اختصاصی حکایت گیلان | موسی اسماعیل زاده مدیر عامل شرکت شیر پاستوریزه پگاه گیلان در گفتگو با خبرنگار حکایت گیلان با بیان اینکه مصرف سرانه مردم ایران با مصرف سرانه جهانی فاصله دارد گفت: واقعیت این است که در تمام کشورهای توسعه یافته، سرانه مصرف لبنیات بیش از سه برابر کشورایران است و دولت ها جهت حفظ این سرانه برای مصرف کنندگان وهم تولید کنندگان بسته های حمایتی و تشویقی درنظر می گیرند تا هم از دامداران حمایت شود و هم هزینه درمان کاهش پیدا کند.
اسماعیل زاده در واکنش به گرانی قیمت نهاده های دامی گفت: از یک طرف افزایش قیمت نهاده های دامی، باعث بالا رفتن قیمت تمام شده تولید شیر برای دامداران می شود و از طرف دیگر، افزایش قیمت لبنیات، باعث کاهش مصرف و حذف تدریجی آن از سفره طبقات ضعیف و حتی متوسط به لحاظ درآمدی، می شود.
مدیرعامل پگاه گیلان با اشاره به نقش تاثیرگذار لبنیات در سلامت جامعه گفت: با توجه به اهمیت این موضوع دولت برای کاهش هزینه های درمان باید طوری برنامه ریزی کند تا لبنیات از سفره مردم به سمت حذف شدن نرود.
اسماعیل زاده در مورد روند برنامه ریزی پرداخت یارانه به دامداران گفت: متاسفانه در کشور ما برنامه دقیق و حساب شده ای برای این موضوع وجود ندارد. و حتی دانش اینکه سوبسید یا بسته های حمایتی چگونه و در کدام قسمت از زنجیره تولید تا مصرف تزریق شود نیز دیده نمی شود.
این فعال اقتصادی با بیان اینکه در بسیاری از تصمیمات حقوق دو طرف تولید کننده و مصرف کننده دیده نمی شود توضیح داد: در شرایط بحرانی وقتی که میخواهند تصمیمی خاصی اتخاذ کنند تا از مصرف کننده داخلی حمایت شود، آزاد سازی قیمتی برخی مشتقات لبنی (کره و شیرخشک) و همینطور صادرات را در دستور کار قرار میدهند ، اما این تصمیات در نهایت دسترسی احاد مردم به لبنیات را دشوار تر می کند.
موسی اسماعیل زاده مدیر عامل شرکت شیر پاستور ریزه پگاه گیلان در مورد نقش دولت برای بالندگی ساختار صنعت دامپروری نیز گفت:
بدیهی ست که دولت آینده باید در این خصوص تمهیداتی جدی را بکار بگیرد تا هم از دامداران حمایت کنند و هم مصرف کنندگان راضی باشند. باتوجه به عزم جدی که از دولت دیدیم امیداواریم این امر محقق شود.