سه شنبه, 09 اردیبهشت 1404
سه شنبه, 09 اردیبهشت 1404

به گزارش حکایت گیلان | شهرک چوبی امامزاده ابراهیم شفت، در کمتر از یک سال، ۲ آتش‌سوزی بزرگ را با ۱۷۵ واحد مسکونی و تجاری تجربه کرده و حالا با بیش از ۱۵۵ میلیارد تومان خسارت، چشم‌انتظار حمایت و بازسازی است.

آتش‌سوزی، غم بزرگ مردم امامزاده ابراهیم

به نقل از فارس، در روزهای ابتدایی امسال، آتش‌سوزی گسترده‌ای در شهرک چوبی امامزاده ابراهیم شفت رخ داد که منجر به تخریب ۴۵ واحد مسکونی و تجاری شد.
برآورد اولیه میزان خسارت این حادثه به گفته ارسلان مقیمی سرپرست فرمانداری شهرستان شفت حدود ۴۰ میلیارد تومان اعلام شده است.
بخش عمده‌ای از این واحدها محل سکونت و معیشت مردم بود؛ خانه‌ها و مغازه‌هایی که نقش مهمی در درآمدزایی و گردشگری منطقه داشتند.

امام‌زاده ابراهیم شفت در آتشِ تکرار با خسارت ۱۵۵ میلیارد تومانی
شهرک چوبی امامزاده ابراهیم شفت، در کمتر از یک سال، ۲ آتش‌سوزی بزرگ را با ۱۷۵ واحد مسکونی و تجاری تجربه کرده و حالا با بیش از ۱۵۵ میلیارد تومان خسارت، چشم‌انتظار حمایت و بازسازی است.
برآورد اولیه میزان خسارت این حادثه به گفته ارسلان مقیمی سرپرست فرمانداری شهرستان شفت حدود ۴۰ میلیارد تومان اعلام شده است.
بخش عمده‌ای از این واحدها محل سکونت و معیشت مردم بود؛ خانه‌ها و مغازه‌هایی که نقش مهمی در درآمدزایی و گردشگری منطقه داشتند.

تجربه حادثه‌ای بزرگ‌تر با خسارتی سنگین‌تر

این نخستین‌بار نیست که این منطقه با چنین حادثه‌ای روبه‌رو می‌شود. اردیبهشت‌ماه سال گذشته نیز حریقی مشابه، بخش زیادی از شهرک را در برگرفت و حدود ۱۳۰ واحد را تخریب کرد؛ تخریب همه چیز که حتی یک ستون هم جایگزین ان نشده است!
اگر با نسبت خسارت امسال در نظر بگیریم که ۴۵ واحد معادل ۴۰ میلیارد تومان خسارت داشته‌اند، می‌توان گفت خسارت سال گذشته بیش از ۱۱۵ میلیارد تومان برآورد می‌شود و در مجموع، طی دو سال گذشته، بیش از ۱۵۵ میلیارد تومان خسارت به این منطقه وارد شده است؛ عددی که به‌روشنی عمق فاجعه و ضرورت ورود جدی‌تر مسئولان ملی برای جبران خسارات را نشان می‌دهد.
خانه‌هایی که با آتش سوختند و هویتی که در دود گم شد
خانه‌ها و مغازه‌های سنتی این شهرک، نه‌فقط سازه‌هایی فیزیکی بلکه بخشی از فرهنگ و هویت مردم بودند. روستا حالا تقریباً بافت طبیعی خود را از دست داده و چشم‌انداز آن تغییر یافته است؛ خانه‌هایی که زمانی محل زندگی و ارتزاق مردم بودند، امروز فقط خاطره‌ای سوخته‌اند و امید مردم منطقه می‌توان گفت پس از تکرار حریق‌ها و سایه تورم افسارگسیخته، دود شده است.

قطب گردشگری شفت در سایه بی‌توجهی

شهرک امامزاده ابراهیم از مهم‌ترین نقاط گردشگری شهرستان شفت است. این منطقه، علاوه بر جایگاه مذهبی و معنوی، با بافت چوبی و سنتی‌اش همواره میزبان هزاران گردشگر بوده اما آنچه در عمل دیده شد، کم‌توجهی به زیرساخت‌ها و ناتوانی در مدیریت بحران بود؛ درحالی‌که انتظار می‌رفت این قطب گردشگری با حمایت و برنامه‌ریزی، مقاوم‌تر و ایمن‌تر از گذشته شود.
امروز مردم امامزاده ابراهیم تنها خواهان رفع اضطرار نیستند؛ آنها برنامه‌ای جامع برای بازسازی، حفظ هویت فرهنگی، تقویت زیرساخت‌های گردشگری و امنیت بیشتر می‌خواهند؛ خانه‌های جدید باید با نگاه به هویت بومی ساخته شوند، نه صرفاً برای اسکان موقت.

مسیر پیگیری مطالبات مردم امامزاده ابراهیم به پایان نرسد

در این میان، حضور میدانی سرپرست فرمانداری شفت و آغاز اقدامات بنیاد مسکن گامی رو به جلوست اما مردم انتظار دارند این‌بار مسیر پیگیری‌ها به پایان نرسد.

نماینده مجلس که از حامیان اصلی دولت وفاق است، استاندار پرتلاش و با حساب و کتاب گیلان که تاکنون به ظاهر نشان داده تا حصول نتیجه پیگیر مطالبات مردم است و تز همه مهم‌تر، مجموعه دولت باید با نگاه مطالبه‌گرانه و دلسوزانه، پروژه بازسازی این منطقه را به یک الگو از همراهی با مردم تبدیل کنند.
همان‌گونه که در سیل اخیر پیربازار رشت در کمتر از ۲ ماه خسارت‌ها برآورد و پرداخت شد، این‌بار نیز باید همان اهتمام و عزم در قبال امامزاده ابراهیم وجود داشته باشد؛ منطقه‌ای که سال‌ها درهایش به‌روی گردشگران و زائران باز بود، حالا خود به حمایت و همراهی نیاز دارد؛ چشم انتظار‌اند. دولت صدای مردمان نجیب اما خاموش روستای سوخته امامزاده ابراهیم شفت را بشنود.

همرسانی کنید:

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان