یکشنبه, 15 مهر 1403
یکشنبه, 15 مهر 1403
حمیدرضا ترقی، عضو حزب موتلفه اسلامی:

احتمال انصراف کاندیداها به نفع نامزد خاصی، صفر است

۱۴۰۰/۰۳/۱۹ ۰۹:۱۱ چاپ

به گزارش حکایت گیلان | آیا هنوز هم میزان رأی مردم است؟ چیزی به ۲۸ خردادماه ۱۴۰۰ نمانده است و حواشی و تصمیمات عجیب در این دوره از انتخابات بیش از پیش مردم را دچار شوک کرده است. مساله‌ای که اکنون دغدغه و خواسته همه مسئولان به شمار می‌رود میزان مشارکت مردم در انتخابات است.

 در همین راستا اعتمادآنلاین با حمیدرضا ترقی، عضو حزب موتلفه اسلامی، به گفت‌وگو نشسته که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید.

 

*با توجه به آرایش انتخابات، میزان مشارکت مردم در انتخابات را چگونه تحلیل و ارزیابی می‌کنید؟

 با توجه به نظرسنجی‌ها، میزان مشارکت مردم در انتخابات ۱۴۰۰ به طور متوسط هر ماه در حال افرایش است. به هر میزان صداوسیما و فضای مجازی به طرح دیدگاه‌های نامزدهای این دوره از انتخابات بپردازند، توجه مردم به مساله انتخابات بیشتر می‌شود و به نظر می‌رسد میزان مشارکت مردم پیوسته رو به افزایش است.

 *وعده‌هایی نظیر قدرتمندتر کردن پول ملی طی ۶ ماه یا افزایش مبلغ یارانه و ۵۰۰ میلیون تومانی کردن وام ازدواج تا چه حد توجه افکار عمومی را جلب می‌کند؟

 

در وضعیت کنونی بدنه اجتماعی و افکار عمومی نسبت به چنین وعده‌هایی واکنش مثبتی نشان نمی‌دهند و برایشان قابل پذیرش نیست. این وعده‌ها مورد نقد جدی نخبگان هم قرار گرفته و بر این عقیده هستند که تحقق این وعده‌ها روی کاغذ امکان‌پذیر است، اما در عمل نمی‌شود امیدوار بود. در مناظرات و پرسش و پاسخ‌های نامزدها میزان قابلیت تحقق این وعده‌ها مشخص خواهد شد.

 

 *رقابت اصلی در انتخابات ۱۴۰۰ میان کدام‌ یک از کاندیداهاست؟ آقای رئیسی و رضایی یا آقای رئیسی و همتی؟

 در حال حاضر نمی‌توان در مورد نوع رقابت سخن گفت. آنچه مسلم است اینکه همه نامزدها در یک خط مشخص حرکت می‌کنند و سرعت‌شان با هم یکسان است. زمانی‌ که شتاب رقابتی نامزدها فزونی گرفت می‌شود گفت که رقابت بین کدام‌ یک از نامزدهاست.

 

 *فکر می‌کنید احتمال پیروزی آقای رئیسی چقدر است؟ چه میزان رأی‌ برای ایشان پیش‌بینی می‌کنید؟

 اگر نظرسنجی‌ها را مبنا قرار دهیم، متوجه خواهیم شد که در حال حاضر سرمایه اجتماعی آقای رئیسی بیشتر از سایر نامزدهاست. اما مساله‌ای که اهمیت دارد این است که اعداد این نظرسنجی‌ها در رأی باید خودشان را نشان دهند. آقای رئیسی در میان مردم بیشتر شناخته‌شده است، اما این نمی‌تواند نتیجه قطعی و نهایی باشد.


*چقد احتمال می‌رود که انتخابات به دور دوم کشیده شود؟

 در این دوره از انتخابات رقابت، رقابتی نزدیک به هم تلقی نمی‌شود و فعلاً هیچ چیز مشخصی نیست.

 

*با توجه به اینکه کمتر از یک ماه تا سیزدهمین دوره از انتخابات ریاست‌جمهوری باقی مانده است، علت شکل نگرفتن رقابت‌ها چیست؟

اصولاً زمانی‌ که انتخابات جنبه دوقطبی و هیجانی ندارد و به سمت یک رقابت عقلانی و برنامه‌ای پیش می‌رود، قطعاً رقابت چندانی در کار نیست. نوع انتخابات این دوره با انتخابات دوره‌های گذشته بسیار متفاوت است. گرایش در این دوره به سمت مباحث سیاسی کمتر است و بیشتر مسائلی مانند مسائل اقتصادی و معیشتی مردم مورد توجه قرار گرفته است. این موارد بر کیفیت انتخابات و نوع رقابت خیلی تاثیرگذار است.

 

 *احتمال کناره‌گیری کاندیداها به نفع آقای رئیسی چقدر است؟

 با توجه به وضعیت فعلی و اظهارنظرهای کاندیداها احتمال انصراف نامزدی به نفع دیگری صفر است. به نظر نمی‌رسد هیچ کاندیدایی به نفع نامزد خاصی از انتخابات خارج شود.

همرسانی کنید:
جمع جبهه پایداری در کمیسیون فرهنگی مجلس جمع است؛
سرنوشت لایحه حجاب در دست تندروترین اصولگرایان

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان