اختصاصی حکایت گیلان | اسحاق راستی: این روزها خبر درگذشت استاد فرزانه گیلان و ایران دکتر علیاصغر ورسهای باعث تاثر و تالم کسانی شد که این مرد عالم را میشناختند.
دکتر ورسهای استاد نامدار ریاضی که به جز در رشته ریاضی، در ادبیات، عرفان و سیاست نیز تسلط داشت و از صاحب نظران بود. ضمن اینکه مرحوم با حسن سلوک و اخلاق حسنهای که داشت محبوبیت خاصی در میان فرهیختگان، اساتید و شاگردان خود داشت.
او که از فارغ التحصیلان انگلستان بود و در بحبوحه انقلاب وارد ایران شده بود؛ جز تدریس در ریاضی، رییس دانشگاه گیلان، پیام نور گیلان و دانشکده امام خمینی قزوین نیز بود.
این استاد فرهیخته همانطور که اشاره شد محبوب بسیاری از فرهیختگان و دانشگاهیان بود و از طرفی مورد حسادت کسانی بود که با آگاهی، دانش و پرسشگری میانه خوبی نداشتند و به همین جهت در دفعاتی باعث رنج و آزار او شدند.
آن مرحوم که مدتی بود حال خوشی نداشت و قلب و ریهاش با مشکل مواجه بود؛ هراز گاهی از منزل به بیمارستان منتقل میشد.
اما خبرهای خوبی از برخورد برخی افراد با استاد در همان ایام بیماری به گوش نمیرسید و با زمینه چینی چند تن از به اصطلاح همکاران، پروندهای برایش تشکیل و در اوج بیماری و زمانی که هرگونه استرس برایش مضر بود؛ چند ساعتی مورد بازجویی قرار گرفت.
متاسفانه مرحوم ورسهای بیماریش همچنان ادامه یافت و در بیمارستان پارس رشت بستری شد و در روز اول مهرماه به لقاءالله پیوست.
باید بدون تعارف اذعان نمود که ما برخورد خوبی با نخبگان و فرهیختگانمان نداشته و نداریم و در طول ایام چنین برخوردهایی با بسیاری از تحصیل کردهها و نخبگان کشورمان انجام دادهایم و بعد هم از چرایی خروج نخبگان اظهار تاسف میکنیم.
اینک سئوال از مسئولان ذیربط این است که نمیشد طوری مدیریت کرد که اگر هم نیاز به سئوال و پرسش از آن مرحوم بود، این اقدام به تاخیر افتاده و در شرایط بهتری انجام می شد.
تعویق این کار چه عواقب و زیانی برای کشور داشت که حتما در این زمان باید صورت می گرفت؟
بهر حال نیاز به توضیحی نیست که فرهیختگان و نخبگان جامعه از سرمایه های معنوی و تاثیرگذار یک کشور محسوب می شوند و ارتباط و احیانا برخورد با آنان باید با ظرافت خاصی صورت پذیرد.
امیدواریم در دوره جدید شروع کار دولت پزشکیان؛ دستگاهها و سازمانهایی که وظیفه خطیر اعتمادسازی را به عهده دارند با تغییر برخی از رویهها در این جهت گام بردارند.