شنبه, 11 آذر 1402
شنبه, 11 آذر 1402

به گزارش حکایت گیلان |  بهنام ربیع زاده روزنامه‌نگار گیلانی طی نامه ای به استاندار گیلان از قطعی مداوم آب محله دارسازی انتقاد کرده است.

 در این نامه آمده است: 

پرسشی از استاندار

اگر آبِ منزل، کوچه و محله ی شما از ۲۵ روز پیش تا اطلاع ثانوی قطع باشد و هرروز وعده بشنوید، چه می کنید؟

آقای عباسی!
حدود چهار سال است آب مصرفی ( استحمام و شستشو ) در محله دارسازی با فاصله ۵ کیلومتر از پل جانبازان و در بلوار امام رضا مشکلات عدیده دارد و بطور میانگین سالی ۷ - ۸ مرتبه از ۳ روز، یک هفته و تا ۱۰ روز قطع می شود و حالا ۲۵ روز است قطع است!
ما به خاطر برای هربار قطع شدن ناگزیریم به دهیاری و شورای محل مراجعه کنیم و عجیب آنکه چنین پاسخ هایی می شنویم: " ما در جریان قطع آب نیستیم"! ، یا " همه ی محل اینطور است " و اینکه " شما به جای مراجعه به ما باید به اداره آب یا بخشداری مراجعه کنید" !

خب! دهیاری و شورای محل هم کاری از دست شان برنمی آید. آنها حتی بدون اجازه ی شما نمی توانند زباله ها را جمع آوری و حمل کنند و این حجم زباله درچند نقطه جمع آوری شده و سوزانده می شوند! البته ما دراین زمینه از سراوان جلوتریم زیرا سیستم " زباله سوز" با کمترین هزینه همینجا انجام می شود! چند لیتر گازوئیل و یک شعله فندک! چندبار هم مشاهده شد که زباله در وسط بلوار رها شده بود. تصاویر همه شان هم موجود است.

اما آب که قطع می شود‌، اگر بتوانیم مسئولین مربوطه آب محل را پیدا کنیم و دلیل را بیابیم، پاسخهایی همچون" پمپ سوخته است"، " کابلهای برق را دزدیده اند"، " تابلو برق آتش گرفته" ، " لوله ها گرفتگی دارد" و غیره را می شنویم!
حال بماند که این آب ابدا قابل آشامیدن نیست و تنها برای شستشو استفاده اش می کنیم!

آقای عباسی!
زنان ما به مراتبی از اقتصاد مقاومتی رسیده اند که بد نیست به اطلاع شما برسانم. اینها آبی که بوسیله بشکه ها به منزل می بریم را در کلمن های کوچک ریخته و از آبچکان روی سینک های ظرفشویی آویزان می کنند و سپس با باز کردن شیر کلمن، ظرف های شان را می شویند. البته اخیرا " آفتابه" هم برای سرویس بهداشتی خریده اند! زنان ما خیلی خوب اند اما خدانکند که یک روز بشکه های آب به منزل نرسد که آنوقت به " دیوانه تاس" آب می ریزند!! میدانم که شرق گیلانی هستید و با این اصطلاح آشنایی دارید!

ما ۲۰ روز است که تنها چند بار توانسته ایم در خانه اقوام حمام کنیم آنهم عصر جمعه. تا بوی گند عرق بچه ها مان، کمتر همکلاسی های شان را برنجانند! آقا! تاکنون شده است که شما یا همسر یا فرزندانتان هفته ای یک بار به حمام بروید؟!

حتما و مثل سایر مسئولین مرتبط می گویید که ابدا مطلع نبوده اید! حق دارید ندانید چراکه زیرمجموعه ی کاربلدتان وقتی تریبون پیدا می کنند چیزهایی می گویند که واقعیات و مشکلات به پستو می رود. نمونه اش رئیس اداره ورزش شفت که گفت" شفت ۵۸ هزار تن جمعیت دارد و یک میلیون و صد هزار ورزشکار"! یا مدیر آب و فاضلاب، آب تصفیه شده در گیلان را مطابق با استانداردهای جهانی عنوان کرد! اگر اجازه بدهید یک بطری از آبی که به ما رسانده می شود را بیاورم تا جلوی تان بنوشد!

در زمینه قطعی آب منطقه ما نیز مسئولان زیر مجموعه تان مدتهاست که می دانند و طفلکی ها همچنان درحال نامه نگاری اند! تقریبا از همان روزهای اول به دهیاری مراجعه کردیم. پاسخ ناتوانی دهیار سبب درگیری فیزیکی یکی از اهل کوچه و با او شد. موضوع به بخشداری و فرمانداری رشت کشیده شد و در نهم آبان ( ۱۳ روز پیش) درخواستی با شماره ۸۲۷۳ - ۴۰۲/۸/۹ در فرمانداری ثبت و قرار شد در طول ۱۰ روز مشکل برطرف شود. از روز بعد، تقریبا یک هفته بطور انفرادی پیگیری کردیم و خبری نشد بنابراین چند خانواده مجبور شدیم به فرمانداری مراجعه کنیم. اتفاقا سه شنبه بود و همه مسئولان آنجا بودند. مدیر آبفای رشت تازه همان روز مطلع شده بود!
تماسها و رفت و برگشت به بخشداری و دهیاری و ... شروع شد. اگرچه محمود امیری و بخشدار و دهیار تلاشهایی را برای حل مشکل شروع کردند، اما تقریبا کسی مسئولیت را به گردن نمی گرفت!
اطاله ندهم و تنها به این اکتفا کنم که معاونت عمرانی در پاسخ به همکاری و کمک در این زمینه در تماس تلفنی ای که در حضور ما انجام شد به بخشدار گفت: " ماشین آلات ما را نمی توانیم برای اینکارها بفرستیم! آنها فقط برای موارد بحرانی ست! "
قطع بودن آب یک کوچه و محله ( نه حتی یک خانه) اگر بحران نیست، اسمش را چه می گذارید؟! یعنی تمام خانواده های کوچه حتما باید جلوی استانداری چادر برپا کنند و شعار بدهند و تصاویر و فیلم هایش به جهان مخابره شود و پلیس و سایر نیروهای نظامی و امنیتی درگیر این مسئله شوند تا موضوع مفهوم بحران به خود بگیرد؟!

آقای استاندار!
مگر طبق اصل ۴۳ قانون اساسی، " تامین نیازهای اساسی" وظیفه دولت نیست؟ مطمئنا شما به قانون اساسی پایبندید چراکه رئیس جمهور در مراسم تحلیف به آن سوگند می خورد بنابراین تامین آب از حقوق اولیه ماست اما اگر شما " تامین آب" را جزء وظایف خود نمی دانید، ما با مقامات بالاتر مکاتبه کنیم.

با احترام - شهروند سابقا روزنامه نگار - بهنام ربیع زاده

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان