اختصاصی حکایت گیلان | عمر دولت روحانی رو به پایان است و بسیاری از مدیران این دولت منتظر خداحافظی با صندلی های مدیریتی خود هستند. در این میان البته هنوز افرادی به دنبال این هستند که در دولت بعدی نیز جایی داشته باشند. ولی بعید است بسیاری از فرمانداران فعلی استان گیلان را در دولت آینده نیز ببینیم.
با توجه به پایان دوران مدیریتی دولت نگاهی داریم به برخی از فرماندارانی که در این هشت سال حواشی خاص خودشان را داشتند.
رحیم حیدری / اقبال با عضویت در اعتدال و توسعه
رحیم حیدری گلرودباری پیش از دولت یازدهم، سابقه اجرایی خاصی نداشت و به عنوان کارشناس تحصیلات تکمیلی معاونت آموزشی دانشگاه گیلان فعالیت می کند. عضویت وی در حزب اعتدال و توسعه موجب شد که بعد از پیروزی روحانی، به عنوان فرماندار سیاهکل، آستانه اشرفیه و سیاهکل و همچنین مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان منصوب شود. او یکی از افرادی است که بعد از دولت روحانی شانسی برای حضور در دولت نخواهد داشت. احتمالا حواشی اخیر برکناری وی نیز مزید علت خواهد شد. گفته می شود علت برکناری وی به فیلمی برمی گردد که توسط یک زن در دفتر او گرفته شده است. حیدری این ماجرا را یک توطئه می داند.
یونس رنجکش / خبرنگاری که فرماندار شد
رنجکش نیز مانند حیدری، بدون هیچ گونه سابقه اجرایی در دولت یازدهم پایش به استانداری گیلان باز شد و به عنوان مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان منصوب شد. وی تا قبل از آن به عنوان یک فعال رسانه ای شناخته می شد. رنجکش در اسفند 95 به عنوان فرماندار آستارا منصوب شد. وی در جریان فعالیت پان ترک ها در آستارا چند اقدام نمادین انجام داد که حساسیت هایی در این زمینه برانگیخته شد و مدتی بعد از سمتش برکنار و یک فرد غیربومی جانشین وی شد.
سیروس شفقی / از فرش به عرش و دوباره به فرش!
شفقی دوران پرفراز و نشیبی در دولت روحانی داشت. وی یکی از مدیران نسبتا پائین استانداری در دولت قبل بود که در دولت روحانی ابتدا به عنوان فرماندار آستارا و بعد فرمانداری رشت منصوب شد. وی در زمان اعتراضات مردم سراوان به انباشت زباله ها در این منطقه دستور داد که روشمار نصب زباله سوز در این منطقه نصب شود که هیچ وقت به واقعیت نپیوست تا به عنوان سندی از وعده های بی سرانجام مسئولان محسوب گردد. مومنی زاده فرماندار بعدی طی جلسه ای نصب این روزشمار را غیر کارشناسی دانست. شفقی بعد از انتصاب محمدعلی نجفی به عنوان استاندار البرز به عنوان فرماندار ویژه کرج منصوب شد و حتی در مقطعی به عنوان شهردار کرج هم انتخاب شده بود که وزارت کشور با انتصاب وی مخالفت کرد. شفقی که بعد از بازنشستگی نجفی نتوانسته بود جایی برای خود پیدا کند دوباره به گیلان بازگشت و به عنوان فرماندار لنگرود منصوب شد. ولی عمرمدیریتی وی در آن جا نیز چندان طولی نکشید و در حال حاضر به عنوان مدیرکل فنی استانداری فعالیت می کند.
حمید رضایی لاکسار / از عزل تا ارتقا!
فرماندار فعلی آستانه اشرفیه زمانی که به عنوان بخشدار مرکزی ماسال فعالیت می کرد به دلیل سیلی زدن به یک نوجوان توسط استاندار وقت گیلان از مقامش عزل گردید. ولی چند سال بعد با فرونشستن هیاهوها به عنوان معاون سیاسی فرمانداری های فومن و آستانه منصوب شد و سال 99 هم حکم فرمانداری در آستانه اشرفیه را دریافت کرد. وی نیز از جمله افرادی است که مشخص نیست چرا عزل شد و چرا ارتقا پیدا کرد.
اسماعیل حیدری آزاد/ اصولگرای غیربومی
حیدری آزاد یک چهره اصولگرای غیربومی بود که هیچ کس انتظارش را نداشت به عنوان فرماندار انزلی منصوب شود. وی به دلیل حضور در شبکه های احتماعی ارتباط مناسبی با کاربران این شهر پیدا کرد و بسیاری از کارهای خود را در معرض دید می گذاشت. با حضور نماینده جدید مجلس در این حوزه انتخابیه عمر فرمانداری حیدری آزاد نیز به پایان رسید و وی به عنوان دبیر شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان گیلان منصوب شد. حیدری آزاد در ایام انتخابات اخیر حمایت های علنی خود را از رئیسی نشان می داد و احتمالا انتظار دارد در دولت آینده نیز جایی داشته باشد.
سارنگ حسن پور / مدیر اصلاح طلب و اعتراضات همیشگی
حسن پور از معدود اصلاح طلبان کارنامه دار استان گیلان بود که در دولت روحانی مدت کوتاهی به عنوان سرپرست فرمانداری منصوب شد. وی ریاست ستاد جوانان روحانی در سال 96 را عهده دار بود و نقش زیادی در موج آفرینی های شب های آخر انتخابات داشت. وی مدتی به عنوان رئیس دفتر یکی از نمایندگان رشت فعالیت می کرد و بعد از آن به عنوان بخشدار خشکبیجار منصوب شد. قبل از هر انتصابی درباره سارنگ حسن پور موج اعتراضات اصولگرایان از طرق مختلف دیده می شد. وی با حمایت نسبی نماینده فومن و شفت به عنوان سرپرست فرمانداری شفت منصوب شد که به دنبال تشدید اعتراضات اصولگرایان بابت فعالیتش در انتخابات سال 88 نتوانست حکم فرمانداری دریافت کند. وی در ایام انتخابات از جمله معدود اصلاح طلبانی بود که حمایت علنی خود را از همتی اعلام کرد.
حسین اسماعیل پور / مشکل همیشگی با نمایندگان مختلف
اسماعیل پور در دوران دولت روحانی، فرمانداری شهرستانهای فومن، صومعهسرا و رودسر و همچنین سرپرستی ادارهکل امنیتی، انتظامی و اتباع استانداری گیلان را تجربه کرد. وی همیشه به عنوان یکی از گزینه های نمایندگان مجلس برای فرمانداری محسوب می شد ، ولی بعد از انتصاب به دلیل اختلافات با همان نمایندگان به حوزه دیگری انتقال پیدا می کرد. وی چندین بار در جلسات به طور علنی مخالفت خود را نمایندگان مجلس حوزه کاری خود اعلام کرده بود که جنجال های مختلفی ایجاد کرد.
سید محمد احمدی / پست های متعدد با شعار مستقل بودن!
احمدی نیز دوران پرفرازو نشیبی در دولت روحانی داشته است. وی در دولت احمدی نژاد سابقه کار اجرایی داشت ، ولی بیشترین رزومه مدیریتی خود را در دولت روحانی کسب کرده است و به نوعی باید مدیون آن باشد. هرچند وی در زمان انتخابات گذشته مجلس خود را یک فرد مستقل می دانست که در نهایت هم حضور پیدا نکرد. احمدی فرمانداری رودبار، لاهیجان و رشت را تجربه کرد و مدتی نیز به عنوان معاون اقتصادی استانداری گیلان منصوب شد. وی حالا به عنوان شهردار رشت فعالیت می کند و بسیاری از منتقدانش می گویند شهرداری بسیاری از امکاناتش را در اختیار یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری گذاشته است و حتی صحبت استیضاح او نیز مطرح است. احمدی را نیز باید گزینه ای دانست که احتمال حضور او در دولت رئیسی می رود. مگر اینکه طرفداران رئیس جمهور جدید با حضور وی مخالفت جدی کنند.