جمعه, 07 اردیبهشت 1403
جمعه, 07 اردیبهشت 1403

حکایت گیلان | جام سیمین زراندود رشی پس از ۳۰ سال دوری به خاستگاه اصلی خود، گیلان، بازگشت.

 مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان از انتقال دائمی جام ارزشمند رشی پس از حدود ۳۰ سال دوری به استان خبر داد.

مسعود حلاج‌پور افزود: جام سیمین رشی در کاوش‌های اوایل دهه ۷۰، در محوطه باستانی رشی رودبار کشف شده و پس از عرضه در نمایشگاه‌های مختلف خارجی، از جمله تور نمایشگاه هفت هزار سال هنر ایران در موزه‌های متعدد اروپایی، به کشور بازگشت و در موزه ایران باستان در تهران نگهداری می‌شد که با پیگیری‌های این اداره کل و پس از اخذ مجوز‌های لازم، به خاستگاه اصلی خود در موزه باستان‌شناسی رشت منتقل شد.

وی اضافه کرد: این ظرف سیمین زرداندود، به عنوان یکی از نماد‌های فرهنگی مردم گیلان، متعلق به اواخر دوره ساسانی، قرون ۶ و ۷ میلادی است که با پایه حلقوی، در سطح بیرونی آن، کنده‌کاری‌هایی از تصاویر صیادان، ماهی و موجودات افسانه‌ای بالدار شامل قوچ، اسب، شیر و بز کوهی تزیین شده که اعتقادات مردم عصر ساسانی را نشان می‌دهد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گیلان ضمن ابراز امیدواری برای نمایش هرچه سریع‌تر این ظرف به عموم مردم گیلان، گفت: موزه باستان‌شناسی شهر رشت با جذب اعتبارات لازم در حال مرمت است که امیدواریم با پایان مرمت این بنا، دهه فجر امسال، جام سیمین زراندود رشی به عنوان میراث شاخص فرهنگی - هنری مردم گیلان، در معرض دید علاقه‌مندان و فرهیختگان استان قرار گیرد.

مسعود حلاج پور افزود: جام سیمین زرداندود رشی، با وزن ۵۸۳ گرم، متعلق به عصر ساسانی، با شماره ۵۶۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

منبع:  خبرگزاری صدا و سیما مرکز گیلان 

همرسانی کنید:

نظرات شما:

... 3 تیر 1401 ساعت 01:04

شاید اونها موجودات افسانه ای نیستن بلکه نماد ماه هایی هستن که صید ماهی درش ممنوع می شد. احتمالا این هدیه کنایه ای بوده به پادشاه ساسانی که رعایت نمی کرد. بله به گواه تاریخ مردم گیلان هیچ کاری رو بی منظور انجام نمی دن حتی هدیه دادن!

نظر دهید - پسندیدم 0

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان