شنبه, 14 مهر 1403
شنبه, 14 مهر 1403

به گزارش حکایت گیلان | کارکرد هر مجموعه ای را باید با وظایفش سنجید و شوراهای شهر نیز از این قاعده مستثنا نیستند.

برای شوراهای شهر بالغ بر 30 وظیفه دیده شده که به چهار دسته عمده قابل تقسیم هستند:

- مصوبات شامل آیین نامه ها، عوارض، نرخ خدمات شهری، وام ها، معاملات، اساسنامه موسسات وابسته، کرایه وسائط نقلیه، طرح های هادی، جامع و...

- نظارت بر کلیه فعالیتهای شهرداری و موسسات وابسته

- بررسی کمبودها و نیازهای شهر و همکاری با سایر ادارات خدمات رسان به مردم و اخذ برنامه سالانه آن ها

- برنامه ریزی در جهت گسترش همکاری مردم و سازمان های مردم نهاد و به کار گیری این ظرفیت در جهت ارائه خدمات

 

اما در این میان دو وظیفه شورا از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده که عبارتند از :

- انتخاب شهردار

- تصویب و تفریغ بودجه و بطور کلی برنامه ریزی

در خصوص مورد اول نیازی به بررسی چندانی نیست فقط یادآوری این نکته کافی است که شورای پنجم انزلی نه تنها نظارتی بر کارکرد شهردار منتخب خود نکرد بلکه به نظرات مشفقانه شهروندان بویژه سازمان های مردم نهاد بی توجهی نمود.

شورا حتی به نقطه نظرات نهادهای نظارتی نیز التفاتی نکرد و فرصت داده شده توسط دادستان برای اینکه شورا بتواند با استیضاح شهردار آبروی از دست رفته خویش را بازیابد نیز از دست رفت. و در نهایت دادستان محترم وقت به نوعی شهردار را بر کنار نمود و شورا مجبور به انتخاب سرپرست گردید.

من تمامی بودجه های شورای پنجم را بررسی کرده و در رابطه با اولین بودجه نقدی نگاشتم که با عنوان "بودجه سال 97 انزلی،  بودجه ای برای محقق نشدن"  در پایگاه گیل نگاه منتشر شد.

بودجه ای پر از نقص که فهرست برخی از ایرادات آن به شرح زیر است:

-افزایش بی رویه و غیر منطقی ردیف های درآمد( که بعدها بلای جان شهر شد. )

-ناپایداری منابع مالی

- فقدان برنامه راهبردی

- بی توجهی به مشارکت بخش خصوصی

-نامشخص بودن اولویتها

- عدم وجود عدالت محله ای

-عدم تناسب مبالغ

متاسفانه پیش بینی عدم تحقق رخ داد و شوربختانه در سال های بعد نیز تغییری ماهوی در شیوه بودجه نویسی رخ نداد چرا که از اساس برنامه در مدیریت شهری انزلی جایگاهی نداشته و ندارد و روز گذرانی و تامین منافع حامیان جایگزین برنامه شده است.

گرچه چند ماهی مانده به انتخابات مجلس نمایشی توسط رییس وقت شورا برگزار و به سه نفر احکامی در خصوص مشاوره و تدوین برنامه داده شد اما موضوع به همان عکس های یادگاری تحویل احکام ختم شد.

پس از آن نیز تیمی از دانشگاه گیلان مامور تدوین برنامه پنج ساله شهر شد که برخوردهای غیر اصولی و خام برخی اعضای شورا منجر به عدم انجام کار تیم مذکور گشت در حالیکه همان تیم در حال حاضر در شهر دیگری به ارائه همین خدمات مشغول هستند.

بی توجهی به سایر طرح های مطالعاتی جاری که بعضا با هزینه های دولتی و بدون بار مالی برای شهرداری در حال انجام بود به حدی است که این ذهنیت در انسان ایجاد می شود که گویا بدنه مدیریتی شهرداری و همچنین اکثریت اعضای شورای انزلی مشکلی بنیادی با مطالعه، مشاوره و در واقع دانش دارند.

دوران طلایی برای متخلفین ساختمانی

و اما برخی دیگر از کارکردهای شورای پنجم شهر انزلی :

از جمله ویژگی های دیگری که می توان به شورای پنجم شهر انزلی نسبت داد این است که بیشترین آسیب به مهمترین نماد شهری یا به عبارتی سمبل شهر یعنی برج ساعت در این دوره رخ داد.

بدون شک یکی از طلایی ترین دوران برای متخلفین ساختمانی در این دوره رقم خورد. هیچ گام مثبتی در جهت شفافیت مدیریت شهری در این دوره برداشته نشد و همان پروژه های معمول مانند پیاده رو سازی، جدول کاری، آسفالت چاله ها، رنگ زدن جداول در کنار توسعه چند پارک و خرید تجهیزات ورزشی برای چند پارک بزرگترین فعالیتهای شورا بود. 

چند پروژه ساختمانی که از دوره های پیش آغاز شده بود مانند ساختمان شهرداری غازیان و بازار ماهی فروشان در این دوره به اتمام رسید. به سفارش اعضای شورا افرادی به حقوق بگیران شهرداری افزوده شدند اما هیچ درآمد پایداری به منابع درآمدی شهر افزوده نشد .

مطابق گزارش مالی شهرداری مجموع درآمد شش ماهه اول سال 98 از پتانسیلهای گردشگری شهرداری مانند برخی پارکها، دویست میلیون تومان بوده  که طبعا هزینه شهرداری چندین برابر درآمد به دست آمده از آنهاست در حالی که یک انزلی چی با دو باب ویلای کنار دریا می توانست درآمدی بیش از کل درآمدی که مدیریت شهری از مجموع ظرفیتهای گردشگری اش به دست آورده کسب کند.

مطابق خبرها دعاوی حقوقی باخته در شهرداری بیشتر از موارد برد بوده که یعنی یا دفاع خوبی صورت نگرفته یا مجموعه شهرداری در سیستم کاری خود مرتکب تخلفاتی می شود که منجر به شکست در دادگاه می شود و هر دو حکایت از ضعف نظارتی شورا دارد.

/محمد کهنسال. فعال اجتماعی/

همرسانی کنید:

نظرات شما:

کیان پوررهنما 5 مرداد 1400 ساعت 02:05

سلام ممنون از توجه تون جناب آقای کهنسال، در مورد پیام ها و اظهارنظرها از این به بعد کاملا در خدمتیم

نظر دهید - پسندیدم 1

علی فرزانگان 10 خرداد 1400 ساعت 06:03

با درود خدمت همه فعالان مدنی و اجتماعی و تشکر بابت زحمت هایی که این عزیزان می کشند و امید به داشتن شهری آباد را به مردمان شهرشان هدیه می دهند.
به نظر حقیر ، حضور کسانی که در زمینه مدیریت شهری تخصص دارند در اولویت است و باید از نظرات سازنده و کارشناسی شده آنان استفاده شود.
به جهت موقعیت جغرافیایی و داشتن چشم اندازه زیبای توریستی ، برای جذب توریست باید به حداقل ها توجه ویژه کرد. یکی از مهمترین جاذبه های زیست - محیطی، بودن تالاب و دریا در بندر انزلی است. متاسفانه بدلیل عدم توجه به تالاب بین المللی انزلی و ساخت موج شکن جدید ، پیرامون موج شکن قدیمی، نه تنها دردی را دوا نکرد بلکه بار مالی فراوانی را بر دوش مردمان این سرزمین گذاشت. انجام طرح های تحقیقاتی نظیر بایوجمی آسیبهای زیستی فراوانی از خود برجای گذاشت.
ساخت و سازهای بی حد و حساب و اجازه فروش زمین و آپارتمان ، آن هم بی حد و مرز ، به افراد غیر بومی، زیان های فراوانی را در پی داشته است. در حال حاضر انزلی فرقی با فلسطین اشغالی ندارد.
بی سامانی پلاژ دارها و هتل ها و عدم حمایت درست از طریق اصناف و در واقع بی توجهی به چنین مسائلی، که خود ناشی از نبود فکر درست از طرف شورای شهر و شهرداری است، جایگزینی روابط به جای ضوابط در طی سالهای گذشته و ده ها موضوع مختلف، باعث شده که بندر انزلی همچون تالابش، خشک شده و آن همه نام و آوازه ای که در سالهای دور کسب کرده بود را از دست بدهد.
نبود فکری درست برای ساماندهی بودجه اداره بنادر و کشتیرانی و عوارضی که در پی ترخیص کالا دریافت می شود، در جهت مدیریت شهری، خود یکی از بزرگترین مشکلات این شهر است. بر اساس قانون مدون بنادر و کشتیرانی، پول دریافت شده از طریق ترخیص کالا که شامل عوارض اسفالت، بهداشت و غیره می باشد باید در جهت آبادانی شهر مورد استفاده قرار گیرد.
باید علت چنین بی عدالتی را از نماینده شهر جویا شد و اینکه چرا شهرداری در طی این سالها از چنین منبع درآمدی به خوبی استفاده نکرده است.
مواردی این چنینی زیاد است .
به امید داشتن شهرداری و شورای شهر خوش فکر و باسواد و دلسوز. آمین.

نظر دهید - پسندیدم 1

محمد کهنسال 10 خرداد 1400 ساعت 05:03

برخی به من اعلام کرده اند که نمی توانند در اینجا متن ارسال کنند. علت خاصی دارد؟

نظر دهید - پسندیدم 1

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان