سه شنبه, 21 مهر 1405
سه شنبه, 21 مهر 1405

به گزارش حکایت گیلان | قیمت خودرو یکی از شاخص‌های ملموس و عامه‌فهم در همه بازارهای دنیا و ایران است و گاهی با رصد قیمت خودرو می‌توان فهمید در برخی دیگر از بازارها مثل مواد اولیه یا انرژی چه خبر است. بنابراین شاخک‌های بیشتر فعالان بازار به موضوع قیمت خودرو حساس است و خصوصا در اقتصادهای بیمار مثل اقتصاد ایران، گاهی نوسان قیمت خودرو روی بازارهای کاملا بی‌ربط هم اثر می‌گذارد.

هفته گذشته در بازار خودرو اتفاق قابل پیش‌بینی و البته ناراحت‌کننده‌ای رخ داد و ظاهرا از سوی شورای رقابت این اجازه به خودروسازان داخلی داده شد که قیمت محصولات خود را به منظور جلوگیری از ضرر و البته نزدیک شدن به حاشیه سود بازار آزاد، بالا ببرند. بعد هم ابلاغیه این تصمیم منتشر شد و به این ترتیب بازار خودرو نیز متاثر از این خبر بک جهش نسبی را تجربه کرد.

تنها دو روز بعد از این ماجرا ناگهان خبر رسید که ابراهیم رئیسی طی دستوری به خودروسازان، از آنها خواسته که قیمت‌ها را به حالت قبل برگردانند. جالب است که وزارت صنعت، معدن و تجارت که خود از تصویب‌کنندگان افزایش قیمت محسوب می‌شود و در عین حال هماهنگ‌کننده اصلی در این ابلاغ بوده، به سرعت خواهان اجرای دستور رئیس جمهوری شد و سایپا و ایران خودرو هم امتثال امر کردند و قیمت‌ها را به سطح قبلی بازگرداندند.

در واقع همان گروهی که افزایش قیمت را برای بهبود اوضاع خودروسازان تدارک دیدند به فاصله 48 ساعت جریان را معکوس کردند و در قامت یک منجی، وانمود کردند که با ابلاغ جدید، ضمن کاهش قیمت خودرو، نمی‌خواهند مردم را دچار گرفتاری تازه‌ای کنند! انگار نه انگار که تصمیم برای افزایش قیمت خودرو نیز خواسته آنها بوده است. آنهایی که اطلاعات متوسطی از هزارتوی صنعت خودرو در ایران دارند خوب می‌دانند که اساسا افزایش قیمت خودرو در نتیجه هماهنگی نهادهای مختلف دولتی مثل سازمان حمایت از تولید‌کنندگان و مصرف‌کنندگان، وزارت صمت، شورای رقابت و حتی مجلس است و نمی‌شود که همه این نهادها همزمان در دو نقش مقابل هم ظاهر شوند.   

البته برخی از تحلیلگران نیز ماجرای ورود رئیسی به بازار خودرو را یک اقدام برنامه‌ریزی شده با اهداف پوپولیستی عنوان کرده‌اند به این ترتیب که رئیس جمهوری بعد از صادر کردن دستور کاهش قیمت خودرو یک حالت قهرمان به خود خواهد گرفت و این حرکت او در ذهن توده مردم باقی خواهد ماند!

با این اوصاف و با عنایت به همه این تحلیل‌های مختلف، اتفاقی که امروز افتاد نشان داد که حرکت هفته گذشته در افزایش قیمت و بعد کاهش قیمت خودرو تیری بود که به سنگ خورد چون امروز قیمت انواع خودرو نه تنها در بازار آزاد کاهش نیافت که باز هم افزایش پیدا کرد، افزایشی که قطعا به رکود بیشتر بازار خواهد انجامید.

موضوع قیمت خودرو در ایران شبیه جلو و عقب کشیدن ساعت رسمی کشور نیست که تاثیر مستقیم بر اقتصاد نمی‌گذارد. به نظر می‌آید دولت جدید و مدیران جدید در وزارت صنعت بازی خطرناکی را شروع کرده‌اند که ممکن است عواقب شدیدی برای بازار خودرو و حتی بازارهای دیگر بگذارد. الاکلنگ قیمت خودرو ممکن است منجر به سقوط افراد از مصادر اقتصادی شود.   

منبع:دیدارنیوز

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان