پنجشنبه, 22 آذر 1403
پنجشنبه, 22 آذر 1403

اختصاصی_حکایت گیلان | راضیه حاجی پور: جان می‌گیرید و جان نمی‌دهید؟| بسیاری از درختان ورودی رشت در قلوه سنگ کاشته شده‌اند، جان این درختان به زودی گرفته می‌شود

فضاهای سبز یکی از عناصر مهم محیط زیست شهری است که با ایفای نقش هایی چون جذب پرتوهای مادون قرمز خورشیدی، جذب گرد و غبار هوا، تولید اکسیژن، از بین بردن بسیاری از باکتری ها و قارچ های تک سلولی مضر و همچنین ایجاد فرح بخشی در انسان روز به روز بر اهمیت حفظ و توسعه آن در جوامع افزوده می شود.

امروزه مفهوم شهرها بدون وجود فضای سبز موثر در اشکال گوناگون آن قابل مقایسه نیست. شهر ها به عنوان کانون های تمرکز فعالیت و زندگی انسان ها برای اینکه بتوانند پایداری خود را تنظیم کنند چاره ای جز پذیرش ساختار و کارکردی متاثر از سیستم های طبیعی ندارند. در این میان فضاهای سبز شهری به عنوان جزء ضروری و لاینفک پیکره یگانه شهر ها در متابولیسم آنها نقس اساسی را دارا می باشد که کمبود آنها می توانند اختلالات جدی در حیات شهرها به وجود آورد.

سرانه فضای سبز در رشت بسیار کمتر از میانگین کشوری است. سرانه فضای سبز شهر رشت دو و نیم مترمربع است، در صورتی که سرانه کشوری رقمی معادل هفت تا دوازده و در دنیا معادل بیست و پنج متر مربع می‌باشد.این عدم توازن سرانه برای یک استان و شهر توریستی فاجعه‌آفرین خواهد بود.

سرانه عبارت است از مساحت، تقسیم بر جمعیت، در واقع سرانه عبارت است از مقدار زمینی که به طور متوسط از هر کدام از کاربری ها به هر نفر از جمعیت شهر می رسد. در تعیین سرانه عواملی از قبیل قیمت زمین، نوع درآمد، امکانات گسترش شهر، موقعیت اقلیمی و طبیعی شهر، مسائل اجتماعی، آداب و رسوم، نیاز های جمعیت به تاسیسات رفاهی، نوع معیشت، تکنولوژی ساختمان و … موثر است.

در اجرای طرح میثاق جان تعدادی درخت به دلیل قرارگیری در محدوده اجرایی طرح براساس مجوز کمیسیون ماده هفت گرفته شد؛ که به ازای آنها ۴۱۰۰ اصله درخت سطح مناطق شهری بازکاشت انجام شد. اما بازکاشت تخصصی و صحیح این درختان جای ابهام دارد. در ورودی شهر از سمت جاده تهران شهرداری برای خرید 360 اصله درخت بومی انجیلی با مبلغی معادل هر اصله درخت بیش از سه میلیون تومان برنامه ریزی شد که از آن تعداد امروز در ورودی جاده تهران 84 اصله درخت کاشته شده است که متاسفانه این درختان در خاک نامناسب و قلوه سنگ کاشته شده‌اند.

از سویی دیگر در بسیاری از نقاط شهر درختانی را مشاهده می‌کنیم که با سیمان یا بتن اطراف ریشه درختان پوشانده‌ شده اند که این امر با گذشت زمان موجب خشک شدن درختان می‌گردد و این عملکرد توسط مدیریت معیوب شهرداری های مناطق در ادوار گذشته صورت گرفته و در دوره فعلی نیز  تلاشی برای تصحیح این قبیل عملکردهای ضعیف مشاهده نمی‌کنیم.

یکی از وظایف روابط عمومی شهرداری ها تهیه عکس های موضوعی از زشت و زیبای شهر و ارائه به مدیر است.سوال مهم اینجا مطرح می‌شود؟آیا روابط عمومی شهرداری رشت چنین مهمی را در حوزه سرانه فضای سبز و درختان خفه شده در بتن را ارائه داده است؟اگر بله مدیران مناطق و در رأس آن شهردار رشت چه تمهیداتی اندیشیده‌اند؟ سوال دیگری که از روابط عمومی شهرداری رشت مطرح است؛ یکی از وظایف شما شناساندن اهداف، سیاست‌ها و کارکردهای شهرداری به شهروندان است.چرا در حوزه سرانه تاسف بار فضای سبز، سیاست شهردار مشخص نشده است؟ کاشتن درخت در قلوه سنگ جز کدام یک از سیاست های شهرداری است؟به مردم پاسخگو باشید.

رسانه حکایت گیلان جهت تنویر افکارعمومی آمادگی انتشار هرگونه جوابیه از سوی شهرداری را دارد.

درختان رشتدرختان رشتدرختان رشت

همرسانی کنید:

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان