حکایت گیلان | مدیر هماهنگی و ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان گفت: طرح ارتقای سلامت محصول برنج با روش مدیریت تلفیقی ICM با همکاری موسسه تحقیقات برنج کشور، مدیریت زراعت، مدیریت حفظ نباتات و مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ اجرا می شود.
به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، حمید منشی زاده در جلسه "برنامه تولید برنج به روش تلفیقی ICM" افزود: اهمیت اساسی محصول برنج به عنوان غذای اصلی مردم ایران از یکسو و مصرف بی رویه نهاده های شیمیای از سوی دیگر نگرانی های مختلفی از قبیل افرایش هزینه تولید،از بین رفتن دشمنان طبیعی ،کاهش تنوع زیستی و خطرات زیست محیطی را در جامعه ایجاد کرده است.
وی یادآور شد: با توجه به وجود متغیر های مختلف در تولید برنج ،افزایش سطح زیرکشت در شالیزارهای شمال امکان پذیر نبوده و به همین منظور ارتقای سلامت محصول برنج به روش مدیریت تلفیقیICM فرصتی ارزشمند جهت توسعه کشاورزی پایدار در زیست بوم شالیرار است.
مدیر هماهنگی و ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان خاطرنشان کرد:طرح ICM در استانهای گیلان, مازندران و گلستان به مساحت ۵۰۰۰ هکتار اجرا خواهد شد که ۱۰۰۰ هکتار آن، در استان گیلان و در شهرستانهای رشت، فومن، شفت، صومعه سرا، خمام، انزلی و آستانه اشرفیه اجرا خواهد شد و در این راستا تاکنون ۴ جلسه هماهنگی و برنامهریزی با حضور عوامل اجرایی در ستاد و شهرستان های مجری طرح برگزار شده و موارد مختلف آموزشی، فنی و نهاده های کشاورزی و نیز جامعه هدف به تفکیک روستا، سطح زیر کشت و سایر اطلاعات لازم مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.