سه شنبه, 20 آذر 1403
سه شنبه, 20 آذر 1403

به گزارش حکایت گیلان | کهن‌ترین آثار کاوش شده گیلان از دندان خرس تا تیغه‌های شکار باستانیبه مناسبت پنجاه و چهارمین سالروز تأسیس موزه رشت معروف به گنجینه بیستون این شهر رونمایی شد


در آئین رونمایی از کهن‌ترین آثار کاوش شده گیلان سنگ‌های مادر، قلوه‌سنگ‌ها، تیغه‌های سنگی و همچنین تیغه‌های فلزی که انسان‌ها برای شکار حیوانات استفاده می‌کردند، به نمایش گذاشته شد.
همچنین دندان یک خرس انقراض یافته که توسط انسان‌های کهن شکار شده بود نیز، از دیگر آثار به نمایش گذاشته شده در موزه بیستون رشت است.
ولی جهانی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان در این مراسم با بیان اینکه خوشبختانه کاوش‌های خوبی در استان گیلان انجام شده، اظهار کرد: این کاوش‌ها منجر به کشف آثاری از دوران پارینه‌سنگی شده که این آثار تا ۲۳۰ هزار سال قدمت دارند

کاوش‌های باستان‌شناسی مشترک ایران و ژاپن در حدفاصل مناطق و روستاهای رشی و سی دشت منجر به کشف آثار دوران پارینه‌سنگی شد که مهم‌ترین آن، غار رشی در دره دربند است که کهن‌ترین آثار مکشوفه در شمال کشور است.
آثار باستانی گیلان بسیار ارزنده است و از ابزارآلات جنگی، تزیینات و سایر مکشوفات به‌دست‌آمده نشان می‌دهد که افراد ثروتمند و هنرمندی در این منطقه زندگی می‌کردند.
گفتنی است پنج هزار و ۲۰۰ اثر تاریخی در گیلان شناسایی شده که بیش از یک هزار و ۲۷۰ اثر از گیلان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و ۲۳ موزه در استان فعال است که از این تعداد ۱۳ موزه تخصصی در سال‌های اخیر ایجاد شده است.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان