حکایت گیلان | استاندار گیلان با بیان اینکه طی پنج سال اخیر بین المللی سازی دانشگاه گیلان در دستور کار قرار گرفته ، افزایش دانشجویان خارجی و گسترش ارتباط با دانشگاههای کشورهای حاشیه دریای خزر و اوراسیا را در اولویت فعالیت های بینالمللی این دانشگاه عنوان کرد.
به نقل از ایرنا : ارسلان زارع در دیدار با وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری با بیان اینکه گیلان از معدود استانهایی است که دانشگاه در استان تجزیه نشده و همه دانشکده های دانشگاه گیلان تحت همین نام هم افزایی دارند، اظهار داشت: این سیاست اگرچه امسال در طرح ساماندهی دانشگاهها در سایر استان ها دنبال میشود اما برای اجرای موفق طرح ساماندهی نیاز است تا دانشگاه هایی که تجزیه نشدند، مورد حمایت تشویقی قرار گیرند و محدودیتهای آنها برای توسعه رشته ها و تامین اعتبارات کافی رفع شود.
استاندار گیلان با یادآوری اینکه طی پنج سال اخیر بین المللی سازی دانشگاه گیلان در دستور کار قرار گرفته، افزایش چشمگیر دانشجویان خارجی و گسترش ارتباط با دانشگاههای کشورهای حاشیه دریای خزر و کشورهای اوراسیا را در اولویت فعالیت های بینالمللی این دانشگاه عنوان و دریافت لوح تقدیر از وزیر علوم به عنوان دانشگاه برتر در ارتباطات بین المللی را موید موضوع پیش گفته ذکر کرد.
وی با اشاره به این که پروژه عمرانی دانشگاه با وجود شرایط سخت اقتصادی در حال پیشرفت است افزود: در این دولت ۳۵ هزار متر مربع فضای آموزشی و کمک آموزشی به فضاهای دانشگاه گیلان افزوده شده و با تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی که تا آخر امسال خریداری میشود، در مجموع بیش از ۴۰ میلیارد تومان برای این امر هزینه شده است.
زارع با اشاره به فعال بودن بنیاد خیرین دانشگاه گفت: علاوه بر سه پروژه بهرهبرداری شده توسط خیرین، هم اکنون پنج پروژه همزمان توسط آنان در حال احداث است.
وی ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت در راستای تحقق دانشگاه کارآفرین را موضوعی مهم عنوان و خاطرنشان کرد: با تشکیل ۱۰ خوشه موضوعی، همکاری صنعت و دانشگاه روان تر و گسترده تر شده است.
نماینده عالی دولت در گیلان از وزیر علوم خواست با گسترش دورههای تحصیلات تکمیلی در دانشگاه های گیلان به ویژه در دانشگاه گیلان که از ظرفیتهای بالا برای راهاندازی رشتههای جدید در مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد برخوردار است، موافقت کند.
ایجاد دهکده ورزشی آموزش عالی در رشت، حمایت از ایجاد منطقه ویژه علم و فناوری در استان، حمایت از افزایش سرمایه استان در اعتبارات دولتی برای توسعه آموزش عالی و تامین کسری اعتبارات دانشگاه گیلان، حمایت از تکمیل مجموعه مرکز نوآوری دانشگاه گیلان و تاثیر کارخانه نوآوری در استان از جمله موارد مورد درخواست استاندار گیلان در دیدار با وزیر علوم بود.
همچنین حمایت برای خرید زمین و احداث فضاهای آموزشی و کمک آموزشی دانشکده فنی و مهندسی شرق گیلان برای تحت پوشش قرار دادن متقاضیان تحصیل در غرب مازندران و شرق گیلان، تخصیص اعتبارات کافی از ردیف های متمرکز در وزارت علوم برای دانشگاه های استان از جمله ردیف های ۵۰ درصد خیرین، مقاوم سازی، خرید تجهیزات آزمایشگاهی، مدیریت سبز و نیز دستور به صندوق رفاه دانشجویان برای کمک ویژه جهت مقاومسازی خوابگاه دختران اتقیا به منظور افزایش ۳۰۰ نفری ظرفیت خوابگاه دختران ، از دیگر محورهای نشست استاندار گیلان با وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری بود.
به گزارش ایرنا ، بر اساس آخرین آمار، هم اکنون حدود ۱۷ هزار دانشجو در رشتههای مختلف مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه گیلان مشغول به تحصیل هستند، این دانشگاه دارای افزون بر ۵۶۰ عضو هیأت علمی است.
دانشگاه گیلان به عنوان دانشگاهی جامع و بزرگترین دانشگاه شمال کشور، دارای یک پردیس دانشگاهی و ۱۰ دانشکده شامل ادبیات و علوم انسانی، علوم پایه، علوم کشاورزی، فنی، تربیت بدنی و علوم ورزشی، منابع طبیعی، هنر و معماری، علوم ریاضی، مکانیک و دانشکده فنی و مهندسی شرق گیلان است.
قرار گرفتن در جمع دانشگاه های برتر سه نظام بین المللی و رتبه بندی جهانی تایمز ،لیدن، شانگهای و دسته دانشگاه های یک درصد برتر دنیا و ۱۰ دانشگاه برتر جامع کشور جزئی از توانمندی های دانشگاه گیلان است.