حکایت گیلان | مدیرکل امور اقتصاد و دارایی گیلان از شناسایی ۹۷ ملک جدید از طریق اعلام و معرفی دستگاهها و نیز طی بازرسی های میدانی در استان خبر داد و گفت: با آشکار شدن مستندات، این املاک سال آینده در طرح مولدسازی قرار میگیرد.
به نقل از ایرنا، علیرضا نوروزی بهمبری در جلسه شورای هماهنگی مدیران دستگاههای تابعه وزارت امور اقتصاد و دارایی استان در گیلان اظهار کرد: ۱۰ ملک دیگر نیز به ارزش ۸۰۰ میلیارد ریال شناسایی و در کارگروه استانی مطرح شده اند، ۲۶ ملک فروش نرفته طرح مولدسازی باقیمانده از سنوات قبل نیز طبق قانون بودجه به سال جاری تنفیذ شد.
وی، ارزش تقریبی این ۲۶ ملک را سه هزار میلیارد ریال اعلام و عنوان کرد: با توجه به شرایط اقتصادی کشور و تلاش دستگاههای اجرایی ظرف سه ماه آینده باید فرآیند فروش این املاک تکمیل و به مزایده گذاشته شوند تا درآمد حاصل از فروش آن عاید استان شود.
وی اضافه کرد: تمامی این منابع صرف اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای می شود لذا امید است که عایدی آن به طور مستقیم صرف پروژه های استانی و تکمیل آنها شود.
نوروزی در این رابطه توضیح داد: ۲ پروژه دانشگاه علوم پزشکی نیز از سایر روشهای طرح مولدسازی مانند تهاتر، اجاره، معاوضه و مشارکت عمومی و خصوصی انجام خواهد شد؛ همچنین برای اختصاص فضای اداری اداره بهزیستی شهرستان املش نیز بخش خصوصی یکی از املاک خود را در معاوضه با سه ملک دیگر در شهرستانهای مختلف در اختیار این دستگاه قرار می دهد.
وی همچنین با اشاره به حمایت از بنگاههای اقتصادی با پرداخت تسهیلات یارانهدار کمبهره افزود: یکی از افتخارات سال ۱۴۰۰ پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ است که برای ۶۴۵ طرح ۱۱ هزار و ۶۸۰ میلیارد ریال پرداخت شد که ۸۵ درصد آن در سه بخش کشاورزی، صنعت و معدن و تجارت و راه و شهرسازی بود.
وی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۱ نحوه اجرای این طرح ها مورد نظارت قرار گرفت و تاکنون ۶۱ مورد از آنها بررسی شده است طرحهایی که توانستند ۷۵ درصد تعهدات اشتغالزایی استان را محقق کنند.
مدیرکل امور اقتصاد و دارایی گیلان، روند تخصیص اعتبارات سال ۱۴۰۱ را که به تازگی ابلاغ شده بسیار کند خواند و ادامه داد: دولت منابعی که از بودجه ۱۴۰۱ تخصیص داده توسط بانک مرکزی و سایر بانکها در حال پرداخت است و تا پایان سال برای ابلاغ منابع فرصت است.
وی با بیان اینکه یک سوم این منابع به صورت نقدی و دو سوم آن به صورت اسناد خزانه ای است ، افزود: تاکنون هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال بصورت نقدی و ۲ هزار و ۱۰ میلیارد ریال بصورت اسناد خزانهای پرداخت شده است.
وی اظهار کرد: به ۱۶ طرح نیز به ارزش تقریبی ۴۰۰ میلیارد ریال این تسهیلات پرداخت شده اما استان با عدم چابکی در این بخش مواجه است؛ دستگاهها باید صاحبان حرفهها و فعالان اقتصادی را شناسایی و برای دریافت تسهیلات معرفی کنند.
نوروزی اضافه کرد: امسال در درگاه ملی ثبت مجوزها ۵۲ هزار و ۲۲۴ درخواست به صورت الکترونیکی ثبت شده که ۴۹ درصد از این درخواست ها صادر و ۱۷ هزار و ۵۰۰ مجوز به دلایل مختلف رد شده است.
وی تصریح کرد: در هشت ماه گذشته سال ۱۴۰۲ درآمدهای استانی ۵۵ هزار ۵۹۰ میلیارد ریال بوده که عملکرد ۱۰ درصد بر میزان مصوب مازاد بوده است از محل سایر منابع نیز ۲۴ دستگاه اجرایی استان با کسری منابع مواجه هستند.