اختصاصی حکایت گیلان | «روز تلخ مجلس» عبارتی است که یکی از نمایندگان مجلس درباره تصویب طرح محدودیت های فضای مجازی که با عنوان «حمایت از حقوق کاربران و خدمات کاربردی فضای مجازی» معرفی شده لقب داده است. بسیاری از کاربران فضای مجازی و حتی کسانی که چندان درگیر مباحث سیاسی نیز نیستند واکنش های بسیار منفی نسبت به تصویب این طرح داشتند.
مجلس یازدهم که شعار شفافیت آرا را به عنوان مهم ترین شعار خود انتخاب کرده بودند، امروز پشت درهای بسته مجلس این طرح را مورد بررسی قرار دادند و به هر شکلی بودند تصویب اکثریت نمایندگان را به دست آوردند. تاکنون حدود 40 نفر موافقان این طرح و حدود 25 مخالف این طرح در رسانه ها نامشان معرفی شده است، اما آرای اکثریت نمایندگان مجلس نامشخص است. رئیس مجلس هم که ظاهرا می دانست اکثریت مجلس موافق این طرح هستند با سفری که به سوریه داشته سعی کرده به نوعی از این مهلکه و پاسخگویی به افکار عمومی فرار کند.
مخاالفان طرح با طرح مباحثی چون «عدم اولویت مشکلات»، «بار مالی فراوان برای دولت» و آسیب به کسب و کارهای مجازی سعی کردند که صحبت کنند و چندان وارد بحث های حقوقی دفاع از آزادی بیان و بحث های سیاسی آن نشدند. موافقان نیز در برابر فضای سنگین منتقدان خارج از مجلس سعی کردند این گونه القا کنند که طرح حمایت از حقوق کاربران به دنبال مسدودسازی شبکه های خارجی نیست. هرچند با توجه به بعضی مباحث و الزام پیام رسان های خارجی به کسب مجوزهای لازم احتمال محدودیت و مسدویدت چندان خارج از تصور نیست.
اکثریت مجلس طرحی را به کمیسیون فرهنگی مجلس سپرده اند که حتی اصولگرایان شاخص نیز حاضر نیستند از آن حمایت چندانی داشته باشند. از همین جهت است که تصویب فوری و بررسی آن در جلسه ای غیررسمی شک و شبهاتی را ایجاد کرده است که نمایندگان مجلس حاضر نیستند نسبت به آن ها پاسخگو باشد تا افکار عمومی تنها امیدوار باشند که شورای نگهبان فکری مناسب به حال آن کند!
در مجلس هفتم اکثریت اصولگرای آن مجلس تصمیم گرفته بود در تقابل با مجلس ششم که با مصوبات سیاسی و اصلاح طلبانه شهره بود برخی مصوبات اقتصادی را جایگزین کند که طرح « تثبیت قیمت ها» شاخص ترین آن است. خارج از درستی یا غلطی آن طرح ها، به نظر می رسد اصولگرایان در گذشته بیشتر روی مباحث اقتصادی تاکید داشتند. ان هم در روزهایی که مباحث اقتصادی و معیشتی برای مردم تا این اندازه دارای اهمیت نبود. ولی به نظر می رسد مجلس یازدهم که در تقابل با مجلس متشتت دهم شکل گرفته در نظر دارد مباحث سیاسی را در اولویت خود قرار دهد. آن هم در حالی که امروز وضعیت اقتصادی قابل مقایسه با آن دوره نیست.
مجلس یازدهم پیش از این طرح « اقدام راهبردی برای لغو تحریمها» را تصویب کرده بودند که به جای آن که که به لغو تحریم ها منجر شود محدودیت های دولت را برای مذاکره با طرف های غربی برای بازگشت به برجام بیشتر کرد و حالا هم طرح محدودیت های اینترنت جهانی را با نام صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی به تصویب رسانده است. این نحوه کار نوعی بازی با افکار عمومی است که انتظار دارد نمایندگانی که از جیب ملت هزینه هایشان پرداخت می شود کاری نکنند که نگرانی آن ها تشدید شود و حال می بینند همین نمایندگانی که با اینستاگرام، تلگرام و توییتر خودشان را معرفی کردند در راستای محدودیت آن اقدام می کنند و توجهی به مطالبات اصلی آن ها نمی کنند.