جمعه, 17 آذر 1402
جمعه, 17 آذر 1402

به گزارش حکایت گیلان |تاکنون ۴ مکان به عنوان محل دفن پهلوان و شاعر قرن هفتم مطرح شده است. خیوه در ازبکستان، شهر خوی در استان آذربایجان غربی، روستای کمامردخ در حوالی شهر فومن در استان گیلان و روستای کردآباد از توابع شهر کبودرآهنگ استان همدان. نیم قرن پیش بحث محل دفن این چهره مشهور باعث دعوای حقوقی بین دو کشور ایران و اتحاد جماهیر شوروی سابق شد.

در ایران آرامگاهی بزرگ در شهر خوی آذربایجان غربی برای پوریای ولی قرار دارد که معروفتر از بقیه است.

گزارش روزنامه اطلاعات از این موضوع را که ۲۱ آبان ۱۳۵۲ منتشر شده بخوانید.

پهلوان پوریای ولی در دوران جوانی کشتی می‌گرفت و از دلایل اصلی شهرت جهانی او سفرهایش به کشورهای مختلف از جمله آسیای میانه و هندوستان و شهرهای ایران بود. او در شهرهای مختلف کشتی می‌گرفت و به‌دلیل قدرت بالای بدنی و تبحر در کشتی، به‌سرعت سر زبان‌ها افتاد.

داستان معروفی از پوریای ولی در بین مردم خوی سینه‌به‌سینه نقل شده است که علت اسطوره‌شدن او را نشان می‌دهد. طبق این داستان، جوانی فقیر، عاشق دختر حاکم می‌شود. از آنجا که او از طبقه پایین جامعه بود، نمی‌توانست عشقش را به دختر حاکم ابراز کند. به همین دلیل بر بستر بیماری می‌افتد. مادر جوان یتیم، به‌دنبال درمان پسر متوجه عشق او به دختر حاکم می‌شود و به‌دلیل تداوم بیماری پسر، عشق او را با حاکم در میان می‌گذارد. حاکم برای پسر شرطی قرار می‌دهد و آن شرط هم بردن کشتی از پوریای ولی است. به این ترتیب، مادر جوان نذری در مسجد خوی می‌کند و از قضا پوریای ولی نیز در همان روز در مسجد حضور پیدا می‌کند و از مادر علت نذر را می‌پرسد. پوریای ولی بر سر دوراهی شهرت و جوانمردی، جوانمردی را انتخاب می‌کند و از پهلوان جوان عاشق می‌بازد. همین باخت باعث از بین رفتن شهرت او می‌شود و راز وقتی فاش می‌شود که پوریا از دنیا رفته بود.

همرسانی کنید:

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان