اختصاصی_ حکایت گیلان| اسحاق راستی: حدود یک ماه از سخنان جناب رییس جمهور پزشکیان درباره گم شدن روزانه ۲۰ میلیون لیتر سوخت در کشور می گذرد. اما همچنان این خبر هراز گاهی دوباره مورد تفسیر و تحلیل کارشناسان قرار می گیرد؛ بدون اینکه ابهامات آن از سوی مسئولین روشن و به سئوالات مردم پاسخی داده شود؟
در محافل عمومی و اهالی سیاست و رسانه؛ اینکه روزانه میلیونها لیتر از فرآورده ها گم می شود ؛ رامی پذیرند؛ اما اینکه معلوم نیست این فرآورده زیربنایی چگونه در کشور ناپدید می شود و رد پایی در آنها نیست؛ را کسی نمی پذیرد وبسیاری آن را یک طنز تلقی می کنند .
لازم به یادآوری است سالهاست که مسئولین کشور طرح برخی مسائل به جهاتی خط قرمزشان است. مثلا در هنگام تخصیص بودجه؛ چگونگی سهم برخی از سازمان ها ودستگاه ها یکی از آنهاست ویا برخی از تصمیمات در سیاست خارجی و همچنین برخی از ابهامات در انرژی . اخیرا یکی از کارشناسان فوق دکتری مهندسی انرژی به درستی اشاره کرده که: در ویدئوهایی که در اینترنت منتشر می شود؛ نیسان ها به صف ایستاده در مرز پاکستان و افغانستان بعضا به هزاران عدد می رسند. مگر می شود این ها را ندید؟! سیستم های اطلاعاتی امنیتی تروریست ها و جاسوس ها را به راحتی می گیرند؛ مگر می شود؛ هزاران نیسان را در مرز نبینند؟!
از طرفی باید بدون تعارف اعلام نمود که سالهاست در اکثر دولتها کم و بیش رئیس جمهورها در برخی موارد نقش منتقدو معترض را ایفا می کنند در حالی که خودشان باید پاسخگوی برخی ابهامات باشند. اینکه در ساختار جمهوری اسلامی رئیس جمهور هم بامحدودیت ها و ملاحظاتی روبرو است؛ به کسی پوشیده نیست اما اینک بعد از سالها تجربه روسای جمهور در این ساختار از کسی که مسئولیتی در آن حد را قبول می کند؛ دیگر پذیرفته نیست که فقط به برخی از اشکالات و خیانت های بزرگ اشاره کند ولی به عوامل و افراد این هدر رفتن منابع کشور وبیت المال اشاره ای نکند.
مگر در کشور ما در هر سازمان و وزارتخانه ای بازرسی و حراست نداریم؟مگر وظیفه اینان پرداختن به این امور و افراد نیست؟
امروزه در کشورهای توسعه یافته احزاب و رسانه ها آن چنان قوی و تاثیرگذارند که برتاریکخانه های اشباح و پستو خانه هایی که باعث هدر رفتن منافع کشور می شوند؛ نظارت و پیگیری می کنند و هرفردی را در هر سطحی به جامعه ودستگاه قضایی معرفی می کنند. اما در کشور ما به جهت عدم حضور احزاب و رسانه های تاثیر گذار که آن هم به حاکمیت هابرمی گردد؛به غارتگران فرصت میدهد که به چپاول بیت المال بپردازند.
به این جهت بنظر می رسد شفافیت در قوانین ودستورالعمل ها ؛ نظارت و پیگیری از سوی کسانی که دغدغه کشور و منافع ملی کشور را دارند؛ یکی از راه های جلوگیری دست چپاولگران از منابع ملی در کشور باشد.
به این جهت از رییس جمهور انتظار می رود حال که از عدالت سخن می گوید با شفافیت وبدون ملاحظه؛ افراد و دستگاه های متخلف که روزی ۲۰ میلیون لیتر فرآورده های نفتی را چپاول می کنند وبه عبارت شما گم می کنند را به طور شفاف به جامعه و قانون معرفی تا پاسخگوی اعمالشان شوند.
پزشکیان رییس جمهور است نه رییس اداره جمهوری | او باید بداند برای وفاق چه سهمی از قدرت و دولت را در اختیار دارد