چهارشنبه, 16 آبان 1403
چهارشنبه, 16 آبان 1403
استانداری که می توان به او امیدوار بود؛

پس از سال ها انتظار، حق شناس می تواند زمینه ساز تحول گیلان شود

۱۴۰۳/۰۷/۱۵ ۱۸:۳۸ چاپ

اختصاصی حکایت گیلان | کیان پوررهنما (مدیر مسئول حکایت گیلان) :صبح شنبه و در روزی بارانی، سالن نیروی انتظامی رشت در حضور وزیر کشور و مقامات استانی میزبان مراسم معارفه استاندار اقتصاد خوانده گیلان بود.

تصور بر برگزاری مراسم به سبک و سیاق همیشگی و سخنرانی‌های معمول و مرسوم بود که به جز بخش پایانی همین‌گونه نیز بود.

فارغ از پخش کلیپ تبلیغاتی بسیار غلیظ روابط عمومی استانداری گیلان در مورد عملکرد سه ساله اسدالله عباسی و دفاع تمام قد خود عباسی از عملکرد خودش که با توجه به مشکلات به جای مانده، از واقعیات و شرایط عینی استان به دور بود و این را میشد از زمزمه‌های حضار و مهمانان در هنگام پخش کلیپ دریافت، سخنان استاندار جدید گیلان واقعا متفاوت بود.

احتمالا حضار تصور داشتند که استاندار جدید به روال مرسوم، عمده سخنان خود را به تمجید و تشکر از مسئولان سابق اختصاص دهد و از امیدواری برای حل مشکلات استان در آینده بگوید. اما این بار گویا فرق می‌کرد؛
سخن‌ها صریح بود، بدون پرده‌پوشی و بدون محافظه‌کاری‌های مرسوم و دو واحد کلاس اقتصاد و توسعه بود برای برخی از مدیران فعلی استان.

هادی حق شناس ضمن انتقاد به دولت قبل در مورد انتشار اسناد خزانه و کمبود مالی دولت در عین فروش بیشتر نفت، همه مشکلات را گردن دولت قبل نینداخت، بلکه ریشه و مشکل اصلی را از اقتصاد دولتی و شبه دولتی دانست.

صرفا نگفت که اینکار و آن‌کار را می‌کنیم، بلکه گفته شد که چرا مشکلات از استانداری به استاندار دیگر منتقل می‌شود؟
و بیان شد که اگر مردم حضور نداشته باشند، اگر نهادهای مردمی نباشند کاری از پیش نمی‌رود.

او صرفا به نقش دولت و ظرفیت‌های دولتی نپرداخت، بلکه از معایب دولت بزرگ و رویکرد اقتصاد دولتی گفت و به مبحث مهم توسعه و داشتن نگرش و رویکرد توسعه‌انگارانه پرداخت و خود را از امروز مسئول همه مشکلات گیلان دانست.

بیان مشکلات مهم گیلان، همچون؛ معضل تالاب انزلی، زباله سراوان، نبود زیرساخت گردشگری، اهداف اولیه ایجاد منطقه آزاد انزلی، میزان خودکشی و طلاق و پیرسالی گیلان، نشان از میزان شناخت «هادی حق‌شناس» از مشکلات استان بود و آنجا که به تناقض سیاست‌های دولتی در حمایت از برنجکاران و خودروسازان پرداخت؛ نشان داد که استاندار بومی تا چه می‌تواند به مشکلات استان اشراف داشته و برای استان مثمرثمر باشد.

حال انتصاب چنین استانداری که بومی بوده، از مشکلات استان آگاهی دارد و به علم اقتصاد، مباحث توسعه و مسائل تئوریک تسلط دارد جای این امید و امیدواری را باقی می‌گذارد که پس از سال‌ها شاهد حل بخشی از مشکلات مهم استان باشیم و زمینه‌های پیشرفت و تحول استان گیلان که مردمانش دهه‌هاست منتظر آنند را شاهد باشیم.

و البته در پایان به این موضوع نیز باید اشاره کرد (و در روزهای آینده بیشتر به آن خواهیم پرداخت) که این امر میسر نخواهد شد؛
مگر با همراهی مردم، سازمان‌های مردم‌نهاد، احزاب و تشکل‌های استانی، همراهی نمایندگان استان و خصوصا رویکردی شایسته‌سالار از جانب استاندار جدید و انتصاب مدیرانی متخصص، با دانش و پاکدست.

همرسانی کنید:

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان