جمعه, 16 آذر 1403
جمعه, 16 آذر 1403
تور صیادان خالی است :

کاهش صید انواع ماهیان استخوانی

۱۴۰۰/۰۸/۱۱ ۱۵:۰۱ چاپ

حکایت گیلان | گیلان فصل صید سال جاری را با کاهش حدود ۱۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل آغاز کرد، اما تازه‌ترین گزارش اداره‌کل شیلات استان نشان می‌دهد که کاهش میزان صید اکنون به ۱۴ درصد رسیده است.

صیادان گیلان ۲۰ مهر امسال نیز همانند گذشته با جمعیت چهار هزار ماهیگیر در قالب ۵۰ شرکت تعاونی پره تورهای خود را در آبهای سواحلی دریای خزر پهن کردند. 

طبق برآوردهای اولیه اداره‌کل شیلات گیلان طی حدود ۱۰ روز نخست فصل صید سال جاری، فقط ۱۲۱ تن انواع ماهیان استخوانی صید شد که نسبت به سال گذشته کاهش ۱۱ درصدی داشت. 

حال با گذشته حدود ۲۰ روز از فصل صید گزارشها حاکی از صید بیش از ۱۸۰ تن انواع ماهی استخوانی از دریای خزر است، در حالی که سال گذشته طی همین مدت حدود ۲۱۰ تن ماهی از آبهای سواحلی گیلان صید شد.   

معاون صید و بنادر ماهی‌گیری اداره‌کل شیلات گیلان روز سه شنبه از صید ۱۸۳ تن انواع ماهیان استخوانی در سواحل استان خبر داد و گفت: این مقدار صید نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۴ درصد کاهش داشته است.

مسعود نیک‌پور اظهار داشت: از این میزان ۱۵۲ تن معادل ۸۳ درصد ماهی کفال، ۲۶ تن یا ۱۴ درصد صید شامل ماهی سفید، پنج تن معادل سه درصد کپور و سایر گونه‌ها مانند سوف، سیم و انواع کولی‌ها می‌باشد.  

وی ارزش فروش ناخالص این میزان صید را ۱۳۴ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: چهار هزار صیاد در ۲ هزار ۷۹۵ مرتبه پره کشی این میزان ماهی را صید کرده اند. 

ماهی‌ها کجا رفتند؟

پیش از این نیز در پیگیری کاهش صید در سواحل گیلان با مسئولان مربوطه و صیادان گفت و گو کرده است که تقریبا همگی بر کوچ ماهیان به دلیل سرمای هوا در گیلان به سمت استان های همجوار معتقد بودند. 

رئیس هیات مدیره یکی از شرکت تعاونی در اینباره گفته بود کولاک و سردی هوا ماهیان را از گیلان به سمت سایر استانهای شمالی سوق داده است. مسئولان شیلات استان نیز بر همین مسئله به عنوان مهم ترین علت کاهش صیددر سواحل گیلان تاکید دارند و شواهد هم بر این ادعا مهر تایید می زند.

کاهش صید در سواحل گیلان و همچنین کوچ ماهیان استخوانی در حالی است که شیلات گیلان امسال ۱۷۷ میلیون قطعه انواع بچه ماهیان خاویاری و استخوانی در سواحل این استان گیلان رهاسازی کرده است. درحالیکه به اعتقاد کارشناسان بیش از ۹۵درصد ماهیانی که هم اکنون در سه استان گیلان، مازندران و گلستان صید می شود، حاصل تکثیر و رهاسازی مراکز بازسازی ذخایر سازمان شیلات است.

بسیاری از صیادان و کارشناسان شیلات بر این باور هستند که تنها راه برون رفت از روند کاهشی صید تغییر زمان ماهیگیری است که البته برای فصل جاری دیگر کار از کار گذشته است.

رئیس اتحادیه صنف ماهی فروشان و لوازم صید و صیادی انزلی در مصاحبه اخیر خود با انتقاد از بی‌توجهی مسئولان به توصیه های جامعه صیادی گفت: شیلات باید زمان آغاز صید ماهی کفال را از اول مهر اعلام کند و در انتهای فصل صید با عدم تمدید هرگونه فعالیت صیادی را ممنوع اعلام کند تا به این ترتیب از صید ماهیان مولد در زمان تخم ریزی جلوگیری شود. 

محسن راوش افزود: بزرگترین چالش کنونی صید ماهیان مولد توسط صیادان پره است که در زمان تخم‌ریزی اتفاق می‌افتد و به طور طبیعی چرخه تولید مثل را با اختلال مواجه می‌سازد. 

به گفته او این کمبود ماهی در بازار، مصرف کننده‌ها را به سمت استفاده از ماهیان پرورشی سوق داده است که به علت گرانی غذای ماهی و اجرت کارگران قیمت این ماهیان نیز افزایش یافته است.

به طور حتم ادامه روند کاهشی صید ماهی در گیلان علاوه بر افزایش قیمت، می تواند بر معیشت و زندگی صیادان نیز اثرات منفی داشته باشد که لازم است مسئولان به این مسئله توجه جدی داشته باشند.

منبع: ایرنا

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان