اختصاصی حکایت گیلان | هفتم مهر روز آتش نشانی و تقدیر و تشکر از ایثار و فداکاری آنها در عرصههای مختلف بود. سازمان آتش نشانی یکی از زیر مجموعههای شهرداری است که وظیفه جلوگیری از حوادث و خدمات ایمنی به شهروندان را دارند.
در رشت 15 ایستگاه آتش نشانی و 380 آتش نشانی فعال هستند که در زمینه نیروی انسانی و امکانات لجستیکی ضعف عمده به چشم میخورد. رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت بیش از این گفته بود که این تعداد نیروی انسانی با تعداد ایستگاهها و وسعت شهر رشت تناسبی ندارد.
در زمینه افزایش امکانات هم مدتی است هیچ خبری منتشر نشده است. برای مقایسه شهرداری تبریز خبر داده که ۱۰ دستگاه خودرو سنگین ۱۹ تنی آتش نشانی، ۲۰ دستگاه خودرو سبک پیشرو به همراه ۴ دستگاه خودرو نیمه سنگین آتش نشانی با ظرفیت ۵ تن با هزینه ای بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان به مناسبت روز آتش نشانی رونمایی شده است. در رشت تقدیر از مقام آتش نشانی تنها به چند پست اینستاگرامی و یک رژه خودرویی تقلیل یافته است.
آخرین خبری که در رشت درباره خرید تجهیزات آتش نشانی شنیدیم به سال 99 برمیگردد که رونمایی از خودروهای نردبان و پلتفرم آتش نشانی جشن گرفته شد. این نشان میدهد آتش نشانی در شورای ششم و مدیریت فعلی شهری مظلوم واقع شده است. البته ایستگاه پانزدهم آتش نشانی سال گذشته افتتاح شده است که بیشتر تقسیم وسایل و نیروی انسانی به مرکز جدید بود.
شهر رشت سال 85 با 5 ایستگاه فعال 180 نیرو انسانی داشت که آمار پایینی بود. حالا با 15 ایستگاه تنها 380 نفر حضور دارند که بدین معنا است تنها دو برابر شده است. این در حالی است که هر ایستگاه باید 40 تا 50 نفر حضور داشته باشند و حداقل این سازمان باید دویست نیروی زبده جدید جذب میکرد.
فقدان نیروی انسانی از آنجا تلختر میشود که در شهرداری وفور نیروی خدمتی موج میزند. در طی پانزده سال گذشته نیروهای حقوقبگیر شهرداری به هزاران نفر رسیده و از شمارش خارج است. اما این همه نیرو و تنها 380 آتش نشان! گویی تنها برای کار دفتری نیرو گرفته میشود. شورا و شهرداری در مقابل این عدم توازن چه کردهاند!؟ با اهدای گل که نمیتوان مشکل را حل کرد.
انفجار مرگبار در جایگاه سی ان جی میدان گیل رشت