جمعه, 23 خرداد 1404
جمعه, 23 خرداد 1404
در دیدار فعالان دانشجویی با مدیرکل سیاسی استانداری گیلان مطرح شد؛

بازگشت نخبگان دانشگاهی، گامی برای احیای انگیزه در دانشگاه هاست

۱۴۰۴/۰۳/۱۵ ۱۹:۰۱ چاپ

به گزارش حکایت گیلان | در این نشست پیرامون موضوعاتی همچون شکاف نسلی، بی اعتماد به نسل جوان، سیاست‌ زدگی دانشگاه، نبود تغییرات مدیریتی و بی‌توجهی به تشکل‌های دانشجویی باسابقه، بحث و تبادل نظر شد.

امیرمهدی نظیری، فعال انجمن‌های علمی دانشگاه گیلان، با اشاره به لزوم تغییر نگرش در حوزه مدیریت دانشگاهی گفت: «نگرش تحول‌گرایانه نباید صرفاً در حد شعار باقی بماند. انتظار جامعه دانشگاهی این است که استادان برجسته‌ای همچون دکتر نظری‌نژاد، که از چهره‌های شاخص علمی کشور هستند، به دانشگاه بازگردند.

حضور چنین نخبگانی علاوه بر ارتقای علمی، موجب افزایش انگیزه در میان دانشجویان می‌شود.

در یک سال گذشته، انتظار می‌رفت شاهد تحولات ملموس در سطح مدیریت دانشگاه باشیم، اما روند تغییرات بسیار کند بوده است. ورود نیروهای تازه‌نفس با رویکرد اصلاح‌گرایانه، ضرورتی انکارناپذیر است.»

گفتمان بین‌نسلی برای کاهش شکاف‌ها ضروری است

فردیس حسین‌زاده، عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه گیلان، با اشاره به اهمیت شکاف میان نسل‌ها گفت: «شکاف بین نسل‌های گذشته و نسل Z یک مسئله جدی است که در صورت بی‌توجهی می‌تواند تبعات اجتماعی گسترده‌ای به دنبال داشته باشد. برای کاهش این فاصله، باید زمینه شکل‌گیری گفتمان بین‌نسلی و رسیدن به زبان مشترک فراهم شود.

از سوی دیگر، با تغییر دولت، انتظار می‌رفت تغییراتی در سطح مدیریت دانشگاه‌ها اتفاق بیفتد و شاهد مشی تحول گرای دولت باشیم که متأسفانه در بسیاری از موارد همچنان شاهد استمرار حضور همان مدیران پیشین هستیم. این موضوع نیاز به بازنگری دارد تا اهداف دولت جدید بهتر محقق شود.»

محمد جوکار، فعال اجتماعی و دبیر ادوار انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه گیلان، تأکید کرد

«اگر می‌خواهیم به حل مسائل استان نزدیک شویم، باید از ظرفیت خلاقانه و تخصصی نسل زد استفاده کنیم. این نسل می‌تواند با رویکردی نو، بسیاری از چالش‌ها را از مسیرهای متفاوت حل کند.

ضروری است میان مدیران استان و بدنه علمی و دانشگاهی ارتباط مؤثر و ساختاریافته‌ای برقرار شود. نخبگان دانشگاهی می‌توانند با ارائه راه‌حل‌های علمی و کاربردی، مسیر اصلاح را هموارتر کنند.

پیشنهاد ما ایجاد سامانه‌هایی برای سنجش عملکرد مدیران استان و جلب نظرات کارشناسی دانشگاهیان و مردم است.

دانشگاه نباید نسبت به محیط اجتماعی و سیاسی بی‌تفاوت بماند. تشکل‌هایی مانند انجمن اسلامی، ابزارهایی قانونی برای تمرین مسئولیت‌پذیری اجتماعی هستند. با محدودیت‌ در فعالیت این تشکل‌ها، در واقع ظرفیت اصلاح در چهارچوب قانون تضعیف می‌شود.

چنانچه زمینه‌ای برای شکوفایی نسل Z فراهم نشود، با پدیده نیروسوزی مواجه خواهیم شد. نسل جوان باید احساس کند دیده می‌شود، شنیده می‌شود و می‌تواند در تصمیم‌سازی‌ها نقش داشته باشد.»

مدیرکل سیاسی استانداری گیلان: شنیدن صدای جوانان، یک ضرورت است

در پایان این نشست، علی فتح الهی مدیرکل سیاسی استانداری گیلان با تأکید بر اهمیت مشارکت جوانان در همه حوزه ها و بخش ها و فعالیت سیاسی ، اجتماعی اظهار کرد: :« شنیدن حرف ها و دریافت مشورت از جوانان و دانشگاهیان، ضرورتی گریزناپذیر است.

وی تصریح کرد: شما دانشجویان مانند فرزندان ما هستید و ما وظیفه داریم صدای شما را بشنویم. البته همه اقدامات باید در چارچوب قانون صورت گیرد و تصمیم‌ گیری‌ها بر پایه ضوابط باشد.»

همرسانی کنید:
در دیدار فعالان دانشجویی با مدیرکل سیاسی استانداری گیلان مطرح شد؛
بازگشت نخبگان دانشگاهی، گامی برای احیای انگیزه در دانشگاه هاست

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان