اختصاصی حکایت گیلان |به واسطه پیشثبتنام انتخابات مجلس دوازدهم، و نامنویسی تعدادی از نمایندگان ادوار گیلان، به سراغ غلامعلی جعفرزاده نماینده مردم رشت در دورههای نهم و دهم رفتیم که اینبار و از تهران اقدام به نامنویسی کرده است.
جعفرزاده با وجود انتقادات بسیاری که به شرایط فعلی و مسائل گوناگون کشور دارد، تنها راه اصلاح و تغییر را کماکان از طریق صندوق رای و انتخابات میداند و منتقد افرادیست که قائل به عدم شرکت هستند.
وی در این مصاحبه با انتقاد از مجلس فعلی و نحوه قانونگذاری مجلس در مباحث اقتصادی، فیلترینگ و حجاب، قانون حجاب را تلخ و طبقاتی دانست.
او همچنین رئیسی را در حصر جبهه پایداری میداند و با انحرافی دانستن آنها، افکار این جبهه را برای کشور خطرناک و موجب شکاف بین مردم و حکومت میداند.
آنطور که مطلع شدیم اقدام به پیشثبتنام برای انتخابات مجلس دوازدهم داشتهاید، آن هم از تهران!
واقعیت امر به دلایل مختلفی چون مخالفت خانواده، برخی دوستان و خصوصا به این دلیل که تاکنون بابت رد صلاحیتم در گذشته هیچ گونه پاسخی نگرفتهام، انگیزه چندانی برای ورود به انتخابات نداشتم.
اما در نهایت امر به دلیل اعتقاد به نظام، خانواده شهدا، اعتقاد به جمهوریت نظام و ایجاد تغییر از طریق صندوق رای و البته به دلیل درخواستهای متعدد از جانب اشخاصی (در رشت و تهران و برای حضور در لیستها و ائتلافهای احتمالی) فعلا از تهران پیشثبتنام کردم.
در حال حاضر هم تصمیم قطعی برای ثبت نام ندارم، اگر شرایط مناسب و فضایی برای رقابت و تاثیرگذاری باشد ثبتنام نهایی خواهم نمود.
چه شد که از تهران پیشثبتنام کردید؟
از جهتی همانطور که گفتم درخواستهای متعددی وجود داشت و از جهت دیگر فکر میکنم برای آنکه تعداد آرا، افراد و تاثیرگذاری گیلانیها افزایش پیدا کند، اقدام خوبی باشد و تعداد نمایندگان گیلانی در مجلس از ۱۳ عدد میتواند بشود ۱۴، ۱۵ یا بیشتر.
شما با وابستگی حزبی پیشثبتنام کردید یا به صورت مستقل؟ حزب اعتدال و توسعه چه برنامهای برای ورود به مجلس دارد؟
در حال حاضر مستقل نامنویسی کردم.
در مجموع روحیه و منش ما اعتدالی است و خواهان اصلاح هستیم. ما خود را پاره تن نظام میدانیم و نباید به راحتی میدان را به افرادی واگذار کنیم که افکار و اندیشههای برخی از آنها هیچ سنخیتی با فضای سیاسی و اجتماعی جامعه و کشور ندارد و دارای افکار انحرافی هستند.
من متاسفم برای کسانی که انتخابات را تحریم کردند و به نوعی با کار دشمن همنوا شدند.
به طور کل ما کماکان به ایجاد تغییر و اصلاح از طریق صندوق رای معتقدیم و راه موثرتری برای ایجاد تغییر و اصلاح سراغ نداریم. افرادی که فکر میکنند راههای دیگری برای ایجاد تغییر وجود دارد بگویند آن راه کدام است؟ و از چه طریقی میتواند اجرایی شود؟
با توجه به انتصاب مجدد آقای جنتی، فکر میکنید سیاست و نگاه شورای نگهبان به مانند گذشته خواهد بود یا احتمال تغییر نگرشهایی را میدهید؟
بعد فرمایش مقام معظم رهبری و ۴ محوری که ایشان فرمودند، جامعه احساس و انتظار ایجاد تغییراتی را داشت، اما تا به اینجا آن تغییرات صورت نگرفته یا احساس نمیشود.
به تازگی البته شاهد بودیم که وزیر کشور در مورد نظرات رهبری صحبتهایی کردند اما در مجموع انتظار این است که دستگاههای امنیتی، شورای نگهبان و دیگر نهادهای مربوطه و مرتبط بیایند روی این سخنان کار کنند تا جنب و جوش و تحرک و احساس مثبت ایجاد شود.
البته فعلا برای قضاوت کردن زود است و باید جلوتر برویم.
معتقدم از ترس مرگ که نباید خودکشی کرد، در حداقلیترین حالت ، طیف فکری ما اگر در مجلس باشیم این قبیل تصمیمات را نمیگیریم و اقداماتی که بر روح و روان جامعه آسیبزننده باشد را انجام نمیدهیم. و البته به جای خنثی بودن، حداقل در مقابل اینگونه رفتارها میتوان مانعی بود.نگاه کنید به تصمیمات اقتصادی، شرایطی اینترنت و فیلترینگ در کشور یا همین قانون حجاب! واقعا قانون حجاب، قانون تلخی بود که دختر بچه محصل را منع میکنند از تحصیل!
برخی تصمیمات که گرفته میشود جای ایجاد تغییر مثبت واقعا تاثیرات معکوس در جامعه دارد و بر شدت تنش و رنجش در میافزاید.
به طور حتم طیف فکری ما مخالف این قبیل تصمیمات خواهد بود.
کارکرد و ماهیت طرح حجاب چه بوده که شامل اصل ۸۵ قانون اساسی شده است؟
متاسفانه شاهد اتخاذ تصمیماتی هستیم که مخالف نظر مردم، نخبگان و بسیاری علما میباشد. اصلا مگر حجاب با زور میشود؟
این چه نوع قانونی میخواهد باشد که پولدارها در آن بتوانند با پرداخت جریمه حجاب را رعایت نکنند و افراد ضعیف و بیپول مجبور باشند حجاب را رعایت کنند؟
من هم برهنگی را نمیپسندم و البته من برهنگیای ندیدم اما در مجموع با تعیین اولویتبندی باید برای مشکلات تصمیمگیری نمود و قانون وضع کرد.
منظور کدام اولویت هاهست که دولت انجام نمیدهد
متاسفانه بسیاری از افراد به مانند شرکت سهامی با آقای رئیسی رفتار میکنند و صرفا سهمخواه هستند.
اگر مجموعه اعتدالیون، اصلاحطلبان و افراد مستقل بر سر کار بیایند، انصافا بیشتر به دولت کمک میکنند و برای کشور مفیدتر و دلسوزتر خواهند بود.
ضمن آنکه به خاطر مصالح نظام و منافع ملی هیچگونه تعارفی هم با دولت نخواهیم داشت و بابت تصمیمات نادرست اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، وزرا و مدیران ناکارآمد و اتفاقات و مسائلی که بیخوده باعث هزینههای سنگین میشود از روشها و ابزارهای قانونی استفاده خواهیم نمود. و شرایط به گونهای شده که مطالبات شده مو و شکم! اولویت فعلی کشور اقتصاد است و این باید اولویت اساسی ما باشد.
دولت در پیش از انتخابات شعارها، وعدهها و قولهایی به مردم داد، رسانهها چرا نمیپرسند کو یک میلیون شغل؟ یا در گیلان و توسط اداره کار و تعاون اعلام شد که ۱۷ هزار شغل ایجاد شده است! رسانهها درخواست کنند که فقط یک درصد از آمار اعلام شده را شفاف منتشر کنند. در مورد سفر آقای رئیسی به گیلان هم استاندار گفتند که حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان به استان کمک شد! ۲۰ هزار میلیارد میدانید یعنی چهقدر؟ حتما این آمار دقیق و درستی نبود. مخصوصا این که هیچگونه اسنادی مبنی بر اختصاص یا حتی تصویب این بودجه و مصوبات سفر داده نشده است.
با یکسری اقدامات بودجه گیلان را پیشخور کردهاند، حداقل چند تن از نمایندگان رشت و استان باید اعتراض کنند. همین دیروز در شهر صنعتی رشت به مقدار زیادی برنج هندی وارد شد و این واقعا مصیبت است.
در مورد خالصسازی و تفکراتی که به دنبال یکپارچهسازی و حذف و طرد منتقدین و دلسوزان است و افکار مدافعین جبهه پایداری مصاحبههایی داشتید، بیشتر توضیح میدهید.
خالصسازی موجبات فساد را فراهم آورده، باعث رنجش مردم شده و گسترش فقر و کوچکتر شدن سفره مردم را به دنبال داشته است.
قرار بوده تفکیک قوا داشته باشیم، نه تجمیع قوا، البته این سخن به معنای این نیست که شمشیری برداشته شود و قوا باهم بجنگند، بلکه با این اصل تفکیک است که میتوان جلوی فساد را گرفت و در جهت رفاه و بهروزی مردم گام برداشت.
با تضارب آرا و افکار و نقدهای منصفانه، همانطور که رهبری فرمودند میبایست کشور را مدیریت کنیم و با طرد و حذف و خالصسازی ره به جایی نخواهیم برد.
من خودم طرفدار دولت روحانی بودم، اما نحوه مواجهه من با وزیر بهداشت را ببینید؟ سئوالات و تذکرات من را بیرون آورید و ببینید و با رفتارها و اقدامات فعلی بسیاری از نمایندگان مجلس فعلی مقایسه کنید.
من جبهه پایداری را فرقه انحرافی میدانم که با جعل عنوان انقلابی تیشه به ریشه انقلاب و نظام میزند. روشها، نمادها و سیاستهایی که این فرقه اشاعه میدهند، منسوخ و متحجرانه است و با نظرات و تفکرات و سلائق اکثریت قاطع جامعه مغایرت دارد و غالب شدن آنها باعث ایجاد شکاف بیشتر بین جامعه و حکومت میشود و به نظرم باید جلوی اقدامات و تصمیماتشان گرفته شود.
این افراد و نوع تفکرشان قیممآبانه است و خود را قیم مردم میدانند، تفکرات خود را حق مطلق و تفکرات و سلائق اکثریت مردم را باطل یا نادرست میدانند.
نگاهی کنید به شرایط کشور، به اقتصاد، به اینترنت، به روابط خارجه ما و…
الان پولی که از کره جنوبی طلب داشتیم، ۱/۵ میلیارد دلار آن آب رفت، آخر این پول برای مردم است.
چرا نباید تعامل بهتری با دنیا داشته باشیم؟ همین نوع تفکر ما را شریک جرم پوتین کرد. همین افراد بودند که نگذاشتند برجام به نتیجه برسد و آتشش زدند و اکنون شما نگاهی کنید به انتقادات و تخریبهای آنها به دولت قبل و روحانی و ظریف و امثال من را و مقایسهای کنید با دستاوردها و اعمال و رفتارهای خودشان و این حاصل تفکرات جبهه پایداری شده است.
متاسفانه دولت آقای رئیسی هم در حصر این افراد است و ایشان راهی ندارند جز آنکه هر چه زودتر از این افراد فاصله بگیرند.
امام در ۱۲ فروردین ۵۸، با وجود آن حمایت گسترده مردمی، اصرار بر برگزاری رفراندوم داشتند و مردم را ولی نعمت میدانستند.
اما به اندیشه و ماحصل عمل این افراد نگاه کنید . این افراد حتی با آسایش، رفاه و شادی مردم هم مشکل دارند.