سه شنبه, 20 آبان 1404
سه شنبه, 20 آبان 1404
ناتوانی رئیس دانشگاه آزاد گیلان در ارتقای مدیریتی؛

افزایش شهریه و دانشجو ارتقای سطح دانشگاه آزاد نیست!

۱۴۰۲/۰۵/۳۰ ۱۰:۴۶ چاپ

اختصاصی  حکایت گیلان | محمد دوستار رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان در نشست خبری اخیر خود از افزایش قابل توجه 15 هزار نفری دانشجویان ورودی دانشگاه خبر داده و پیش بینی کرده که تعداد  کل دانشجویان در 15 مرکز به 39 هزار نفر برسد.

دانشگاه آزاد از دوره کاردانی تا دکترا دانشجو می‌پذیرد و شهریه ثابت و متغیر آن نیز هر سال افزوده می‌شود. شهریه ثابت و متغیر  دانشجویان کاردانی از نزدیک دو میلیون تومان رشته های فنی شروع می‌شود و در رشته بهداشت عمومی در هر ترم تا ده میلیون تومان هم شهریه می‌گیرند. در رشته های کارشناسی  رقم شهریه ثابت  و متغیر به بیش از  4 میلیون تومان می رسد و دانشجویان کارشناسی ارشد هم  حداقل ترمی هفت میلیون و  دانشجویان  دکترا تا 27 میلیون تومان هم می پردازند. 

با این حساب پول شهریه دانشجویان  بیشتر  هزینه دانشگاه آزاد  را تامین می‌کند، اما کیفیت آموزشی و زیربنای دانشگاه آزاد چقدر بالاتر رفته است؟ اگر دانشگاه دانشجویان را زیادتر کرده باید سرانه فضای فیزیکی آموزشی خود را هم ارتقا دهد. اما همان دانشگاه است و تنها تعداد دانشجویان افزوده شده است.

دانشگاه آزاد بیشتر از دانشگاه‌های دولتی فرصت ارتقا دارند. چون شهریه دانشجویی قابل توجه به آن‌ها امکان می‌دهد که سطح خود را ارتقا دهند. اما در عمل هنوز سطح پایین تری از دانشگاه‌های دولتی دارند. زیرا برای بسیاری این دانشگاه تنها به مرکز اعطای مدرک تبدیل شده است. آقای دوستار نمی‌گوید که در مقابل این حجم افزایش دانشجو چه کارهایی صورت گرفته است.

البته وی از مرکز  راه اندازی ۸ دانشکده مهارتی خبر داده که بدین معنا است که دانشجویان باید جایی دیگر هزینه کنند تا مدارکشان اعتبار بیشتری بگیرند. با این حساب دیگر چندان نمی‌توان از ارتقای دانشگاهی صحبت کرد که هر سال تنها افزایش شهریه اش را شاهد هستیم.

از آقای دوستار به واسطه ریاست ستادهای انتخاباتی رئیسی به عنوان گزینه بسیاری از مناصب دیگر نام برده می‌شد، اما مشخص است که ایشان در قبال همین دانشگاه آزاد هم چیز خاصی از خود نشان نمی‌دهند. میگویند در فعالیت فرهنگی رتبه اول کشوری را گرفته ایم، اما نه تقدیرش مشخص است و نه خبری پیش از این منتشر شده است.  آقای دوستار حتی به واسطه کار انتخاباتی خود را نیز ارتقا نداده، حالا سطح دانشگاه آزاد که بماند.

همرسانی کنید:

نظر شما:

security code

طراحی و پیاده سازی توسط: بیدسان