جمعه, 07 اردیبهشت 1403
جمعه, 07 اردیبهشت 1403

حکایت گیلان | سروش بامداد_پربسامدترین واژگان سخنان رییس جمهور اینهاست: «باید، نباید، وظیفه دارید، وظیفه داریم، لازم است، ضرورت دارد» و تأکیداتی مانند اینها. به گونه ای که می توان کثیری از آنها را در هر گفتار استخراج کرد. 

در خبر سخنان سید ابراهیم رییسی در جلسۀ اخیر هیأت دولت یک نکته بیشتر جلب توجه می کند. ابتدا خبر را به نقل از خبرگزاری‌ها مرور کنیم و بندها را جداگانه شماره می‌گذاریم در حالی که در خبر اصلی طبعا شماره ندارد. کلمات بولد (برجسته شده)  البته نشان می‌دهد منظور چیست:

« 1. رسیدگی به مشکل کم‌آبی صرفاً به وزارت نیرو منحصر نمی‌شود و همه دستگاه‌های مرتبط، وظیفه دارند در مشورت با جوامع دانشگاهی راه حل ملی برای برای خشکسالی بیابند.

2. چنانچه مردم در موضوعی گله‌مند هستند وظیفه داریم ابعاد مختلف مشکلات و راهکارهای موجود را برای مردم تبیین و تشریح کنیم. 

3.  باید متناسب با اقلیم و داشته‌های منابع آبی برای کشت محصولات اقدام شود و آموزش مورد نیاز نیز [باید]به کشاورزان ارایه شود. 

4. وزارتخانه‌های «علوم» و «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و معاونت علمی ریاست جمهوری باید برای استفاده از ظرفیت فارغ‌التحصیلان و امیدوار کردن دانشجویان به آینده شغلی و تحصیلی خود راهکارهای لازم را اتخاذ کنند.

5.  خدمات ارائه شده در بستر فضای مجازی به مردم باید از امنیت کامل برخوردار باشد و باید از "خدمات و داده‌ها" در مقابل حملات سایبری دشمن کاملا حفاظت شود.

6. عده‌ای قصد دارند به اعتماد و امید مردم لطمه بزنند. لازم است با سرعت و دقت به این گونه شایعات پاسخ داده شود.»

در بند اول: وظیفه دارند. چه کسانی؟ همۀ دستگاه های مرتبط.


در بند دوم: وظیفه داریم. چه کسانی؟ مقامات و مسؤولین.

در بند سوم: باید. چه بایدی؟ اقدام برای کاشت متناسب، آموزش به کشاورزان.

در بند چهارم:  باید. این «باید» متوجه کیست؟ یک معاونت و دو وزارتخانه.

 
در بند پنجم:  باید. چه بایدی؟ خدمات ارایه شده و حفاظت.

در بند ششم: لازم است. چی لازم است؟ پاسخ دادن.
  

   باید و نباید و ان‌شاء‌الله خوب و گاهی اجتناب‌ناپذیر است اما بهتر آن است که گفته شود برای فلان کار این برنامه را داریم چرا که در همین اردیبهشت ماه آقای سیدحسین جعفری مسئول جنبش مرکزی جوانان انقلابی ستاد ایشان از یک برنامۀ 7000 صفحه‌ای گفته بود که از ماه‌ها قبل 80 نفر از اساتید جوان دانشگاهی در6 حوزه راهبردی تهیه و تدوین کرده‌اند و انتظار می‌رود در کنار تأکید بر ضرورت‌ها و بایدها به همان برنامۀ 7000 صفحه‌ای هم ارجاع داده شود.

منبع: عصر ایران

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان