جمعه, 31 فروردین 1403
جمعه, 31 فروردین 1403
فوتبال هم لاکچری شد:

بلیت صد هزار تومانی برای بازی بعدی پرسپولیس

۱۴۰۰/۰۹/۰۲ ۱۳:۴۴ چاپ

 حکایت گیلان | رقم رسمی صد هزار تومان برای تماشای یک بازی فوتبال در ایران، رکورد جدیدی است که تا کنون سابقه نداشته و معمولا این ارقام در بازار سیاه دیده می‌شد. نرخ تورم شدید در اقتصاد ایران و افزایش دستمزد نجومی بازیکنان، در کنار خودداری صداوسیما از پرداخت حق پخش، مخارج باشگاه‌ها را نسبت به دو سال قبل چند برابر کرده و فوتبال، دیگر توان دادن سوبسید به قشر جوان و ضعیف جامعه را ندارد.

بلیت‌فروشی برای بازی پرسپولیس و صنعت نفت در چارچوب دیدار‌های هفته ششم لیگ برتر از ظهر سه‌شنبه آغاز خواهد شد و به نظر می رسد، هواداران نوجوانی که اغلب از خانواده های کم درآمد هستند توان تماشای این مسابقه را از روی سکوهای ورزشگاه نداشته باشند.

 طبق اطلاعات رسیده، قیمت بلیت بازی پرسپولیس با نرخ های عجیبی اعلام شده که حواشی زیادی در شبکه های اجتماعی به همراه داشته است.

مبالغ ۱۰۰ هزار تومان، ۵۰ هزار تومان و ۳۰ هزار تومان برای دیدن این مسابقه در نظر گرفته شده است. تماشاگران پرسپولیس دو سال است از دیدن بازی‌های تیم محبوب خود در آزادی محروم بوده اند و کرونا اجازه تشویق حضوری را به آن‌ها نداده است، اما فرصت طلبی باشگاه با اعلام نرخ‌های عجیب نیز در نوع خود باعث تعجب هواداران شده است.

صد هزار تومان برای تماشای یک بازی فوتبال در ایران، رکورد جدید رسمی است که تا کنون سابقه نداشته و معمولا در بازار سیاه دیده می‌شود. این افزایش نرخ به دلیل ممنوعیت تماشای فوتبال طی دو فصل گذشته، بسیار بیشتر از افزایش‌های اخیر اقلام خوراکی یا خدمات اجتماعی در کشور به چشم آمده است، چون یکباره، هواداری که با بلیت ده تا پانزده هزارتومانی وارد استادیوم می‌شد، با گرانی ناگهانی چند صد درصدی مواجه می‌شود.

نرخ تورم شدید در اقتصاد ایران و افزایش نجومی دستمزد بازیکنان، مخارج باشگاه‌ها را نسبت به دو سال قبل چند برابر کرده و فوتبال دیگر توان دادن سوبسید به قشر جوان و ضعیف جامعه را ندارد. بالاخره باشگاه‌های داخلی فوتبال هم باید درآمد‌های خود را برای پوشش هزینه‌های سرسام آور تیمداری، از همین محل‌ها تامین کنند، اما شاید با توجه به عدم پرداخت حق پخش تلویزیونی از سوی صداوسیما و همچنین نبودن قانون کپی رایت برای فروش انحصاری پیراهن و اقلام هواداری، مدیران باشگاه‌هایی که اغلب دولتی هستند، راه دیگری جز افزایش چند برابری نرخ بلیت نداشته باشند.

از سوی دیگر، فوتبال به عنوان یکی از ارزان‌ترین راه‌های تفریح و وقت گذرانی جامعه جوان ایران، کم کم به واسطه همین گرانی بخش دیگری از تماشاگران خود را از دست خواهد داد و ورزشگاه‌ها بیش از گذشته (قبل از همه گیری کرونا) خالی خواهد شد و مردم راهی جز تماشای فوتبال از تلویزیون نخواهند داشت. ورود بانوان به ورزشگاه‌ها با فشار فیفا، می‌توانست درآمد تازه‌ای نصیب باشگاه‌ها کند که فعلا آن هم عملیاتی نشده است و مسئولان مدام، حضور تماشاگران دختر و زن در ورزشگاه‌های کشور را به تکمیل زیرساخت‌ها مرتبط می‌کنند؛ اقدامی که سال‌ها قرار است انجام شود، اما خبری از آن نیست.

به هر حال، گویا فوتبال هم با قیمت جدید بلیت هایش به یک تفریح لاکچری در ایران تبدیل و پای دهک‌های پایین جامعه از اماکن فوتبال کشور کوتاه شود، مگر اینکه وزارت ورزش به عنوان متولی دولت در این عرصه ورود کند و با فشار غیرمنطقی بر مدیران عامل باشگاه‌های دولتی که خود منصوب شان کرده، خواهان کاهش نرخ بلیت شود. اتفاقی که به اعتراض بحق باشگاه‌ها به خصوص استقلال و پرسپولیس منجر خواهد شد.

با نگاهی به افزایش نرخ بلیت و ورودی در حوزه‌های تفریحی دیگر جوانان در جامعه ایران همچون سینما‌ها، تئاتر‌ها، رستوران ها، گیم نت‌ها، شهربازی‌ها و ... به نظر می‌رسد فوتبال دیگر نتواند بار این خلا را به تنهایی به دوش بکشد و در کنار تشویق جامعه به فرزندآوری بیشتر، باید فکر عاجلی برای تامین فضای سرگرمی آن‌ها نیز کرد، وگرنه این بحران روز به روز تشدید خواهد شد.

 

منبع: تابناک

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان