادی و ویروس کرونا هم موجب شد که فرهنگ به محاق رود و کمتر کسی دنبال تئاتر و سینما و هنر و موسیقی رود. نشان به آن نشان که بزرگترین تالار فرهنگی شمال کشور در طی یک سال اخیر بسته بوده و توجه چندانی را جلب نکرده است.

حالا که مدیران اصولگرا در اداره ارشاد بر سر کار آمده اند، نگرانی هایی از نحوه برخورد آن ها به مباحث فرهنگی و تشدید نظارت و سانسور صورت گرفته است. برخی نمایندگان وزیر و مدیران کل را تحت فشار می گذارند که جلوی برخی فیلم ها و کتاب ها گرفته شود. اخیرا نماینده تهران به وزیر ارشاد گفته جلوی انتشار سی فیلم مجوزدار در دولت قبلی گرفته شود. گویی دولت قبل مشروعیت نداشته و ازآسمان به زمین آمده و  یا کودتایی صورت گرفته و حال دستوراتش قابل اجرا نیست. این فشارها بر بدنه مدیریتی ارشاد می تواند خطرناک باشد، ولی نحوه مدیریت می تواند جلوی آن را بگیرد و یا کنترلش کند.

شاید مهم ترین خصیصه ثقتی این باشد که اهالی فرهنگ و هنر گیلان روی او شناخت دارند و وی برخلاف بسیاری از اصولگرایان در موضوعات فرهنگی سعی نکرده همیشه مرزبندی خودش را نشان دهد. هرچند در مراسم معارفه امروز شاهد تعاریف فراوان وی از دولت مستقر هستیم، ولی  او خود را وابسته به جریانات سیاسی نمی داند(حداقل خودش چنین می گوید) ثقتی شاید دانش و سواد مدیرکل پیشین را نداشته باشد، ولی فردی عملگراتر و کاری تر از فاضلی به نظر می رسد. وی یک شخصیت مذهبی سیاسی است که توانسته جوانان زیادی را دور خودش جمع کند و با اقشار مختلف نیز کار کرده است. این وجه می تواند از او مدیری بهتر بسازد، به شرطی که خودش را در غبار محدودیت های فکری ایدئولوژیک جریان فرهنگی دولت گم نکند و به یک مامور سخت گیر دستگاه فرهنگی بدل نشود. تلاش او برای ارتباط با هنرمندان و قول و وعده وعید وی برای حل هرچه سریعتر مساله تالار مرکزی تا اینجا وجهه خوبی به وی داده که اگر بخواهد ادامه دهد او را عاقبت بخیر خواهد کرد. وگرنه چه فایده! حتی اگر به قول فاضلی حالا حالاها برای او مراسم معارفه برگزار شود. کاش طوری برود که از کارمندان ارشاد تا بقیه از او به نیکی یاد کنند. 

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان