شنبه, 21 مهر 1403
شنبه, 21 مهر 1403

به گزارش حکایت گیلان | چندروزی است که خبری مبنی بر الحاق جنگل‌های گیلان به قزوین، نه‌تنها بین مدیران این استان بلکه بین شهروندان نیز چالش‌ساز شده است و در این میان شاهد کری خوانی‌هایی در فضای مجازی هستیم. اما ماجرای الحاق جنگل‌های گیلان به قزوین چه بود؟

به نقل از ایسنا، روز پنجشنبه پنجم مهرماه سال جاری خبری در خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران واحد قزوین، مبنی‌بر الحاق ۳۶۰۰ هکتار از اراضی جنگل‌های گیلان به قزوین به نقل‌ از یکی از مدیران منابع طبیعی استان قزوین منتشر شد که روز بعد آن یعنی جمعه ۶ مهرماه مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان با صراحت آن را تکذیب کرد و گفت: حتی یک مترمربع از اراضی ملی و جنگلی و مرتعی استان گیلان به استان‌های دیگر ملحق نشده و نخواهد شد.

اما ماجرا چیست؟

در خبری که ایرنا قزوین منتشر کرده بود، بیان‌شده که براساس مطالعات و نقشه‌برداری‌های جدید سه هزار و ۶۰۰ هکتار از جنگل شرق استان گیلان به قزوین پیوست شد. گفته می‌شود که این جنگل‌ها براساس نقشه‌برداری‌های جدید منابع طبیعی از اراضی جنگلی ارس و بنه استان گیلان جزو حدود جغرافیایی روستای لات در منطقه رودبار الموت غربی این استان بود که مورد پیوست قرار گرفت.

همچنین در این خبر آمده است که ازجمله گونه‌های جنگلی موجود در استان قزوین می‌توان به جنگل‌های ارس، پیرو، اردوچ و گونه‌های خاص و منحصربه‌فردی از خانواده درخت ژونی پروس اشاره کرد، در کل پنج گونه از خانواده درخت ژونی پروس وجود دارد که سه گونه از آن در استان قزوین یافت می‌شود و بسیاری از گونه‌های جنگلی منابع طبیعی قزوین در نقشه‌های قدیمی قید نشده و جزو سطوح جنگلی استان به شمار نمی‌رود.

تکذیب یک خبر کذب

در ادامه سید مازیار رضوی، مدیرکل منابع طبیعی گیلان دراین‌باره گفت: خبری که در خبرگزاری ایرنا منتشر شده، صحت ندارد و حتی یک مترمربع از اراضی ملی و جنگلی و مرتعی استان گیلان به استان‌های دیگر ملحق نشده و نخواهد شد. جنگل‌های استان گیلان در مناطق بالادست شهرستان‌های سیاهکل، رودبار و رودسر مشرف‌به استان قزوین است، در این مناطق توده‌های جنگلی از گونه ارس که بومی جنگل‌های ایران است وجود دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان ارس را گونه سوزنی‌برگ دانست و تصریح کرد: مناطق بالادست استان قزوین نیز دارای توده‌های ارس بوده که بسیار به توده‌های ارس گیلان شباهت دارد.

رضوی با اشاره به وجود چهار گونه سوزنی‌برگ در ایران، گونه‌های ارس، نوش، زربین و سرخدار را ویژه شمال کشور دانست و تأکید کرد: گونه ارس عمدتاً در جنگل‌های بالادست استان گیلان قرار دارد؛ استان قزوین نیز از چنین توده‌های جنگلی برخوردار است و هیچ‌گونه الحاقی از جنگل‌های گیلان به قزوین صورت نگرفته است.

وی مساحت جنگل‌های گیلان را ۵۶۴ هزار و ۷۱۲ هکتار دانست و یادآور شد: حتی یک مترمربع از جنگل‌های گیلان به استان‌های دیگر ملحق نشده است.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان برخی از اختلافات اراضی ملی بالادست با استان قزوین را مربوط به مراتع دانست که در قالب تفاهم نامه‌های مشترک در حال پیگیری است و بیان کرد: حتی یک مترمربع از اراضی ملی و جنگلی و مرتعی استان گیلان به استان‌های دیگر ملحق نشده و نخواهد شد.

جوابیه منابع طبیعی قزوین

روابط عمومی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین گفت؛ خبرنگار ایرنا این خبر را بنا به برداشت‌های شخصی خود، تفسیر به رأی کرده است و این موضوع در کمیته فنی منابع طبیعی در حال بررسی است و هنوز این الحاقیه تعیین تکلیف نشده؛ بنابراین تکذیبیه مدیرکل منابع طبیعی گیلان ارجح‌ترین خبر است.

با توجه به خبر اشتباهی که منتشر شده اداره کل منابع طبیعی قزوین با انتشار اصلاحیه‌ای اعلام کرد: نظر به مجاورت تعدادی از روستاهای ۲ استان قزوین و گیلان و شباهت گونه‌های جنگلی موجود در اراضی منابع ملی بحث الحاق مطرح نبوده و اختلافات مرزی زیر نظر استانداری‌های ۲ استان و ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری و با هماهنگی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بر اساس قوانین مربوط و اهم‌ نامه‌های موجود در حال پیگیری است.‌

همرسانی کنید:

نظرات شما:

محمد- گیلان اصلی بزرگتر از این بوده است 8 مهر 1403 ساعت 06:07

گیلان بزرگ شامل طارم ، شمال قزوین ، نمین ، طالش و آستارا در جمهوری آذربایجان و ... علاوه بر سرزمین فعلی گیلان نیز میشود.
بعلاوه قسمتهای مهمی از شرق ترکیه شامل سرچشمه رود دجله ، شهرهای دیاربکر و تونجلی ( با نام اصلی درسیم ) و غیره ، قبل از آنکه کردنشین و ترک نشین باشند محل سکونت قوم گیلانی زازا یا دیملی بوده و هست ،
دیملی ترکیزه شده نام دیلمی است. و دیلمی هم در سده های گذشته به تمام اهالی گیلان و نه فقط اهالی دیلمان در شرق گیلان اطلاق می شده است.
... بنابر برخی روایات نام رود دجله ابتدا رود دیلم بود که بعدها به دجله تغییر یافت...
(اما کردها تا قبل از دولت صفویه در آناتولی یا ترکیه فعلی حضور زیادی نداشتند و در این زمان بعلت اختلافات مذهبی با صفویه و تشابه مذهبی با عثمانی ها ، مجبور به کوچ از سکونتگاه اصلی خود یعنی کوههای زاگرس در ایران به شرق ترکیه فعلی شدند)
حداقل زمان حضور دیملی ها در شرق ترکیه احتمالا به زمان خلفای بنی امیه و بنی عباس برمیگردد ، یعنی زمانی که دیلمی ها به سردمداری آل بویه در خلافت بغداد قدرت گرفتند و به دلیل تشابه جغرافیایی سرزمین آبا و اجدادی آنها ( دیلمان و جنوب گیلان) با سرزمین های کوهستانی آناتولی وبه دلیل مهارتهای جنگی آنها ، خلفای بغداد تعداد زیادی از آنها را برای محافظت از مرزهای شمالی خلافت به آناتولی فرستادند که بعدها در همانجا ماندگار شدند .
اما فرضیه دیگر در این زمینه به ورود این قوم در زمانهایی دورتر یعنی زمان ساسانیان و حتی هخامنشیان به آناتولی برمیگردد ( بعنوان نیروی جنگی و محافظ در مرزهای آن زمان)
و فرضیه آخر این است که دیملی ها اصلا از ابتدا بومی منطقه شرق آناتولی بودند ، که در این صورت مناطق مابین آنها و سرزمین اصلی گیلان نیز احتمالا گیلانی نشین بوده است.
امروزه تعداد دیملی ها ( یا زازاها ) در ترکیه خیلی کم شده است ( به دلیل کشتار های زیاد آنها بدست عثمانی ها و ترکیه ای ها در فجایعی مانند فاجعه درسیم در دهه ها و سده های گذشته ) . و جمعیت فعلی آنها هم اکثرا با کرد ها اختلاط نژادی پیدا کرده اند و دیملی خالص کم پیدا میشود ...
... همچنین این احتمال وجود دارد که در گذشته تعدادی از دیملی ها بتدریج به سمت غرب آناتولی و سواحل دریای مدیترانه رهسپار شدند و درآن سواحل (که در ترکیه و سوریه امروزی واقع هسند ) ساکن شدند.
و بنابراین ساکنین امروزی سواحل سوریه در مدیترانه (یعنی علوی ها ) ، شاید از بازماندگان دیلمی ها باشند ( که البته با عرب های آن منطقه اختلاط نژادی پیدا کرده اند) ،
با نگاهی به چهره بشار اسد و پدر مرحومش حافظ اسد ( که از علویان سوریه هستند) از شباهت بسیار چهره آنها به گیلانی ها متعجب میشویم !!!! ...

نظر دهید - پسندیدم 0

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان