حکایت گیلان |طاها عبدالهی: مجموعه شهید زمانیان تالش 23 هزار متر مربع وسعت و صد البته شاکی خصوصی دارد. سال گذشته و 25 اسفند 1401 بود که دادگستری تالش اجرای حکم قلع و قمع 10 هزار مترمربع از مجموعه ورزشی شهید زمانیان تالش را به دلیل شکایت مالکین خصوصی مبنی بر تصرف غیرقانونی و عدوانی زمین اجدادی را اجرا کرد تا حکم به دلیل مرور زمان 10 ساله لغو نشود. این در حالی بود که اداره کل ورزش و جوانان فرصت سوزی بزرگی کرده بود.
حجت الاسلام والمسلمین حمزه خلیلی ریاست کل دادگستری وقت گیلان هم 21 اردیبهشت 1402 طی همایش نقش رسانه در جهاد تبیین به میزبانی تالش گفت: سالنهای این مجموعه ورزشی تخریب نمیشوند. جهانبخش آرمان مدیرکل ورزش و جوانان گیلان از مهلت سه ماهه برای صلح با شاکیان خبر داد و مقرر شد تا آنها بجای قلع و قمع سالنها، تاسیسات ورزشی و آزادسازی ملک مورد ادعا در جای دیگری زمین دریافت کنند.
حسن محمدیاری نماینده مردم تالش در مجلس نیز در همین همایش از پیگیری ماجرا سخن گفت. سرانجام 26 اردیبهشت با حضور جهانبخش آرمان سالنها بازگشایی شدند. همه این موفقیت هم به پای عدلیه، نماینده تالش و مدیرکل ورزش و جوانان نوشته شد. مهلتی سه ماهه که آغاز آن از 20 اردیبهشت امسال بوده و اکنون که در اواسط پاییز هستیم موعدش به سرآمده است.
ماجرا آنگونه که شاکیان میخواستند پیش نرفته و حالا قصه تخریب مجموعه ورزشی شهید زمانیان تالش وارد فاز جدیدی شده است. مسیر پرونده در دادگستری تغییر کرده و با ظهور مدعیان جدید برای زمین ابعادی از این قضیه آشکار میشود که در نوع خود جالب توجه است.
معاوضه زمین اداره ورزش با شاکیان
رئیس اداره ورزش و جوانان تالش در پاسخ به حکایت گیلان درباره آخرین وضعیت این ماجرا گفته است:مجموعه ورزشی شهید زمانیان یکی از دغدغه های خاص اداره کل ورزش و جوانان است. مدیرکل دادگستری هم این ماجرا را یپیگری میکند. طبق نشست با شاکیان مقرر شده تا زمینهایی را برای معاوضه معرفی کنیم. تاکنون 12 مورد از زمینهای اداره ورزش را به اداره منابع طبیعی و آبخیزداری معرفی کردهایم که سه قطعه مشکل نقل و انتقال ندارد و سند آن بنام اداره ورزش صادر میشود.
محمدتقی نظیری درباره زمینهای مورد تهاتر میافزاید: هنوز مقدار تهاتر مشخص نیست و موضوع تفاوت قیمت میان مجموعه ورزشی با قطعات مطرح است که کارشناس رسمی دادگستری کار قیمت گذاری را انجام میدهد.
وی درباره همکاری رضایتبخش اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیز میگوید: زمین مورد اختلاف 40 سال پیش از سوی همین اداره به اداره تربیت بدنی وقت واگذار شده و آنها بابت همین موضوع احساس مسوولیت میکنند تا زمین دیگری را به اداره ورزش واگذار کنند تا معاوضه (تهاتر) انجام شود.
نظیری همچنین درباره پایان مهلت و دلیل مدارای شاکیان با اداره ورزش ادامه میدهد که مهلت سه ماهه پایان یافته و آنها چون بومی منطقه هستند با ما مدارا میکنند تا سالنها تخریب نشود و تهاتر کنیم. اجرت المثل استفاده از این زمینها هم تاکنون محاسبه نشده و آنها نمیخواهند این مبلغ را مطالبه کنند.
رئیس اداره ورزش درباره آخرین وضعیت پرونده از صدور رای توقف موقت اجرای حکم شاکیان اظهار بی اطلاعی کرده و میگوید: چنین رایی به اداره ورزش ابلاغ نشده است و ما در حال طی مراحل صدور اسناد زمینها توسط اداره منابع طبیعی برای تهاتر هستیم.
وارث تازه در نقش منجی مجموعه ورزشی
ورود شخص ثالث به پرونده های وراثتی یکی از گزینه های توقف اجرای حکم دادگستری است. شعبه دوم حقوقی دادگستری تالش با شکایت رامین ولی زاده به عنوان وارث و شخص ثالث رای توقف موقت اجرای حکم خلع ید و قلع و قمع را صادر کرده است. همان چیزی که تاکنون مسوولان دولتی از آن سخنی نگفته اند. جای قهرمان ماجرا خیلی زود عوض میشود و این بار یک وارث زمین برای سالنهای ورزشی و ورزشکاران دلسوزی میکند.
رامین ولی زاده در گفتگو با حکایت گیلان درباره جزئیات این پرونده پیچیده میگوید: اعضای شش خانواده تاکنون مدعی این پلاک ثبتی شدهاند و رای خلع ید اداره ورزش و جوانان با شکایت سه خانواده صادر شده است.
وی درباره وضعیت این پلاک ثبتی در شمال رودخانه کرگانرود تصریح میکند: مکان مجموعه ورزشی شهید زمانیان با 23 هزار وسعت به گونه ای است که اداره منابع طبیعی و آبخیزداری هنگام واگذاری به سازمان تربیت بدنی آن را زمین ملی اعلام کرده بود. اکنون دو پلاک ثبتی مدعی این زمین هستند که مختصات دقیق و مساحت این پلاکها نیز مشخص نیست. پلاک ثبتی متعلق به خانواده «م..... پور» یک بار از سوی کارشناسان شعبه یکم دادگاه تجدید نظر استان گیلان (زیر نظر مدیرکل دادگستری) رد شده است. اکنون آنها خواهان رسیدگی هیئت کارشناسی پنج نفری به ادعای اثبات مالکیت خود هستند.
ولی زاده با بیان رسیدگی به شکایت مدعیان یک پلاک پستی دیگر اظهار میکند: حدود 50 نفر مدعی پلاک ثبتی متعلق به شخصی به نام سعادتقلی خادمی هستند که در سال 1310 فوت کرده و خود را وارث او معرفی میکنند. پس از مرگ وی پنج وارث شامل همسر، دو دختر و دو پسر به جا میمانند. وارثین دو پسر سعادتقلی خادمی بابت تصرف زمین از اداره ورزش و جوانان شاکی هستند. آنها با فردی به نام «الف.ق» قراردادی امضا کردهاند تا به صورت وکالتی زمین ها را بازپس بگیرد و نیمی از زمین را بعنوان دستمزد به او واگذار کنند. این فرد که وکالت دارد حدود 30 نفر دیگر را با استشهاد محلی به عنوان وارث به پرونده وارد میکند در حالیکه آنها طبق انحصار وراثت از اداره ثبت اسناد و املاک وارث محسوب نمیشوند. البته وارثین دختری خانواده خادمی نیز در شکایت نقشی نداشتند و وکالت «الف.ق» را نپذیرفتهاند.
وی همچنین درباره نتایج رسیدگی میافزاید: این شکایت ابتدا در شعبه دوم حقوقی تالش رسیدگی شده و این شعبه ادعای شاکیان را قبول کرده بود و رای به قلع و قمع میدهد. شعبه 12 دادگاه های تجدید نظر استان گیلان به نفع اداره ورزش و جوانان رای صادر میکند و درخواست شاکیان را رد میکند. دیوان عالی کشور رای دادگاه تجدیدنظر را رد کرده و رای شعبه دوم حقوقی تالش را درست میداند.
رامین ولی زاده با ارائه رای و مدارک خود درباره علت تاخیر در اجرای حکم پس از پایان مهلت سه ماهه اداره ورزش میافزاید: رای قلع و قمع صادر شده بود و سالنهای ورزشی و استخر شنای مجموعه ورزشی شهید زمانیان تالش در حال تخریب بود و زیرساخت ورزشی شهرستان از دسترس مردم خارج میشد. بخاطر همین به عنوان وارث یکی از دو دختر شادروان سعادتقلی خادمی وارد ماجرا شدم و از اقوام دیگر که وارث دختری محسوب میشوند نیز خواستم تا آنها هم درخواست بدهند. شکایت من به عنوان اولین شخص ثالث منجر به صدور رای توقف موقت اجرای حکم قلع و قمع شده است و برای این تاخیر مبلغ دو میلیارد تومان وثیقه معرفی کردهام.
وی همچنین با بیان ابلاغ این حکم به اداره ورزش وجوانان و 50 مدعی این پرونده تاکید میکند: رای توقف اجرای حکم به هر دو طرف از جمله اداره ورزش و جوانان ابلاغ شده است و اکنون این پرونده در همان شعبه دوم حقوقی دادگستری تالش رسیدگی میشود. موضوع تهاتر زمینها از سوی اداره ورزش با شاکیان قبلی تا زمان تعیین تکلیف انحصار وراثت مدعیان قبلی و جدید ممکن نیست. هرگونه معاوضه زمین باید با رای قاضی پرونده و تایید آن توسط دادگستری استان گیلان انجام شود.