چهارشنبه, 29 اسفند 1403
چهارشنبه, 29 اسفند 1403

به گزارش حکایت گیلان | جمعی از نقش‌آفرینانِ در آبی‌ترین روزهای سیل در پیربازار رشت، گِرد هم آمدند تا از خاطره‌ها بگویند و روزهای سیل‌زده رشت را روایت کنند.

در نشستی که بعدازظهر امروز در حوزه هنری رشت برگزار شد، جمعی از نقش‌آفرینان و شاهدان، روزهای سیل زده رشت را روایتگری کردند.

سید رسول منفرد، رئیس حوزه هنری گیلان که میزبان این نشت بود در ابتدای جلسه با بیان اینکه حوادث و اتفاقات طبیعی که در گیلان رخ می‌دهد نیاز به روایت دارند، اظهار کرد: باران رحمت الهی است و برف از نعمات خدا، پس اگر با رویکردی درست بنگریم، می‌توانیم برخی از مشکلاتی که مردم به هنگام بارش‌های شدید، متحمل می‌شوند را کاهش دهیم.

وی با اشاره به اینکه در استان گیلان در برخی اوقات در سال از این دست حوادث و وقایع را شاهد هستیم، گفت: هر حادثه میلیاردها تومان هزینه ایجاد می‌کند که شناسایی نقاط ضعف و قوت و تجربه نگاری و مستندسازی راهکار خوبی برای جلوگیری از بسیاری از مشکلات است.

منفرد با تأکید بر اینکه حوادث و بلایای طبیعی که سالانه در استان اتفاق می‌افتند، منجر به ایجاد مشکلاتی بزرگ می‌شوند، افزود: در اوج مشکلات شاهد همدلی مردم و دستگاهای اجرایی بودیم که متأسفانه به خوبی مستندسازی نشد و در این حوزه اثر هنری تولید نکردیم.

فاطمه نادری، مسئول روابط عمومی سازمان آتش نشانی گیلان نیز در این نشست با بیان اینکه در مجموع چهار روز کاری، حدود پنج هزار و ۵۵۳ تماس از شهروندان داشتیم، اظهار کرد: در هر شیفت ۲۴ ساعت کاری ۲۵۰ آتش‌نشان فراخوان شدند در صورتی که در ایام عادی سال ۱۰۰ نفر در شیفت حاضر می‌شوند.
وی با اشاره به اینکه نیروهای آتش نشانی ۱۹۹ ساعت در آب بودند، گفت: از تاریخ ۱۹ الی ۲۳ بهمن به واسطه بارش شدید باران و سیلاب ۱۱۱ مورد عملیات امداد و نجات و مهار آتش‌سوزی توسط ۱۵ ایستگاه آتش‌نشانی رشت پوشش داده شد که از این تعداد ۵۵ مورد مربوط به بارش شدید باران بوده است و در مجموع ۵۰ خودروی سبک و سنگین، ۴۱ موتور پمپ، پنج قایق بادی در عملیات رفع آبگرفتگی‌ها به کار گرفته شدند.

اخیر، گیلان را یاری کردند، گفت: استان‌های زنجان، البرز، اردبیل، تهران، قزوین، مرکزی و سمنان از جمله استان‌هایی بودند که در این سیل به مردم گیلان خدمت‌رسانی کردند.

سلیمی با ابراز خرسندی از اینکه در بحران سیل اخیر در رشت هیچ فوتی نداشتیم، افزود: با سرعت عمل بالا و خدمات‌رسانی به خانوارهای درگیر سیل، خوشبختانه از فوت همشهریان جلوگیری شد.‌

مدیر عامل جمعیت هلال احمر گیلان با بیان اینکه ۹۰ خودرو امدادی در این بحران فعال بودند، تصریح کرد: ۳۷۲ امدادگر و فعال در حوزه هلال احمر داوطلبانه در این بحران فعالیت داشتند که توانستند یک هزار و ۹۵۹ نفر را در بحران امدادرسانی دهند.

وی با اشاره به کمک‌های همه‌جانبه این ستاد به مردم آسیب‌دیده بیان کرد: هزار و ۸۱۱ نفر به نقاط امن منتقل شدند و بسته‌های غذایی و بهداشتی به افراد درگیر در این بحران توزیع شد.‌

سلیمی فرهنگ غنی استان گیلان را یکی از مؤلفه‌هایی دانست که در این استان هویدا است و مطالبه‌گری مردم و تاب‌آوری آنان را سازگار با آن مخاطره و از اهم ویژگی‌های مردم استان گیلان برشمرد.‌

محمدعلی ویشکایی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان نیز در این نشست با اشاره به اینکه بحران‌ها در دنیا به ۲ دسته طبیعی و غیرطبیعی تقسیم می‌شود اظهار کرد: بحران‌های طبیعی را می‌توان با علم و تکنولوژی کنترل کرد اما بحران‌های غیر طبیعی دستخوش دولت‌هاست و بستگی به میزان آمادگی دستگاه‌ها دارد.

وی با اشاره به پایه کار بودن نیروهای مردمی و گروه‌های جهادی در بحران اخیر سیل گفت: نقش تأثیرگذار نیروهای جهادی بسیار دلگرم‌کننده و امیدآفرین بود که در واقع آنان سرمایه‌های استان هستند.‌

مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان با اذعان به اینکه عدم لایروبی رودخانه‌ها چنین بحرانی را برای رشت رقم زد، افزود: لایروبی رودخانه گوهررود وزرجوب در دست اجرا است تا دیگر شاهد چنین بحران‌هایی نباشیم.

همدلی در بحران سیل اخیر در رشت ستودنی بود، همه دستگاه‌ها با تمام توان پای کار بودند، بسیج و سپاه نقششان پررنگ تر از همیشه بود‌.

حضور میدانی استاندار گیلان و با بازدید او از منازل گرفتار در این بحران از آسیب‌دیدگان و دلجویی و وعده‌هایی برای رفع مشکلاتی که داده شد، گرما بخش زندگی سیل‌زده در زمستان سرد و سخت رشت بود. امید که تمامی این وعده‌ها عملیاتی شود.

همرسانی کنید:

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان