به گزارش حکایت گیلان | طاها عبدالهی: ورود گونه های مهاجم به محیط زیست یک منطقه آسیبهای فراوانی را به محیط زیست و در نهایت جوامع انسانی وارد میکند. این گونه ها در شمال کشور به سرعت تکثیر میشوند و اکنون مقابله با پالونیا و سنبل آبی به شهرستان بندر آستارا نیز رسیده است.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان آستارا از آغاز ریشه کنی گونههای مهاجم سنبل آبی و درخت پالونیا خبر داده است.
محمد رضا سلامی ریک در گفتگو با حکایت گیلان ضمن بیان مقابله با گونههای مهاجم گیاهی در شهرستان بندر آستارا میگوید: کاشت و تکثیر درخت پهن برگ پالونیا در شمال کشور ممنوع شده است. این گونه درختی که برای تولید چوب وارد ایران شده به دلیل اینکه بر درختان بومی غالب میشود برای محیط زیست بومی یک تهدید شناخته شده است و اداره حفاظت محیط زیست آستارا مراکز کاشت و تکثیر آن را شناسایی میکند تا ریشه کن شود.
این مقام دولتی از شناسایی سه نقطه کاشت مصنوعی پالونیا در این شهرستان خبر داده و افزوده است: حدود ۱۰ سال پیش شهرداری آستارا در بلوار سفیر امید و مسیر بازارچه ساحلی برای زیباسازی معابر این درختان را کاشته است که با این سازمان غیردولتی برای ریشه کنی آن توافق شده است.
همچنین دو نقطه دیگر کاشت پالونیا در جنوب شهر آستارا محدوده پلیس راه و یک زمین شخصی نیز شناسایی کردهایم و با همکاری فرمانداری و اداره منابع طبیعی و آبخیزداری یکی از نقاط نیز پاکسازی شده است. تنها نقطه باقیمانده نیز در روزهای آینده پاکسازی میشود.
سلامی با اشاره به شناسایی گونه گیاهی سنبل آبی در تالاب شیلات و محدوده شهر آستارا بیان میکند: تالاب شیلات در کنار بلوار سفیر امید هم اکنون به شکل فزایندهای محل تکثیر سنبل آبی است و این خطر وجود دارد که به سایر عرصه های آبی نیز سرایت کند. این برکه که در گذشته محل پرورش ماهی یوده اکنون به اشخاص حقیقی واگذار شده است. مالکین و شهرداری آستارا برای جمع آوری سنبل آبی به خوبی همکاری کردهاند و تاکنون ۱۰ تن از این گیاه جمع آوری شده است تا از بروز خسارت به محیط زیست و مرگ آبزیان تالابها جلوگیری شود.
مسئولان موظف به خدمت صادقانه به مردم هستند