جمعه, 31 فروردین 1403
جمعه, 31 فروردین 1403
جزئیات انفجاری مهیب در دریای کاسپین :

از انفجار میدان گازی تا فوران آتشفشان

۱۴۰۰/۰۴/۱۴ ۱۵:۱۴ چاپ

به گزارش حکایت گیلان | گزارش‌ها از وقوع یک انفجار بزرگ در دریای کاسپین در شامگاه یکشنبه خبر می‌دهند. وزارت محیط زیست و منابع طبیعی جمهوری آذربایجان این انفجار را مربوط به فوران آتشفشان دریایی دانست.

 به نقل از اسپوتنیک، در حالی که گزارش‌ها از وقوع انفجاری بزرگ در دریای کاسپین  در روز یکشنبه خبر می‌دهند، برخی گزارش‌های اولیه دلیل وقوع این انفجار را به یک سکوی استخراج نفت ساحلی مرتبط دانستند.

 اما ساعاتی بعد، شرکت نفت ملی جمهوری آذربایجان (SOCAR) در بیانیه‌ای اعلام کرد که هیچ‌گونه حادثه‌ای مرتبط با این انفجار در سکوهای نفتی در داخل دریا ثبت نشده است.

 این در حالی است که وزارت محیط زیست این کشور اعلام کرد که دلیل وقوع این انفجار در دست بررسی است و این گمان اولیه وجود دارد که فوران آتشفشان دلیل این انفجار بوده است.

 مدیر سازمان زمین شناسی آذربایجان نیز دلیل انفجار را فعالیت‌های آتشفشان‌های گِلی گِلفشان‌های بستر دریای خزر اعلام کرد.

 انفجار و شعله فقط چند دقیقه قابل رؤیت بوده و به سرعت محو شده است. این مسئله احتمال انفجار در یک سکوی گازی را به شدت کاهش می‌دهد.

 پیش‌تر نیز حساب توئیتری کانفلیکت نیوز بدون اشاره به علت این حادثه با انتشار تصاویری از انفجار بزرگ در میدان گازی امید متعلق به جمهوری آذربایجان در دریای  کاسپین خبر داد.

  منابع رسمی باکو از بروز انفجار مهیب در یکی از میادین گازی این کشور در دریای  کاسپین را تکذیب کرده و فوران آتشفشان را علت انفجار در دریا اعلام کردند.

 برخی منابع خبری باکو از بروز انفجار مهیب در میدان گازی " امید " جمهوری آذربایجان در دریای کاسپین گزارش دادند اما شرکت دولتی نفت جمهوری آذربایجان (سوکار) این گزارش‌ها را تکذیب کرد.

 " ابراهیم احمد اف " مسؤول روابط عمومی شرکت دولتی نفت جمهوری آذربایجان (سوکار) در این ارتباط در صفحه فیس‌بوک خود نوشت: هیچ حادثه‌ای در واحدهای دریایی این شرکت در دریای کاسیپن بروز نکرده و این واحدهای انرژی فعالیت خود را در رژیم عادی ادامه می‌دهند.

 وزارت محیط زیست و ذخایر طبیعی و مرکز زلزله شناسی جمهوری آذربایجان نیز در گزارشی دلیل انفجار در دریای خزر را بروز فوران آتشفشان اعلام کردند.

 " قربان یتیرمیشلی " رئیس مرکز زلزله شناسی جمهوری آذربایجان به خبرنگاران گفت: فوران آتشفشان در اغلب موارد با انفجار و آتش سوزی همراه است.

 وی یادآور شد، زمین لرزه سال ۲۰۰۰ میلادی در باکو موجب بیداری آتشفشان گلی در  کاسیپن در نزدیکی منطقه " نارداران " حومه باکو شده بود که بر اثر فوران گل یک جزیره کوچک هم در دریا ایجاد شد.

به نقل از روزنامه گاردین، محققان مطمئن نیستند که چه عاملی موجب وقوع آتشفشان می شود اما این احتمال وجود دارد که تخته سنگ ها و سنگ هایی که در اثر انفجار به سمت بالا رانده می شوند به یکدیگر ضربه بزنند و باعث ایجاد جرقه شوند.

همرسانی کنید:

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان