یکشنبه, 30 دی 1403
یکشنبه, 30 دی 1403

روابط عمومی های گیلاناختصاصی_حکایت گیلان | یادداشت سردبیر: رسانه ها چشم جهان بین جوامع امروزی به شمار می‌روند، در عصر مدرن یک مولفه مهم برای داشتن جامعه‌ای آزاد، داشتن رسانه‌های متعدد، خصوصی و آزاد است. قرار گرفتن مطبوعات بعنوان رکن چهارم دموکراسی خود گواه بر مهم بودن نقش چشمگیر رسانه ها می باشد.

چند صباحی است که بعضی از سازمان‌های استان گیلان با نادیده گرفتن نقش مهم رسانه‌ها به خودی و غیرخودی کردن آنان همت گماشته‌اند؛ موضوع از این قرار است که، برای رتبه‌بندی رسانه‌ها در وزارت ارشاد بخشنامه ای تعریف شده است و ذیل این بخشنامه هر رسانه در هر استان براساس مولفه‌هایی از پیش تعیین شده مانند، تولید محتوا اختصاصی، اصول و قواعد نگارش، اصول خبرنویسی، میزان فعالیت در سایت، کیفیت خبر و...دارای رتبه ای می‌شود. در بخشنامه وزارت ارشاد آمده است؛ رسانه‌های برتر استان محل فعالیت، باید در الویت «آگهی» سازمان‌ها و ارگان‌ها قرار گیرند و علاوه بر آن حضور در «رویدادها» و « نشست ها» از حقوق اولیه رسانه‌های برتر استان می‌باشد.

اما چند صباحی است که بسیاری از سازمان‌ها و ارگان‌ها با خودی و غیرخودی کردن رسانه ها به دلایل واهی ( عمدتا با حذف رسانه های منتقد) باعث ایجاد تبعیض بین آن‌ها شده‌اند. با عملکرد ضعیف روابط عمومی ها چند سوال مهم به ذهن متبادر می‌شود سوال اول: آیا روابط عمومی ارگان‌ها و سازمان‌ها به صورت غیرقانونی و عمدا رتبه بندی وزارت ارشاد را نادیده می‌گیرند و به آن عمل نمی‌کند؟ سوال دوم: آیا در بعضی از روابط عمومی ها از افراد غیرمتخصص استفاده شده است که مراتب ذکر شده را نمی دانند و لیست رسانه‌های برتر را از اداره فرهنگ و‌ ارشاد استان طلب نمی‌کنند؟ سوم: کدام شخص یا اشخاصی خسارت وارد شده بر رسانه های غیرخودی شده را باید جبران کند؟ مگر استاندار گیلان در چند هفته گذشته به موضوع مهم آزادی رسانه ها در نقد اذعان نداشتند. چهارم: آیا برای رفع این تبعیض آشکار راهی جز مراجعه به مراجع قانونی وحل و فصل گذاشته‌اید؟ پنجم: نقش خانه مطبوعات در اینگونه مسائل کجاست؟ اگر خانه مطبوعات نمی‌تواند در احقاق حقوق رسانه ها نقش موثری داشته باشد بهتر نیست مدیران این صنف به جهت قصور در عملکرد خود استعفا دهند و مدیریت را به افرادی کارآمدتر بسپارند؟

پیشنهاد: برای رفع این تبعیض آشکار راهکارهای بسیاری وجود دارد که به یک مورد به صورت خلاصه اشاره می‌کنم؛  به کمک استانداری و یا خانه مطبوعات سامانه‌ای طراحی شود که روابط عمومی ها ملزم به بارگزاری تاریخ و ساعت جلسات هفتگی، رویدادهای خبری شوند و حتی واگذاری تعداد آگهی به رسانه ها در آن سامانه قابل رویت باشد و هر رسانه با کد مخصوص خود بتواند وارد آن سامانه شده و از اطلاعات موجود باخبر گردد تا علاوه بر حفظ عدالت، منابع تعریف شده بصورت یکسان و طبق قانون در اختیار همه رسانه ها قرار گیرد.

رسانه حکایت گیلان در صورت مشاهده تکرار این روند معیوب و غیرقانونی قطعا از مراجع قانونی پیگیر حقوق صنفی خود خواهد بود

همرسانی کنید:

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان