پنجشنبه, 12 مهر 1403
پنجشنبه, 12 مهر 1403

حکایت گیلان | با فرض اینکه هیچ اتفاقی نیفتد و هیچ آدم جدیدی به لیست ( ٧ نفره) احراز صلاحیت‌ها اضافه نشود، یاد این مصرع می‌افتم که «ما به خرداد پر حادثه عادت داریم»؛ با همه این اتفاقاتی که ممکن است تلخ و مخالف جمهوریت نظام باشند اما نمی‌شود زندگی نکرد.

شورای نگهبان همان شورای نگهبان است که بارها از این اتفاق‌ها رقم زده است، ما نمی‌توانیم با واقعیت‌ها روبرو نشویم واقعیت شورای نگهبان تا بوده چنین بوده و تا باد چنین بادا؛ اگر شما با پدربزرگ خود روبرو شوید چه می‌کنید؟ یک سری روش‌ها و شیوه‌ها دارد که سال‌های سال با آنها زندگی کرده است؛ شورای نگهبان نیز پیرمرد؛ خانواده ماست که گرچه تعدادی از آنها جوان هستند اما روحیات آنها دچار فرسودگی است و ما باید با آنها کنار بیاییم.

با این اتفاقات، قرار نیست که این انتخابات آخرین انتخابات جهان باشد؛ شاید برای من در این سن و سال آخرین باشد، اما برای یک ملت آخرین انتخابات نیست و اگر اتفاقات منفی در این میان بیفتد خیلی نباید با غصه خوردن، افسرده و فرسوده شدن، خودمان را تمام کنیم. مجلس دیگر و انتخابات ریاست جمهوری و مجلس خبرگان دیگری خواهد بود. باید آینده را ببینیم. اگر جامعه ما با این حرف‌ها دچار افسردگی شود، چگونه می‌شود آن را مجدداً به زندگی بازگرداند؟

به عنوان آدمی که در ۴۰ سال گذشته تجربه کار در روزنامه و سیاست را داشته، معتقدم جامعه را باید از این مرحله عبور داد؛ چیزهایی که می‌توان تغییر داد را تغییر دهیم و در مورد چیزهایی که نمی‌شود تغییر داد، باید خودمان را تغییر کنیم.

همین که بخش زیادی از جامعه نماینده‌ای در انتخابات پیش‌رو نماینده ندارند باعث کاهش مشارکت مردم در انتخابات خواهد شد؛ اما اگر این بخش از جامعه هم کاندیدای می‌داشتند نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که این انتخابات خیلی پرفروش نبود. البته اکنون قبول دارم که ممکن است مشارکت درصدی بیشتر کاهش پیدا کند. اما حتی پیش از احراز صلاحیت‌ها هم می‌گفتند که مشارکت حدود ۴۰ درصد است و اکنون نیز حدود ۵ درصد کمتر خواهد شد.

اگر منظور از نداشتن نماینده، بخش اصلاح‌طلب جامعه است، آنها از مسائل دیگری گله دارند؛ یعنی حتی اگر اصلاح‌طلبان آقای جهانگیری یا حتی آقای پزشکیان را می‌داشتند، معلوم نبود که واقعاً بدنه اصلاح‌طلبان تمایل داشتند که در انتخابات شرکت کنند و به آنها رای بدهند. نماینده ندارند اما در کل انتخابات تفاوتی ایجاد نمی‌شد.

درباره توییت آیت‌الله آملی لاریجانی عضو فقیه شورای نگهبان درباره عملکرد ضعیف شورای نگهبان باید گفت که گره این درد بزرگ جامعه ما فقط به دست رهبر انقلاب باز می‌شود؛ دیگران همه و همه در مقام دعوای بازی سیاسی هستند و اگر رهبری برای این کار تدبیری نکنند این قصه تلخ همچنان به یک درام وحشت‌آور تبدیل خواهد شد.

نمى دانم که آیا رهبری حکم حکومتی صادر خواهد کرد یا نه. رد صلاحیت آقای لاریجانی اتفاق کمی نبود؛ اکنون یک پروژه و مسئله داریم و آن بحث رابطه با آمریکا است و از آن طرف در مقابل آن یک استراتژی داریم به نام رابطه با چین؛ یعنی در واقع رابطه با چین به لحاظ اقتصادی و ژئوپلتیک مقوله اصلی نظام است. مقوله اصلی نظام در دست فردی به نام علی لاریجانی است و وقتی رد صلاحیت می‌شود یعنی اتفاق بسیار بزرگی در کشور افتاده و شورای نگهبان درک درستی از موقعیت آن فرد ندارد.

حتی اگر فرضا لاریجانی با حکم حکومتی تایید شود و حتی رئیس‌جمهور هم شود؛ کسانی که اکنون بازی در می‌آورند در مقابل او باز هم بازی در خواهند آورد و اجازه نخواهند داد که دولتی موفق داشته باشد.

نویسنده : محمد مهاجری

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان