چهارشنبه, 03 اردیبهشت 1404
چهارشنبه, 03 اردیبهشت 1404
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی شورا خبر داد:

ترسیم چشم انداز ۲۰ ساله رشت با تلاش اساتید دانشگاه گیلان

۱۴۰۲/۱۰/۲۷ ۱۶:۰۳ چاپ

 حکایت گیلان | رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی شورا با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ قراردادی با دانشگاه گیلان جهت تهیه برنامه راهبردی عملیاتی شهر و شهرداری منعقد شده است اظهار داشت: رشت از جمله مراکز استانی است که تاکنون برنامه راهبردی نداشته است در حالی که برخی دیگر از مراکز استان ها برنامه های دوم و سوم را اجرایی کرده اند. امروز انتظار می رود این موضوع موشکافانه بررسی شود و نظرات اعضا بیان شود تا مصوبه این برنامه را در سال آینده داشته باشیم.
به نقل از روابط عمومی شورای شهر رشت رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی شورا با اشاره به ضرورت برنامه ریزی در سه سطح کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت، تصریح کرد: برنامه کوتاه مدت همان بودجه سالانه است. برنامه میان مدت برنامه ۵ ساله است و برنامه بلند مدت چشم اندازی ۲۰ ساله است که در این برنامه دیده شده است.
سید شمس شفیعی با تاکید بر اینکه از لحاظ علمی کار فاخری صورت گرفته است اعلام کرد: به درآمدهای پایدار و ناپایدار شهرداری در این برنامه توجه شده است. یک برنامه آکادمیک و عملیاتی است و قابلیت اجرا دارد و قصد داریم بر اساس آن برنامه ریزی کنیم و بودجه عملیاتی سال های آینده را بنویسیم.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی شورا در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به گام هایی که برای عدم وابستگی شهرداری به درآمد ناپایدار باید برداشته شود، گفت: درآمدهایی در حوزه حمل و نقل، تابلوهای تبلیغاتی و عوارض حرف و مشاغل در این برنامه دیده شده که در حال حاضر وضعیت مطلوبی ندارند و یا اصلا شناخته نشده اند. در بحث عوارض نوسازی قدم های خوبی برداشته شده است. نوسازی می تواند در ارتقای درآمدهای پایدار بسیار موثر باشد. عوارض صدور پروانه ها، تنها درآمد پایداری است که در حال حاضر وجود دارد. باید با تمرکز بر درآمدهای پایدار، وابستگی شهرداری به درآمدهای ناپایدار را کاهش دهیم.
سید شمس شفیعی همچنین با اشاره به رشد درآمدی شهرداری رشت در سال های اخیر خواستار در نظر گرفتن روند رو به رشد سالهای اخیر برای برنامه ریزی سال های آینده شد و گفت: این که میانگین درآمد ۵ ساله و سال های قبل از سال ۱۴۰۰ را به عنوان مبنای برنامه ریزی درآمدی شهرداری در نظر بگیریم با ظرفیتی که امروز در رشت وجود دارد سازگار نیست و نتایج متفاوتی را از لحاظ بودجه ای به دنبال خواهد داشت.
شفیعی در بخش پایانی سخنان خود ضمن قدردانی از ارائه این برنامه، به برخی موارد جهت ارائه یک طرح جامع و فاخر اشاره داشت و عنوان کرد: از نگاه من نوآوری و خلاقیت در برنامه پنج ساله ضعیف است. کشورهای برتر دنیا، درآمدی قابل توجه از گردشگری دارند. رشت ظرفیت بی نظیری در زمینه گردشگری دارد و گردشگری یک صنعت و درآمد پایدار است و باید به طور ویژه تری دیده شود. ضمن آن که ما به دنبال مدیریت یکپارچه هستیم تا ادارات زیر نظر شهرداری باشند. این مشکل ساختاری است و باید در برنامه دیده شود. انتظار تمرکز بیشتر بر درآمدهای پایدار و خلاقیت و نوآوری داریم تا کار فاخری ارائه شود. زحمات بسیاری کشیده شده است و از این زحمات تشکر می کنم.


همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان