شنبه, 14 مهر 1403
شنبه, 14 مهر 1403
بعد از انحلال جمعیت امام علی (ع):

نوبت به مداخله در امور یک سازمان مردم محور دیگر رسیده است

۱۴۰۰/۰۴/۰۳ ۰۹:۳۲ چاپ

به گزارش حکایت گیلان | نوبت به مداخله در امور یک  سازمان مردم محور دیگر رسیده است؛ این بار سازمان نظام پزشکی! سازمانی که بزرگترین و قدیمی‌ترین سازمان غیردولتی در ایران پس از کانون وکلا محسوب می شود.

 ۱۴ اسفندماه سال ۹۹ روابط عمومی جمعیت امام علی(ع) با صدور اطلاعیه‌ای از حکم دادگاه مبنی بر انحلال این موسسه مردم نهاد خبر داد و سعید دهقان، وکیل این جمعیت نوشت: «باید به این نتیجه رسید که حکم از قبل انشاء شده بود و اجرای نمایش به‌جای اجرای عدالت رخ داده است. اغلب کاربران شبکه های اجتماعی اما صدور حکم انحلال در کمتر از ۱۲ ساعت از سوی دادگاه را «ترس از تشکل و جمعیت»، و یا “خودی نبودن” اعضای این تشکل دانستند.

بنابر بررسی های صورت گرفته، تا تیرماه ۱۳۹۹ این جمعیت شش هزار و ۱۳۷ کودک در سراسر ایران را تحت پوشش داشته است. متاسفانه شدت مناقشات به حدی بود که دیگر کسی کمتر به این موضوع توجه کرد که با انحلال این جمعیت، دست کم این تعداد کودک در سراسر ایران بی سرپرست شدند.

جمعیت امام علی با نام کامل “جمعیت امداد دانشجویی – مردمی امام علی” آنطور که در اساسنامه‌اش آمده “یک سازمان مردم‌نهاد، کاملا مستقل، غیرسیاسی و غیردولتی” بود که در سال ۱۳۷۸ تاسیس شد و در سال ۱۳۸۴ در وزارت کشور به ثبت رسمی رسید.

در این میان، پوشیده نیست که با نگاه امنیتی عده ای نسبت به تشکل های مردم نهاد، آرزوهای هزاران کودک از جنس محرومیت نادیده گرفته شد. آرزوهایی نظیر نواختن گیتار، قهرمان المپیک شدن، خرید خانه برای مادر، موتور برای پدر و خرید ماشین برای خود و…

حالا اما نوبت به مداخله در امور یک نهاد سازمان مردم محور دیگر رسیده است؛ این بار سازمان نظام پزشکی! سازمانی که بزرگترین و قدیمی‌ترین سازمان غیردولتی در ایران پس از کانون وکلا محسوب می شود.

در خبرها آمده است که صلاحیت دکتر حسین کرمان‌پور «مدیر روابط عمومی فعلی سازمان نظام پزشکی» برای انتخابات نظام پزشکی احراز نشد. او در اعتراض به رد صلاحیت خود در انتخابات سازمان نظام پزشکی نوشت: «مسلماً ما هرچه با خویشان نزدیک ازدواج کنیم، هم طرفین شناخته‌تر هستند و هم ⁧ خودی‌تر⁩، اما محصول این ⁧ ازدواج_فامیلی⁩ لزوماً نسل سالمی نخواهد بود! خیلی از مشکلات مادرزادی ریشه در چنین ازدواج‌‌هایی دارد! خودی‌سازی ⁧ صلاحیت‌ها⁩ لزوماً انسان‌های ⁧ صالح‌تری⁩ را روی‌ کار نخواهد آورد.»

همچنین دکتر علی شکوری راد در این باره نوشت: بدعت و شجره خبیثه نظارت استصوابى شاخ‌وبرگ مى‌دهد و‌ درآخرین نمونه هیأت مرکزی انتخابات نظام پزشکی نیز درصدد اعمال نظارت استصوابی است و قصددارد همه نامزدهایی راکه صلاحیتشان درمراحل قبل تأییدشده‌اند را با تحریک نهادهاى امنیتى به زیرتیغ نظارت ناصواب خود بکشد. همه کارها مسخره شده است!

در دو روز گذشته نیز دکتر محمدرضا ظفرقندی رییس کل سازمان نظام پزشکی، در پاسداشت حقوق جامعه پزشکی، در نامه ای خطاب به روح‌الامینی رییس هیات نظارت بر انتخابات نظام پزشکی، اعتراض خود را به دخالت‌های نامتعارف نهادهای غیرمرتبط در تائید صلاحیت کاندیداهای انتخابات صنفی این سازمان اعلام کرد.

از سوی دیگر، علی نیکجو یکی دیگر از پزشکانی بود که اعتراض خود را به روند موجود اعلام کرد و نوشت: دخالت غیر متعارف نهادهای غیر مرتبط و غیر پاسخگو در رد صلاحیت وسیع کاندیداهای انتخابات #سازماننظامپزشکی که با سکوت همراه با رضایت “راه داده شدگان به مجلس”همراه شده است، جهد جدیدی از سلب استقلال و منقاد سازی یکی از مهم ترین نهادهای تاریخی،صنفی و مدنی این مملکت است.

دکتر عبدالله رمضان زاده نیز اخیرا در توئیتی با اشاره به این موضوع نوشت:«هیچ نهاد مردم محور«غیر حاکمیت محور» را برنمی تابند، بعد از جمعیت امام علی اکنون نوبت سازمان نظام پزشکی است.

به نظر می رسد که ممانعت از حضور شایستگان در کشور، ابعاد وسیع تری به خود گرفته است و عده ای با دخالت در امور هر سازمان غیردولتی و مردمی تلاش می کنند ریشه های حضور مستقل از نیروهای حاکمیتی را بخشکانند. موضوعی که بدون شک نباید از دید عموم مردم پنهان بماند.

منبع: صبح ما

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان