جمعه, 05 بهمن 1403
جمعه, 05 بهمن 1403

اختصاصی_حکایت گیلان | محمدرضا احمدی، نماینده مردم رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی، در نطق میان‌دستور خود در جلسه علنی  (16 دی‌ماه 1403) به انتقاد از مسعود پزشکیان و دولت پرداخت.

پزشکبان
احمدی با انتقاد از برخی اظهارات و عملکردهای دولت، به نقش حزب‌اللهی‌ها در تأمین امنیت کشور اشاره کرد. او گفت: «  سال دفاع مقدس با ایثار و فداکاری حزب‌الله به پایان رسید، اما بسیاری از این رزمندگان اکنون در آسایشگاه‌ها، روی ویلچر و با درد و رنج زندگی می‌کنند.»
او در ادامه افزود: «در برابر فتنه‌های داخلی و تهدیدات خارجی نیز همین حزب‌اللهی‌ها، که از مردم برخاسته‌اند، فدای امنیت کشور و آسایش مردم می‌شوند. آقای پزشکیان! مراقب باشید سخنان شما باعث خوشحالی دشمنان و منافقان نشود. شما به حزب‌اللهی‌ها توهین کرده‌اید. من با افتخار یک بسیجی حزب‌اللهی، رزمنده، جانباز، آزاده و مدافع حرم هستم.»
نماینده رشت با تأکید بر لزوم حفظ اتحاد در شرایط فعلی، گفت: «در این مقطع زمانی بیش از هر زمان دیگری به انسجام و وحدت نیاز داریم. وفاق یعنی جلوگیری از انشقاق و تقویت همبستگی در برابر دشمنان خارجی و توطئه‌های داخلی. آقای رئیس‌جمهور، آیا بهتر نبود به‌جای انتقاد از حزب‌الله، به کنترل قیمت دلار توجه می‌کردید؟ یا به جای حمله به حزب‌الله، بر بهبود اقتصاد و معیشت مردم تمرکز می‌کردید؟»
احمدی همچنین به اظهارات مسعود پزشکیان در ۱۳ دی‌ماه اشاره کرد که گفته بود: «چطور می‌توان مدیریتی را به کسی سپرد که فاقد تجربه و تخصص است و صرفاً به دلیل حزب‌اللهی بودن، در جایگاهی قرار می‌گیرد؟ آیا این خیانت به کشور نیست؟»
این نماینده مجلس با انتقاد از عدم اجرای برخی قوانین از سوی دولت، گفت: «شما صریحاً اعلام کرده‌اید که قوانین مهمی مانند قانون عفاف و حجاب، ساماندهی نیروهای شرکتی و همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را اجرا نمی‌کنید. این در حالی است که مردم شما را برای اجرای قانون انتخاب کرده‌اند. مردم ایران همیشه پای انقلاب، ولایت‌فقیه و مسیر شهدا ایستاده‌اند. از حاشیه‌سازی پرهیز کنید و به فکر اقتصاد، معیشت و آینده روشن کشور باشید.»
چالش میان دولت و مجلس بر سر قانون حجاب و انتصاب ظریف
اظهارات احمدی در حالی مطرح شده که مسعود پزشکیان در ۱3آذرماه در دومین گفت‌وگوی تلویزیونی خود با مردم از برخی بخش‌های قانون عفاف و حجاب انتقاد کرده و گفته بود: «برخی مسائل در این قانون جای سؤال دارد.» پزشکیان همچنین درباره این قانون گفته بود: «درباره قانون حجاب خیلی بحث داریم؛می‌خواستند اوایلی که ما آمدیم اجرا کنند. از نظر اجرایی اینقانون خیلی ابهام دارد. می‌خواهیم یک چیزی را درست کنیماما ممکن است با مداخله بدتر شود.»
ظریف، کماکان محل مناقشه دولت و مجلس
همچنین انتصاب محمدجواد ظریف به‌عنوان معاون راهبردی رئیس‌جمهوری، به یکی از موضوعات مورد اختلاف میان دولت و مجلس تبدیل شده است که احمدی نیز بار دیگر آن را مطرح کرد.
دعوای میان پاستور و بهارستان بر سر انتصاب محمدجواد ظریف در قامت معاونت راهبردی ریاست‌جمهوری از زمان روی کار آمدن دولت چهاردهم آغاز شد.
مجلس در ۷ آذر با اکثریت آرا به اصلاح قانون شغل‌های حساس رأی منفی داد. این قانون، انتصاب افرادی با تابعیت یا وابستگان دارای تابعیت خارجی را منع می‌کند.
حمید رسایی، نماینده جبهه پایداری نیز در جلسه علنی مجلس بهدولت و رییس‌ مجلس تذکر داد که انتصاب‌های غیرقانونی را نباید نادیده گرفت. او گفت در حالی که دولت هنوز برخی آیین‌نامه‌های برنامه هفتم را تدوین نکرده، باید حداقل انتصاب‌های قانونی را رعایت کند.
محمدباقر قالیباف نیز در صحن بهارستان این انتصاب را خلاف قانون دانست. ظریف در حاشیه جلسه هیات دولت در همان روز درپاسخ به پرسشی درباره سخنان رئیس‌ مجلس گفت: «پاسخ را ازرئیس‌جمهوری بپرسید.»
علی نیکزاد، نایب‌رئیس مجلس، یز در ۱۰ آذر تأکید کرد: «انتصاب آقای ظریف غیرقانونی است، زیرا افراد دارای وابستگان با تابعیت خارجی نمی‌توانند مسئولیتی در دولت داشته باشند.»
براهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی امروز -سوم دی- از ارسال نامه‌ای توسط رییس این کمیسیون مبنی بر ابطال حکم محمدجواد ظریف، معاونت راهبردی ریاست جمهوری خبر داد.
احمدی به سه وزیر دولت تاخت!
احمدی در ادامه نطق خود، با اشاره به مشکلات استان گیلان، به وزرای مختلف دولت تذکراتی داد.
او خطاب به وزیر کشور گفت: «قای وزیر! وضعیت محل پسماندهای سراوان تا کی باید موجب آزار مردم باشد؟ چرا اقدامی جدی برای حل این معضل یا تکمیل پروژه‌های بهسازی که از دولت رئیسی آغاز شده، انجام نمی‌شود؟»
نماینده رشت و خمام همچنین به وزیر نیرو تذکر داد: «مشکلات مهار فاضلاب در دو رودخانه گوهررود و زرجوب در حوزه انتخابیه‌ام همچنان رها شده است.

علاوه بر این، بحران آب شرب سالم و نبود سیستم مناسب فاضلاب در مناطق شهری و روستایی شهرستان‌های رشت و خمام، باعث گسترش بیماری‌ها شده است. چرا برنامه‌ای جدی برای رفع این مشکلات آغاز نمی‌کنید؟»
احمدی در ادامه، از وزیر راه و شهرسازی خواست تا به وضعیت راه‌های مواصلاتی گیلان رسیدگی کند: «آیا از وضعیت نامناسب جاده‌های رشت و خمام و میزان کشته‌ها و مصدومان خبر دارید؟ راه‌های رشت به سنگر، خمام به خشکبیجار، سراوان به سیاهکل، رشت به امامزاده هاشم و رشت به جیرده، همگی در شرایط بحرانی هستند. چرا این مشکلات همچنان پابرجاست؟»
سوالی که در وهله اول مطرح می‌شود، این است که این لیست بلندبالایی که احمدی از آنها نام می‌برد و برای رسیدگی به آنها، وزرا رو مورد بازخواست قرار می‌دهد، آیا در همین 4،5 ماه اخیر ایجاد شده؟ این‌ها معضلاتی هستند که سالیان سال است، باعث دردسر گیلان و گیلانیان شده است. خود او به عنوان نماینده دو دوره مرکز استان در بهارستان چه گامی در راستای بهبود این مشکلات برداشته است که اکنون پاسخ همه آنها را از وزرای دولت چهاردهم می‌خواهد!؟

همرسانی کنید:

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان