به گزارش حکایت گیلان | قیمت خرید تضمینی ۱۱ محصول اساسی کشاورزی ۱۴۰۴- ۱۴۰۳ بر اساس تصمیمگیری شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی اعلام شده، اما در این میان قیمت برنج هنوز به طور رسمی مشخص نشده است.
به نقل از تجارتنیوز، آخرین تعیین قیمت برنج مربوط به سال ۱۴۰۰ است که رسانهای و اعلام نشد چراکه در آن زمان قیمت بازار به نرخ مصوب در شورای قیمتگذاری تعیین میشد اما سال بعد یک میلیون و ۷۹۰ هزار تن برنج وارد شد و در حال حاضر هم نرخی برای این محصول پرمصرف اعلام نکردهاند.
کشاورزی در ایران معیشتی است و برنج، پس از گندم پرمصرفترین محصول و دومین کالای اساسی در ایران به شمار میرود. کار در مزرعه نیز بسیار سنگین و هزینهبر است. کشاورزان نیز همیشه ناراحتی خودشان را در این مشکل ابراز کرده و معتقدند قیمت فروش محصول طوری است که حتی هزینههای تولید را هم درنمیآورد و با احتساب سختی کار سودی برای کشاورز ندارد.
عدم حمایت دولت در بخش کشاورزی
کشاورزان عدم حمایت دولت در بخش کشاورزی را از دیگر عوامل افزایش قیمت برنج میدانند و معتقدند اگر دولت هزینه ماشینآلات و ابزار کار را گران نکند، هزینه تولید کمتر و در نهایت برنج با قیمت معقولتری در بازار عرضه میشود.
هرچند میزان تولید و کشت برنج در کشور رقم بسیار خوبی دارد اما دولت نیز به دلیل ناتوانی مردم از خرید برنج داخلی، برنج را وارد میکند تا آنها نیز بتوانند این کالا را خریداری کنند.
این کار باعث شده به جای یاری به کشاورزان داخلی، بهرهبرداری از زحمات آنها و افزایش قدرت خرید مردم، واردات بیش از پیش در این زمینه افزایش یابد و کشاورزان خارجی بتوانند سود زیادی از طریق صادرات به ایران کسب کنند. همچنین این امر سبب شده برنج کشاورزان ایرانی چند سال به فروش نرود و خرج سال خود کشاورز هم درنیاید.
با این حال امسال هم قیمت خرید تضمینی 11 کالای اساسی کشاورزی بهجز برنج اعلام شد. البته اخبار ضدونقیضی درباره قیمت مشخصشده محصول شنیده میشود اما این نرخ به طور رسمی از سوی دولت تایید نشده است.
قیمت برنج در بازار
حسن تقیزاده، رئیس اتحادیه برنج بابل، در مورد قیمت برنج گفت: گرچه نرخ برنج در کانالها منتشر میشود، اما این قیمتها دقیقاً مشخص نیست از کجا پخش و منتشر شده است و گمان میرود نمایندگان مجلس اقدام به قیمتگذاری این محصول کرده باشند.
او توضیح داد: خبر قیمت خرید تضمینی برنج چون از سوی دولت تعیین و اعلام نشده پشتوانهای ندارد، اما بر اساس آمارهای ارائهشده در کانالهای قیمتی، برنج ندا و شیرودی 70 هزار تومان، برنج فجر 75 هزار تومان و طارم 90 هزار و 800 تومان در بازار خرید و فروش میشود.
تقیزاده ابراز امیدواری کرد دولت با اتخاذ سیاستهای حمایتی نرخ تضمینی این محصول را اعلام کند و با حمایت بخش کشاورزی مانع حضور دلالان در این زمینه شود تا برنج ایرانی با بهترین کیفیت و معقولترین قیمت به دست مصرفکنندگان برسد.