به گزارش حکایت گیلان | مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان، با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۹۱ درصدی کتابخانه مرکزی رشت، گفت: مهمترین چالش ما برای تکمیل پروژه اعتبار است و مادامی که اعتبار نباشد، کاری از پیش نمی رود.
یاسر تقوی سرانه مطالعه را قابل اندازه گیری ندانست و اظهار کرد: اساسا وضعیت کتابخوانی و سرانه مطالعه در جامعه ما خیلی خوب نیست و بارها مورد تاکید رهبر انقلاب قرار گرفته است.
وی وضعیت کتابخوانی را ناظر به آمارهای کتابخانه ای و کتاب فروشی ها و روند خرید کتاب دانست و افزود: گیلان به واسطه آن قدمت و پیشینه فاخر فرهنگی، جزو استان های برتر در امر خرید کتاب است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان سرانه فضای کتابخانه ای را یکی از مهمترین شاخصه ها نهاد کتابخانه های عمومی دانست و تصریح کرد: اگر سرانه فضای کتابخانه رشد کند، سایر شاخصه ها نیز از جمله عضویت و امانت نیز رشد پیدا می کند.
تقوی با بیان اینکه در استان گیلان ۲۸ هزار مترمربع فضای کتابخانه ای داریم، خاطرنشان کرد: اگرچه از نظر فضای کتابخانه ای جزو استان های متوسط رو به بالا هستیم، اما با توجه به نسبت جمعیتی استان و پیشینه غنی فرهنگی، این سرانه قابل دفاع نیست.
وی رویکرد اداره کل کتابخانه های عمومی استان طی سال های گذشته را استانداردسازی سرانه فضای کتابخانه ای دانست و یادآور شد: ۸۵ باب کتابخانه عمومی در استان فعال بوده و در حال حاضر ۱۲ کتابخانه در دست احداث داریم و تا پایان سال پنج کتابخانه را به بهره برداری خواهیم رساند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان کتابخانه مرکزی رشت را شاخص هویتی استان دانست و تاکید کرد: با افتتاح کامل این کتابخانه، همه شاخص های کتابخوانی در استان ۳۰ درصد رشد می کند.
وی مهمترین اقدام اداره کل کتابخانه های عمومی استان را بهره برداری از کتابخانه مرکزی رشت پس از ۲۳ سال دانست و بیان کرد: این پروژه در دولت گذشته با پیشرفت ۹۰ درصدی افتتاح شده و اکنون ۹۱ درصد پیشرفت فیزیکی دارد؛ در واقع مهمترین چالش ما برای تکمیل پروژه اعتبار است و مادامی که اعتبار نباشد، کاری از پیش نمی رود.
تقوی، همچنین به برخی مشکلات در حوزه انشعابات آب و برق اشاره کرد و گفت: کتابخانه مرکزی رشت برند فرهنگی شهر است و افتتاح آن می تواند مشکلات فرهنگی ما را حل کند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان در ادامه به لزوم احداث کتابخانه در روستاهای بالای ۲۰۰۰ نفر جمعیت اشاره و خاطرنشان کرد: از نظر اعتباری امکان احداث کتابخانه در همه روستاها را نداریم و لذا دستگاه ها مکلف هستند که مکان های مناسبی را در اختیار کتابخانه روستایی قرار دهند؛ همچنین کتابخانه سیار و کوله کتاب را در روستاها دنبال می کنیم تا خلاء فضای کتابخانه پر شود.
وی با تاکید بر ظرفیت های قانونی بخش مالیاتی جهت توسعه کتابخانه ها، تصریح کرد: استفاده از ظرفیت خیرین نیز در بخش احداث کتابخانه و خرید کتاب در دستور کار است و امسال یک و نیم میلیارد تومان اعتبار برای ساخت کتابخانه ها دریافت کردیم. همچنین آماده تامین ۵۰ میلیارد تومانی کتاب توسط خیرین هستیم.
تقوی از مردم خواست از کتاب های خوانده شده و بلا استفاده خود در طرح اهدای کتاب استفاده کنند و گفت: در کتابخانه مرکزی رشت برای مخاطبان خاص همچون نابینایان و ناشنوایان و سالمندان و مادران و... نیز بخش های ویژه را پیش بینی کردیم.
ورود طلبه های جدید در حوزه ها ۵۰ درصد کاهش یافته | طلبه ای که کار کند، به درسش نمی رسد