پنجشنبه, 22 آذر 1403
پنجشنبه, 22 آذر 1403

یک گفت‌وگوی ملی و عمومی با مشارکت مردم لازم است تا ببینیم در چارچوب منافع ملی دوست و دشمن ما کیست و چه رفتاری باید با آن داشته باشیم.» او که معتقد است: «دیپلماسی با منافع ملی بهتر حفظ می‌شود تا با روش‌های تبلیغاتی» گفته است: «گاهی ایجاب می‌کند شما منافع ملی را در قالب سیاست‌های تهاجمی پیش ببرید،

به گزارش حکایت گیلان | «هدف کلان و درازمدت انقلاب اسلامی، تقویت زندگی و زیست مومنانه یا به تعبیر درست‌تر اداره جامعه مبتنی بر تعالیم اسلام است.»، «آزادی یعنی برخورداری از حق انتخاب در همه عرصه‌ها»، «جامعه‌ای که آزادی و استقلال نداشته باشد دچار دو بلای بزرگ می‌شود؛ یکی استبداد و دیگری فساد»، «از استقلال باید به گونه‌ای بهره ببریم که مبتنی بر عقلانیت باشد تا منجر به انزوا و حصر خود خواسته ما در جهان نشود.» و... اینها بخشی از اظهارات حجت‌الاسلام سیدهادی خامنه‌ای، دبیرکل مجمع نیروهای خط امام است که در آستانه چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب در گفت‌وگو با خبرآنلاین مطرح می‌کند. او که تاکید دارد باید منافع ملی اساس دوستی و دشمنی با دیگر کشورها باشد، معتقد است: «دشمنی امریکا با ما تمام نشده حتی کاهش هم نیافته؛ اما وضعیت ما فرق کرده است. ما اکنون آن‌قدر توان و قدرت داریم که بتوانیم در برابر امریکا مقاومت کنیم و سیاست‌های خود را پیش ببریم.»

سیدهادی خامنه‌ای اما گریزی به انتخابات ۱۴۰۰ هم می‌زند و با تاکید بر اینکه باید فضا برای مشارکت مردم و انتخاب آزاد آنها فراهم شود می‌گوید: «شاید الان وقت آن باشد که مدافعان نظارت استصوابی بدون نگاه‌های جناحی و سلیقه‌ای بررسی کنند این نوع نظارت که در زمان امام جاری نبود، تا چه اندازه در بهبود روند انتخابات و مشارکت مردم تاثیر داشته است؟» او هشدار می‌دهد: «وقتی جمهوریت نظام کم‌رمق می‌شود طبیعی است که آزادی‌ها هم محدود می‌شود.»

کاندیدای نظامی از دیگر محورهای گفت‌وگو با دبیرکل مجمع نیروهای خط امام است. او تاکید دارد: «تاریخ ثابت کرده که دولت نظامی، تجربه موفقی در هیچ کجای دنیا نبوده است.» سیدهادی خامنه‌ای با تاکید بر لزوم مشخص کردن اهداف اصلی انقلاب اسلامی، می‌گوید: «به نظر من اهداف انقلاب در هر دو جنبه کوتاه‌مدت و درازمدت، ذیل یک شعار راهبردی خلاصه می‌شد که همان شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی بود.

شاید نسل‌های بعد از انقلاب اطلاع چندانی از وضع جامعه در رژیم شاه نداشته باشند. واقعیت این است که خفقان سیاسی، تبعیض، بی‌عدالتی و فقدان نقش مردم در اداره جامعه از علل روی‌گردانی مردم از رژیم پهلوی بود که تحقق همه این آمال در مفهوم آزادی امکان‌پذیر است.» او که معتقد است: «جامعه‌ای که استقلال و آزادی نداشته باشد، دچار دو بلای بزرگ یعنی استبداد و فساد می‌شود»، توضیح داده است: «آزادی یعنی برخورداری از حق انتخاب در همه عرصه‌های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، دینی و سلوک و رفتار فردی و عمومی. استقلال هم پیوند عمیقی با همین مفهوم دارد؛ این دو مکمل و مرتبط با هم هستند. استقلال هم به معنای داشتن حق زندگی بدون مداخله بیگانگان است. چیزی که در رژیم گذشته و زمان پهلوی نبود و موجب شده بود مردم احساس حقارت کنند. این وضعیت از زمان اشغال ایران در سال ۱۳۲۰ و پس از آن، شکست نهضت ملی به بعد، روز به روز در جامعه بیشتر شد.»

این چهره سیاسی اصلاح‌طلب همچنین به موضوع «گفت‌وگوی ملی» نیز اشاره کرده و گفته است: «امروز نزاع بر‌مبنای منافع است، این منافع ملی کشورهاست که اساس دوستی یا دشمنی است. استقلال در این چارچوب معنا می‌یابد. به نظر می‌رسد ما باید درباره این موضوع بیشتر صحبت کنیم.
یک گفت‌وگوی ملی و عمومی با مشارکت مردم لازم است تا ببینیم در چارچوب منافع ملی دوست و دشمن ما کیست و چه رفتاری باید با آن داشته باشیم.»

او که معتقد است: «دیپلماسی با منافع ملی بهتر حفظ می‌شود تا با روش‌های تبلیغاتی» گفته است: «گاهی ایجاب می‌کند شما منافع ملی را در قالب سیاست‌های تهاجمی پیش ببرید، گاهی هم پیشبرد منافع با هوشیاری و برنامه‌ریزی درازمدت ممکن است. ما در حال حاضر نیاز به اصلاح بعضی روش‌ها داریم.

توانایی ما به حدی رسیده است که خود را محدود به روش‌های شعاری و تبلیغاتی صرف نکنیم. باید با متانت و برنامه‌ریزی و هوشمندی بیشتر پیش برویم، اکنون جهان در وضعیتی است که این نوع سیاست‌ها بهتر نتیجه می‌دهد.» هادی خامنه‌ای در ادامه این گفت‌وگو به مسائلی دیگر نیز پرداخته و با بیان اینکه «هر اقدامی که در مسیر تضعیف جمهوریت و تکثرگرایی قرار گیرد، با اهداف انقلاب و مشارکت مردم همخوانی نخواهد داشت»، تاکید کرده که «اعتراض و حر‌ف‌های متفاوت، ابزار پیشرفت نظام است» و گفته است: «وقتی جمهوریت نظام کم‌رمق می‌شود، طبیعی است که آزادی‌ها هم محدود می‌شود.» او معتقد است: «باید شرایط حضور همه سلیقه‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری فراهم شود.»

هادی خامنه‌ای به بحث سیاست خارجی و برجام به عنوان «تصمیم عاقلانه و هوشمندانه نظام» نیز پرداخته و گفته است: «متاسفانه دست‌هایی در کار است که نمی‌خواهند این خوش‌بینی منطقی جلوه کند، هم در امریکا و بعضی کشورهای منطقه و هم در ایران گروهی اساس کارشان جلوگیری از تحقق برجام است.» او معتقد است: «تاکنون رهبری در چارچوب منافع ملی پیشبرد برجام را مدیریت کرده‌اند و من خوش‌بین هستم این مدیریت هوشیارانه استمرار خواهد یافت؛ شاید رهبری باتوجه به تجربیات قبلی به‌ دنبال شرایطی هستند که طرف مقابل را با اراده قوی‌تر و مصمم‌تر در این عرصه ببینند که البته سیاست درستی است؛ لذا پیش‌بینی من این است که احیای برجام امکان‌پذیر است؛ اما نه به سرعتی که عده‌ای تصور می‌کنند.»

منبع:خبرانلاین

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان