یکشنبه, 07 اردیبهشت 1404
یکشنبه, 07 اردیبهشت 1404

 حکایت گیلان | پژمان شربتی:

هیات نظارت انتخابات شوراهای استان گیلان در این دوره با ترکیبی از اصولگرایان مجلس یازدهم تشکیل شده است و مشخص است که نحوه نظارت آن ها نیز برگرفته از منش و خصوصیات ویژه این جریان در مخالفت با حضور منتقدین و جریانات مختلف سیاسی در کارزار انتخاباتی است. چنین نحوه نظارتی فضای سرد انتخابات جاری را بسیار سردتر از گذشته کرده و حتی افراد و جریاناتی که مایل به مشارکت انتخاباتی نیز بوده اند را ناامید نموده است.

برای این هیات نظارت، ظاهرا ردصلاحیت همه اعضای شورا برگ برنده ای برای توجیه نحوه نظارت آن ها است. آن ها از انتقاد افکار عمومی از عملکرد شوراها در حال استفاده هستند تا با عدم احراز صلاحیت آن ها این گونه القا کنند که جامعه مشتاق عدم حضور اعضای فعلی شورا در مدیریت آینده شهری است. با این حال حتی در این یک مورد نیز بنا به نظر بسیاری عدالت رعایت نشده است.
در مورد عدم صلاحیت اعضای شورای شهر رشت به نامه ای از سازمان بازرسی اشاره می شود که در مخالفت با حق پاداش اعضای شورای شهر آن ها را به استرداد این پول تکلیف کرده است. استعلام همه اعضای شورا که کاندیدا شده اند با این نامه توسط برخی نهادهای نظارتی منفی اعلام شده است. اما به تازگی یکی از اعضای شورای شهر که نام وی نیز در همین لیست پاداش ها بوده مورد تایید قرار گرفته است و شاید تعداد دیگری نیز تایید شوند. جالب است گفته می شود یکی از کاندیداها همان موقع در شورا حضور نداشته ولی نامش در میان عدم احراز صلاحیت شدگان قرار دارد. مشخص نیست این چگونه بررسی است که تعدادی از کاندیداها می توانند در ماجرایی صلاحیت خود را به دست آورند و تعدادی دیگر نمی توانند.
این نمونه یکی از دلایلی است که در جریان بررسی کاندیداهای شورا ابهاماتی وجود دارد. همان طور که در مورد برخی کاندیداهای نزدیک به اصلاح طلبان و منتقد اصولگرایان هم این ابهامات دیده می شوند که چگونه افرادی در پست های مختلف مدیریتی و دولتی حضور دارند ولی صلاحیت آن ها مورد تایید قرار نمی گیرد. این نحوه بررسی صلاحیت چنان مورد انتقاد قرار گرفته که حتی رئیس اصولگرای مجلس نیز درخواست داده که مورد بازبینی قرار گیرد.
در قانون انتخابات شوراها چیزی به نام نظارت استصوابی وجود ندارد و استعلام مراجع نظارتی دارای اهمیت است. البته استعلام مراجع نظارتی نیز باید مورد بررسی قرار گیرد که چگونه بعضی از آن ها با دیگری متفاوت است. متاسفانه اگر هیات های نظارتی بخواهند به این رویه ادامه دهند خبری از افزایش مشارکت در انتخابات جاری نخواهد بود و احتمال پیروزی افراد غیرکارشناس، غیرمتخصص و عوام فریب در انتخابات شورا بالا می رود. البته اگر این مساله برای هیات نظارت انتخابات دارای اهمیت باشد.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان