جمعه, 10 آذر 1402
جمعه, 10 آذر 1402
بررسی مشکلات و موانع توسعه آستانه اشرفیه و کیاشهر؛

نقدهایی که شنیده نمی شود!

۱۴۰۲/۰۶/۱۶ ۰۹:۰۴ چاپ

اختصاصی حکایت گیلان ابوالفضل رضائی: برای تجزیه و تحلیل، رشد و پیشرفت یک منطقه و بطور کلی پویایی وضعیت "اداره امور عمومی"  نقش افراد و نهادهای مدنی بعنوان کنشگر و میانجی اداره امور عمومی در تنوع و غنای کمی و کیفی خدمات و تداوم عملکردشان موجب تعالی بیشتر می گردد. از این رو در گزارش پیشرو به بررسی مشکلات و موانع آستانه آشرفیه و کیاشهر پرداخته و تلاش شده است از منظر دیده بان عمومی مشکلات و ظرفیتهای آن مورد توجه قرار گیرد. 

آستانه اشرفیه ۱۲۵/۴۳۷ هزار نفر جمعیت دارد  و با تولید ۱۰۵ هزار تن برنج بیش از ده درصد برنج استان را تولید می کند. همچنین با  ۹۰ درصد تولیدی بادام زمینی کشور یکی از شهرستانهای با قابلیت بالا در تامین مواد غذایی کشور محسوب می گردد و اگر ظرفیت گردشگری کیاشهر را هم بدان اضافه کنیم نشان از ویژگی خاص آن می باشد.

آستانه اشرفیه مثل بسیاری از شهرهای جلگه ای، فرصت و قابلیت های فراوانی در توسعه برخوردار است. اما گشت و گذار در کوچه و خیابان های شهر و روستای آن علیرغم استعدادهای ذاتی که داراست، مورد نارضایتی شهروندان و اشاره آنها در کوتاهی  سیاستگذاران و کم توجهی شان برای رشد و پیشرفت حکایت دارد.

عدم استفاده از ظرفیت بستر رودخانه 
یکی از اهالی استخربیجار آستانه در گفتگو با خبرنگار حکایت گیلان گفت: بدلیل همجواری با رودخانه سفیدرود و گردش بستر این رودخانه  از قرن ها پیش اکثر نواحی آستانه و کیاشهر را قدم زده و حاصل آن خاک حاصلخیز و استعداد قابل توجه در بسیاری از محصولات همانند برنج ،بادام زمینی، سبزیجات و زمینه بسیار مساعدی در صنعت گردشگری و صنایع تبدیلی بهره مند است اما به دلیل فقدان برنامه محوری نتوانسته ایم از این فرصت به نحو شایسته ای بهره ببریم.

در مورد طرح توسعه حرم فقط شعار داده می شود

یکی از بازاریان آستانه اشرفیه نیز در ادامه گزارش با خبرنگار حکایت گیلان عنوان کرد: در طول سالیان متمادی موضوع طرح حرم .. در هر دوره انتخاباتی یکی از شعارهای محوری کاندیداهاست که  تاکنون اتفاقی  به جهت توسعه آن شاهد نبوده ایم.
این شهروند در ادامه گفت: مشکلات آستانه اشرفیه را نبود اتفاق نظر بین نخبگان محلی و مطالبه گری آنان دانست. بوی بد کشتارگاه مرغ کیسم که بخش قابل توجهی از مساحت منطقه را تحت شعاع قرار داده و  موجب رنجش بسیاری از اهالی گردیده است.
شهروندی دیگری نیز با اعلام اینکه آب شرب لاهیجان از منطقه کیسم آستانه تامین می شود با ابراز گلایه از مسولین شهرستانی تصریح کرد: بسیاری از مناطق شهری و روستاهای آستانه با افت فشار آب شرب مواجه هستند.
یکی از فعالان صنایع دستی در گفتگو با خبرنگار حکایت گیلان  نبود پارک ساحلی و ایجاد یک بازارچه شبیه بازار بصیر را از ضروریات شهرستان آستانه برشمرد.

برندهای برتر شهرستان جدی گرفته نمی شود

امروزه یکی از شیوه های مرسوم جلب توجه سرمایه گذاری ها و امکان توسعه و بهبود سازی مناطق؛ برندیک است.
متاسفانه مدیران استانی در این زمینه بی توجهی خاصی دارند، بسیاری از شهرهای گیلان در یکی از محصولات کشاورزی تولیدکننده برتر در کشور برخوردارند اما از آن تجاری سازی و کسب منافع عمومی نشده است. همانطور که ۹۰ درصد بادام زمینی کشور در آستانه اشرفیه کشت و به بازار عرضه می شود اما سود اصلی آن را تجار خارج از استان می برند! دل مشغولی مدیران منطقه ای؛ جشنواره ای با یک آهنگ و چند سخنرانی تکراری ست بدون آنکه جشنواره ها نقشی سازنده در جذب سرمایه گذاری ها در ابعاد مختلف و شناساندن و کسب منفعت برای شهرستان آستانه اشرفیه بهمراه داشته باشد! همچون فندق و گل گاوزبان اشکور رودسر که معلوم نیست جهادکشاورزی استان با همه نقدهایی که قبلا اشاره شده چه سیاستی در پیش رو دارند!

عدم توجه سیاستمداران سنتی آستانه نسبت به کیاشهر


در ادامه این گزارش میدانی خبرنگار حکایت گیلان یکی از شهروندان کیاشهر اظهار داشت: عدم توجه سیاستمداران سنتی آستانه نسبت به کیاشهر  یکی از موارد مهم عدم رشد بندر کیاشهر است. همچنین انتخاب مدیران غیربومی که عمدتا کارنامه بسیار ضعیفی هم از خود برجا گذاشته اند.
وی افزود: کوچکتر شدن زمین های کشاورزی، نبود مشاغل جایگزین، نبود زیرساخت ها و عدم توسعه یافتگی در صنعت گردشگری و مهاجرت از دیگر مناطق کشور به کیاشهر بدون رونق اقتصادی از چالشهای معیشتی کیاشهر است. 

فقدان نهادهای مردم‌نهاد


بررسی های خبرنگار حکایت گیلان نشان می دهد؛ آستانه اشرفیه و کیاشهر نسبت به بسیاری از شهرستان های استان از منظر کمیت و فعالیت تشکل های مردم نهاد رنج می برد.
بررسی ها حاکیست تعداد چهار ngo در آستانه وجود دارد که عمدتا در حوزه محیط زیست، صنایع دستی، ورزش و خیریه فعالند. نکته حائز اهمیت آن موانع متعددی برای فعالان آن است که موجب کاهش انگیزه آنان گردیده است. 
بی شک حضور و فعالیت تشکل های مردم نهاد و کنشگری افراد تاثیرگذار در پیگیری مشکلات و طرح مسایل کمبودها و مشکلات منطقه ای بین دستگاههای اجرایی نقش تعیین کننده ای ایفا می نمایند که نیازمند مشارکت بیشتری از افراد و شهروندان آستانه اشرفیه و کیاشهر است.

همرسانی کنید:

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان